Kilpailukykyä tulevaisuuden tilitoimistolle

Pohjanmaan Ekonomitoimiston työ tehostui Visma Fivaldin myötä. Lue tilitoimiston kokemuksia Visma Fivaldista.

Kiinnostuitko? Ota yhteyttä

Pohjanmaan Ekonomitoimisto Oy on täyden palvelun auktorisoitu tilitoimisto Etelä-Pohjanmaalla, jonka palveluihin kuuluvat perinteiset ja sähköiset tilitoimistopalvelut kuten kirjanpito, tilinpäätös ja palkanlaskenta. Yritys auttaa lisäksi verotuksen, kirjanpidon, yrityslainsäädännön ja liiketoiminnan kehittämisen sekä operatiivisen laskentatoimen asioissa.

Työ tehostui automaation myötä

Pohjanmaan Ekonomitoimisto Oy käytti 15 vuotta Visma Econet -ohjelmistoa ennen siirtymistä yhteiskäyttöiseen, pilvipohjaiseen Visma Fivaldiin. Työ on tehostunut automaation kautta, mutta samalla siirtyminen nykyaikaiseen Visma Fivaldiin on vaatinut konkreettisesti toimintatapojen muutosta.

– Kirjanpitäjän rooli tulevaisuudessa muuttuu ja työkalujen tulee vastata muutokseen. Rooli on muuttunut ennakoivammaksi, sillä Visma Fivaldissa moni rutiinityö on nyt käytännössä automatisoitu. Murros on käynnissä, sillä kirjanpitäjä ei ole enää tallentaja, vaan rooli muuttuu neuvoa-antavaksi asiantuntijatyöksi. Olemme samalla muuttaneet palvelumalliamme tuotteistetummaksi, toteaa asiakaspalvelupäällikkö Timo Seppälä.

Asiakkaat siirtyivät vauhdilla sähköiseen maailmaan

– Asiakkaamme ovat arvostaneet etenkin Visma Fivaldin reaaliaikaisuutta ja yhteiskäyttöisyyttä. Muutos on ollut voimakasta, sillä monet asiakkaamme ovat siirtyneet heti sähköisiksi nähden toimintamallin selkeät edut. Myös sähköinen verkkolaskutus, Visman oman operaattorin kautta, on ollut keskeisessä osassa asiakkaiden sähköistämisen vauhdittamisessa, Seppälä iloitsee.

Monipuoliset tukipalvelut käyttöönoton apuna

Käyttöönottoprojekti alkoi vuonna 2016 ja sujui asiakas kerrallaan suunnitelmien mukaan. Nyt kaikki käyttäjät on saatu koulutettua Visma Fivaldin saloihin.

– Ensin pääkäyttäjät koulutettiin ja tietyt perusasiat käytiin läpi kaikille käyttäjille. Meillä on joka toimistolla Visma Fivaldin osaajatiimi, joita tuetaan pääkäyttäjien toimesta, kertoo Seppälä.

– Olemme saaneet todella paljon apua Visman tukipalveluista käyttöönoton yhteydessä. Erityisesti Visma Talent, eli verkossa toimivat Visma Fivaldin koulutusvideot, verkkokoulutukset, testit ja muut materiaalit, ovat runsaassa käytössä. Myös Visma Community on meillä jokapäiväisessä käytössä, sillä tukea ja neuvoja saa sitä kautta vuorokauden ympäri, Seppälä mainitsee.

Kilpailukykyiset ratkaisut tulevaisuuden tilitoimistoille

Visma Fivaldi on yhtenä yrityksen pääasiallisista ohjelmistoista. Käytössä on myös muita järjestelmiä, jotta tilitoimistoasiakkaita voidaan palvella parhaalla mahdollisella tavalla. Tilitoimiston asiakas valitsee tarjonnasta yritykselleen sopivimmat ratkaisut.

– Käytössämme on monia järjestelmiä, jotta voimme vastata kaikkiin asiakkaidemme tarpeisiin. Visma Fivaldi on yksi pääjärjestelmistämme ja lisäksi kustannustehokas ratkaisu, joka on selkeästi vaihtoehto myös pienyrittäjille. Integraatiot kolmansien osapuolien ratkaisuihin, muun muassa raportointia varten, mahdollistavat ohjelmiston laajamittaisen käytön, iloitsee Seppälä.

Tutun pohjoismaisen ohjelmistotalon tuki ja turva

Visma on Pohjanmaan Ekonomitoimiston pitkäaikainen kumppani, jonka apuun on voinut viidentoista vuoden aikana luottaa.

– Visma on meille tärkeä kumppani. Tukea ja asiantuntija-apua on saanut aina kun sitä on tarvittu - arki sujuu ja ohjelmistot toimivat kuten pitääkin, mainitsee Seppälä.

– Meillä on luotto Vismaan - laaja tuotevalikoima mahdollistaa ohjelmiston käytön yrityksemme kasvun mukana. Tuttu, mutta iso pohjoismainen ohjelmistotalo antaa varmuutta palveluvalikoiman kehitykseen ja tukeen, toteaa vielä Seppälä.

Asiakas: Pohjanmaan Ekonomitoimisto Oy

Visma-ratkaisu: Visma Fivaldi

Haaste: Kirjanpitäjän roolin ja tilitoimiston työkalujen tulee vastata tulevaisuuden muutokseen.

Ratkaisu: Yhteiskäyttöinen ja pilvipohjainen Visma Fivaldi tehostaa rutiinityötä automaatiolla, jolloin kirjanpitäjän rooli muuttuu enemmän asiantuntijatyöksi.

Hyödyt: Tilitoimiston ja asiakkaiden kirjaamat tiedot ovat heti saatavilla ja käytettävissä reaaliaikaisesti. Ohjelman automaattitoiminnot helpottavat rutiineja ja mahdollistavat uusia liiketoimintamalleja myös tilitoimistolle.

Tutustu Visma Fivaldiin