Tasa-arvo Vismalla

Tasa-arvo on korkealla Visman johdon prioriteeteissä. Tasa-arvoon pyritään jokaisessa päätöksessä.

Monimuotoisuus on Visman vahvuus

Tasa-arvoisuus on henkilöstökyselyiden perusteella yksi Visman suurimmista vahvuuksista. Henkilöstömme kokee, että kaikkia kohdellaan tasa-arvoisesti muun muassa iästä, sukupuolesta ja syntyperästä riippumatta. Tasa-arvossa ei ole ainoastaan kyse siitä, montako naista tai miestä meillä on töissä. Miesvoittoisella ohjelmistoalalla kyseinen asia kuitenkin korostuu. Teknologiateollisuus ry:n mukaan naisten osuus ohjelmistoalalla oli 27,5% vuonna 2018. Vismalla naisia on töissä 42% ja toivomme, että luku kasvaa entisestään tulevien vuosien aikana.
 
 
 
 
Haluamme kantaa kortemme kekoon, jotta saisimme lisää naisia ohjelmistoalalle. Tuemme sekä Women in Techin että Mimmitkoodaa-liikkeen toimintaa. Lisäksi olemme perustajajäsen #ShesGotThis-tutkimusprojektissa. #ShesGotThis pyrkii lisäämään taloudellista kannattavuutta ja parantamaan sosiaalista tuottoa torjumalla syrjintää ja sukupuolistereotypioita yrityksissä.

Visman toimitusjohtajaksi on nimitetty Merete Hverven

Visman entinen varatoimitusjohtaja sekä henkilöstöjohtaja Merete Hverven on nimitetty Visman uudeksi toimitusjohtajaksi. Hän astui tehtävään 1.4.2020. 

Merete aloitti Vismalla vuonna 2011 ja on ollut tärkeä tekijä Visman viime vuosina kokemaan myönteiseen kehitykseen ja vahvaan kasvuun.

Lue lisää

Tasa-arvoisuus on osoittautunut yhdeksi Visman suurimmista vahvuuksista Suomen Parhaat Työpaikat -tutkimuksissa

Visma on sijoittunut loistavasti kärkikolmikkoon Suomen Parhaat Työpaikat -tutkimuksen suurten yritysten sarjassa jo kolmena perättäisenä vuonna.

Tasa-arvoisuus on osoittautunut tutkimuksissa yhdeksi Visman suurimmista vahvuuksista. Henkilöstömme kokee, että kaikkia kohdellaan tasa-arvoisesti muun muassa iästä, sukupuolesta ja syntyperästä riippumatta.

 

Asperger 850x500.jpg

Aspergerin oireyhtymä voi olla vahvuus työelämässä 

"Asperger-ihmiset ovat luotettavia ja tekevät työnsä hyvin. He eivät juurikaan mene rahan perässä, vaan ovat kiinnostuneita keskittymään työhönsä pitkäänkin", sanoo vuosi sitten Asperger-diagnoosin saanut Vesa Salander.

Vesa työskentelee nyt Vismassa kulunvalvontaohjelmistojen koodaajana ja testaajana.

Lue linkin takaa Ylen kattava artikkeli autismin kirjon ihmisistä työelämässä.

Lue artikkeli 

 

Oma intohimo löytyi ohjelmistoalalta – matkassa mukana hiekkakakut, yrittäjyys ja haute couture

Laura haaveili lapsena muotisuunnittelijan urasta, mutta päätyikin insinööriopintojen kautta ohjelmistoalalle. 

Lue blogikirjoitus

Älä koskaan sano ei koskaan - matka vaatesuunnittelijasta full-stack koodariksi

Hannasta ei ikinä pitänyt tulla insinööriä, mutta mutkien kautta hän päätyi vaatesuunnittelijasta juurikin insinööriksi. 

Lue blogikirjoitus

Terhi Karasjärvi 250x250.png

No fear! Tietokonekerhon ainoa tyttö otti haasteen vastaan

Terhi on pitkäaikainen vismalainen ja tällä hetkellä toimitusjohtajan roolissa. Miten Terhi päätyi ohjelmistoalalle ja mitä havaintoja hän on tehnyt alan tapahtumien vessajonoista?

Lue blogikirjoitus

Women in tech - töissä kehityksen aallonharjalla

Teknologia-ala on ollut perinteisesti hyvin miesvoittoinen ala, mutta naisten osuus on lisääntymään päin ja hyvä niin. Mikä alassa on parasta? Täytyykö olla teknisesti lahjakas pärjätäkseen? 

Lue blogikirjoitus

 

Etsimme jatkuvasti uusia osaajia, sekä kokeneempia että tulevaisuuden talentteja.

Käy tutustumassa avoimiin työpaikkoihin.