STH-Taloushallinto O. Piispanen palvelee eri toimialojen asiakkaita sähköisen taloushallinnon ja kirjanpidon tarpeissa. Yritys on aloittanut vuonna 2009, ja Fivaldi on ollut sen käytössä heti alusta alkaen. 

– Asiakkainamme on kolmisenkymmentä säätiötä, toiminimeä sekä osake- ja kommandiittiyhtiötä, joiden kaikkien kirjanpito hoituu Fivaldilla, yhtiömuodosta tai toimialasta riippumatta, kuvaa yrittäjä Oili Piispanen

– Fivaldi valikoitui käyttöön erään isännöintiyritysasiakkaani vuoksi: etsimme sähköistä palvelua, joka sopisi hyvin yhteiskäyttöön isännöintiyrityksen ja tilitoimiston välillä.

 

Uudistunut Fivaldi on tehnyt työstä sujuvampaa

Kahdeksan Fivaldi-vuoden jälkeen STH-Taloushallinnossa haluttiin kokeilla toista järjestelmää. Ruoho ei aidan takana lopulta ollutkaan vihreämpää. 

– En ollut käyttänyt muita ohjelmia ennen Fivaldia, joten ajattelin ohjelmiston vaihdon nopeuttavan ja tehostavan töitäni. Näin ei kuitenkaan tapahtunut. Vaihtaminen ei tuonut niitä hyötyjä, mitä olin ajatellut, joten vuoden 2021 alussa palasin Fivaldiin, Oili kertoo. 

– Sain vaihdossa kokemusta eri ohjelmistoista, ja olen nyt tosi tyytyväinen Fivaldiin. Saan työt tehtyä sillä aiempaa nopeammin ja helpommin. Asiakkaat ottivat Fivaldin myös mielellään käyttöönsä, ja yhteiskäyttö heidän kanssaan sujuu hienosti.

 

Payroll ja Fivaldi: toimiva kombo taloushallinnon ja palkanlaskennan yhdistämiseen

– Uuden taloushallinto-ohjelmistoni käyttöönotossa selvisi, että sen palkanlaskentaohjelma ei sopinut tarpeisiini. Kokeilin Payrollia ja totesin, että se on yksinkertainen ja toimiva ohjelmisto palkkojen laskentaan. Otin Payrollin käyttöön vuonna 2019. 

Kun yritys palasi Fivaldin käyttäjäksi, on Payrollin nopeus ja näppäryys vain kasvanut. 

– Payroll sopii Fivaldin kanssa käytettäväksi erinomaisen hyvin. Nyt olemme keskittyneet yhdistämään näitä kahta ohjelmaa entistä tehokkaammin, jotta saamme tiedot liikkumaan Payrollin ja Fivaldin välillä yhä nopeammin. 

Ohjelmistojen onnistunut yhdistäminen onkin jo nopeuttanut palkanlaskentaa ja siihen liittyviä prosesseja huomattavasti. 

– Lasken palkkoja kolme kertaa kuukaudessa. Aiemmin se on vaatinut paljon käsityötä, mutta tänä vuonna ohjelmistojen integrointi on helpottanut työtä huomattavasti. Lähetän maksut pankkiyhteydellä ja palkanmaksu menee suoraan kirjanpitoon. Tiedot siirtyvät automaattisesti.

– Käsityö on jäänyt pois ja pystyn tarkistamaan kaiken helposti. Ja tietysti virheiden riski on vähentynyt automaation myötä. 

– Visman ohjelmistot pelaavat hyvin yhteen. Tällä hetkellä käytössäni on Fivaldin ja Payrollin lisäksi kiinteistönhallintaohjelma Tampuuri.

 

Helppo ohjelmisto tukee asiakkaan ja tilitoimiston yhteiskäyttöä

Nyt Oili Piispasella on käytössään ohjelmisto, joka nopeuttaa arjen töitä ja vähentää manuaalista tekemistä monessa työvaiheessa.

– Kun alkutoimet on tehty huolella, on Fivaldi yksinkertainen käyttää. Laskujen kierrätys ja myynninhallinta toimivat helposti, ja kirjanpidossa täytyy tehdä vain viimeiset täsmäytykset. Se on jouhevaa: tiedot kulkevat helposti ja asiat voi hoitaa muutamalla klikkauksella. 

Helppokäyttöinen ohjelmisto on auttanut myös asiakkaita digitalisoimaan taloushallintoaan.

– Fivaldiin voi tuoda mukaan myös asiakkaita, joilla ei ole aiempaa kokemusta sähköisestä taloushallinnosta. Toki alkuasetusten tekeminen vaatii työtä, mutta sen jälkeen yhteiskäyttö toimii hienosti, Oili kertoo. 

– Eräs asiakkaani totesi itsekin, että verkkolaskujen myötä hänen ei tarvitse enää availla kirjekuoria tai tarkistella paperilaskuja. Kaikki tiedot ovat Fivaldissa tallessa, joten hän pystyy sieltä hakemaan ja tarkistamaan vaikkapa laskuihin liittyviä yksityiskohtia. Työnjako on helppoa, ja esimerkiksi myynninhallinnassa asiakas pystyy lisäämään uusia asiakkaita ohjelmaan itse. 

– Fivaldissa toimii myös tuki. Olen saanut apua aina sitä tarvitessani, sekä puhelimessa että etäyhteyden avulla. Ja jos sovellustuesta ei ole heti osattu vastata, olen saanut sitten apua konsultilta, Oili Piispanen päättää.

 

Haluatko yhdistää sähköisen taloushallinto-ohjelmiston ja palkanlaskentaohjelman?
Tutustu Visma Fivaldiin asiantuntijan opastuksella »
Tutustu Visma Payrolliin »

sth-logo 280x120.png

Asiakas: STH-Taloushallinto O. Piispanen

Tarve:

  • Palkanlaskentaohjelma taloushallinto-ohjelmiston lisäksi
  • Yksinkertainen ja toimiva ohjelmisto palkkojen laskentaan

Haaste:

  • Löytää palkanlaskentaohjelma, joka helpottaa manuaalista työtä

Visman ratkaisu:

Hyödyt:

  • Payrollin ja Fivaldin yhdistäminen on nopeuttanut palkanlaskentaa ja siihen liittyviä prosesseja
  • Virheiden riski on vähentynyt automaation myötä
  • Manuaalinen työ on jäänyt pois
  • Tiedot kulkevat helposti ja nopeasti järjestelmien välillä
  • Visma-järjestelmien erinomainen integroitavuus muihin järjestelmiin

 

Tutustu Visma Fivaldiin »