Laskutusohjelma varmistaa yrityksen kassavirran sujuvuuden

Hyvä laskutusohjelma auttaa varmistamaan, että yrityksesi kassa pysyy kunnossa, myynti- että ostolaskutuksen tiedot sekä tositteet tallentuvat asianmukaisesti kirjanpitoon ja reskontraan. Sähköisten laskujen lähettäminen sekä ostolaskujen sähköinen kierrätys ja maksaminen suoraan ohjelmasta, ilman verkkopankkiin kirjautumista, helpottavat yrityksen talouden hallintaa ja arkea.

Visma Fivaldi on järkevästi hinnoiteltu, joustava ohjelmisto, jonka avulla niin pienet kuin isotkin yritykset helpottavat sekä myyntilaskutusta että ostolaskujen maksamista. Laskutuksen hoitaminen Fivaldissa on helppoa. Sekä lähetetyt että maksetut laskut siirtyvät suoraan reskontraan, joten sekä reskontrat että yrityksen talouden raportointi pysyvät jatkuvasti ajan tasalla.

 

Laskutusohjelman perustoimintoihin kuuluvat

check.png

Laskujen lähettäminen joko verkkolaskuina, sähköpostitse tai paperipostina tulostuspalvelun kautta

check.png

Ostolaskujen käsittely, tarkastaminen ja hyväksyntä

check.png

Raportointi tai dashboard, joka näyttää lähetettyjen, avointen ja erääntyneiden laskujen tilanteen myyntireskontran mukaan

Tutustu Visma Fivaldiin!

Tutustu Fivaldin toiminnallisuuksiin ja demoympäristöön asiantuntijan kanssa. Varaa maksuton etäesittely sinulle sopivana ajankohtana

Varaa demoaika

Laskutusohjelman ominaisuudet – myyntilaskut ja reskontra

Moni ilmainen laskutusohjelma mahdollistaa laskun tekemisen ja lähettämisen esimerkiksi sähköpostilla. Tällaisella voi hyvin päästä liiketoiminnassa alkuun. On kuitenkin asioita, jotka on hyvä huomioida etenkin liiketoiminnan kasvaessa.

Paras laskutusohjelma mahdollistaa asiakastietojen ylläpitämisen ja laskujen lähettämisen asiakkaidesi toivomalla tavalla: verkkolaskuna, sähköpostitse tai tulostuspalvelun kautta. Voit myös toimittaa laskuun kuuluvat liitteet laskun toimituksen yhdeydessä. Lisäksi hallinnoit saatavia ja seuraat rahaliikennettä saman ohjelman kautta. Lisäpalvelut, kuten sähköinen perintä, tuovat tarvittaessa lisää tehoa yrityksen laskutukseen.

Tutustu Visma Fivaldin monipuolisiin myyntilaskutus- ja myynninhallinta -ominaisuuksiin täällä »

 

Saatavienhallinta: seuraa laskujen maksua ja tilannetta

Laskutuksen kasvaessa ja kassavirtojen kehittyessä saatavienhallinnan merkitys korostuu: hyvä laskutusohjelma auttaa näkemään myös lähetettyjen laskujen tilanteen, eli maksetut, erääntyneet ja perintään siirtyneet laskut. Näin pysyt paremmin kartalla siitä, paljonko rahaa on kullakin hetkellä käytettävissä ja paljonko kiinni jo lähetetyissä laskuissa.

 Fivaldi_Saatavienhallinta_crop.PNG.PNG

 

Fivaldi_Tarjous-Tilaus-Lasku.PNG

 

Laskutuksen hoitaminen helpottuu asiakasrekisterin avulla

Kun valitset laskutusohjelman, joka sisältää asiakasrekisterin, on laskujen tekeminen ja lähettäminen nopeaa. Fivaldissa asiakkaan voi tuoda laskulle joko suoraan yrityksen asiakaslistalta tai rajapinnan kautta esimerkiksi suoraan YTJ-järjestelmästä.

 


Ostolaskujen käsittely osana laskutusohjelmaa

Laskujen maksaminen vie aikaa – siksi sekä laskujen vastaanottamisen että maksamisen ominaisuuksiin on syytä kiinnittää huomiota. Visma Fivaldin ostolaskujen käsittelyä nopeuttaa laskujen maksaminen suoraan ohjelmasta pankkiyhteyden avulla. Lisäksi käytössäsi ovat mm. koneoppivat tiliöintiehdotukset ja mahdollisuus automaatioiden käyttöön. 

Lue lisää Fivaldin ostolaskujen käsittelystä, maksamisesta ja kierrätyksestä täällä »

 

Ostolaskujen kierrätys ja automaatiot

Jos ostolaskujen tarkastuksesta vastaa useampi henkilö, kannattaa tutustua myös siihen, miten ostolaskujen kierrätys on ohjelmistossa huomioitu. Laskutusohjelmistojen kehityksen myötä erilaiset automaatiot ja tekoälyn hyödyntäminen ovat tehneet ostolaskujen käsittelystä entistä näppärämpää – koneoppivat tiliöintiehdotukset ja automaatiosäännöt ovat avuksi erityisesti toistuvien laskujen käsittelyssä.

Fivaldi_ostot_ Laskulista_crop.PNG

 

Fivaldi_ostot_Maksuun_vahvistus_crop.PNG

 

Laskujen maksaminen helposti ja nopeasti

Laskujen maksu suoraan ohjelmasta, ilman erillisiä verkkopankkiin kirjautumisia tekee ostolaskujen hoitamisesta helpompaa: voit maksaa laskut helposti millä laitteella vain, mistä ja milloin vain.

 


Laskutusohjelman raportointi tarjoaa reaaliaikaisen näkymän yrityksen taloustilanteeseen

Kun teet ja vastaanotat laskut sähköisesti samasta ohjelmasta, tallentuvat tiedot reaaliaikaisesti ja voit seurata yrityksen taloustilannetta helposti, ilman tietojen yhdistelyä tai erillisiä exceleitä. Kun käytössä on monipuolinen laskutusohjelma, löytyvät kaikki tositteet historiatietoineen aina yhdestä paikasta.

Raportointiominaisuuden avulla pystyt myös tarkistamaan, paljonko esimerkiksi tietty alihankkija on laskuttanut yritystäsi tietyllä aikajaksolla, ja porautumaan sekä myynti- että ostolaskuille suoraan selaimen raportointinäkymästä – aina tallennettuun laskun kuvaan asti.

Visma Fivaldissa raportointiosion näkymät tulevat suoraan myynti- ja ostoreskontrasta, joihin tekemäsi ja käsittelemäsi laskut ovat puolestaan siirtyneet automaattisesti. Se siis tarjoaa reaaliaikaisen näkymän yrityksen talouteen joka päivä, suoraan selaimesta ja kaikille laitteilla. Fivaldissa on mukana myös sähköinen arkisto, johon voi tarvittaessa tuoda myös ulkoista materiaalia.

Lue lisää Fivaldin raportointiominaisuuksista täältä »

Visma_Fivaldi_pic12.png

hipsut-valkoinen.png

Kokemuksia Visma Fivaldista

“Otin kaikki automaattikirjaukset ja -jaksotukset heti käyttöön. Haluan tehdä arjen itselleni niin helpoksi kuin mahdollista,
joten pyrin hyödyntämään kaikki mahdollisuudet, mitä ohjelma siihen tarjoaa.”

Sari Lankinen
Oakwood Trading Oy

Lue lisää Oakwood Tradingin kokemuksista »

Kysymyksiä ja vastauksia laskutusohjelmasta

 

Luotettava ja kehittyvä ohjelmisto yrityksen laskutukseen ja taloushallintoon

Fivaldi on saanut palvella suomalaisia PK-yrityksiä ja tilitoimistoja yli 20 vuoden ajan. Jo 80 000 yrityksen kirjanpito tehdään Fivaldilla, joko yrityksen sisältä käsin tai yhteistyössä tilitoimiston kanssa. 

Fivaldia kehitetään jatkuvasti – saat siis yrityksesi taloushallinnon tueksi palvelevan sovellustuen ja Suomessa toimivan palvelukehitystiimin. Palveluksessasi ovat myös Visma Community -käyttäjäyhteisö ja kattava verkkokoulutuskirjasto Visma Talent. 

Tutustu Fivaldin kehityssuunnitelmaan »