Oletko yrittäjänä pankinjohtajan painajainen vai numeroanalytiikan ymmärtävä unelma-asiakas?

Yrittäjältä vaaditaan reaaliaikaista taloustietoa ja sen ymmärrystä

Yrittäjä, oletko valmistautumassa rahoitusneuvotteluihin? Tiedätkö, mitkä asiat vaikuttavat pankinjohtajan päätöksiin ja miten voit itse parhaiten viedä neuvotteluja eteenpäin? Haastattelimme pankinjohtajaa. Poimi vinkit onnistuneisiin rahoitusneuvotteluihin.

Hyvin hoidetusta taloushallinnosta on suuri hyöty rahoitusneuvotteluissa

Kun yrittäjä tulee ensimmäistä kertaa neuvotteluihin, olisi hänellä hyvä olla tarkka käsitys yrityksen taloudellisesta tilanteesta. Usein asiakkaat kuitenkaan eivät ole valmistautuneet neuvotteluihin.

Esimerkiksi tilinpäätöksen tekeminen saattaa viedä jopa puoli vuotta, mikäli taloushallinto ei ole jatkuvasti ajan tasalla. Hyvin hoidettu ja ajantasainen taloushallinto antavat neuvotteluiden alkuun hyvän signaalin myös yrityksen hallinnon kunnosta kertoo haastattelemamme pankinjohtaja.

Yrittäjältä vaaditaan reaaliaikaista taloustietoa ja sen ymmärrystä

Pankin hinnoittelu perustuu riskin arviointiin. Yrittäjän ymmärrys numeroista ja taloustietojen helppo saatavuus heijastuvat suoraan pankin hinnoitteluun. Pankki tarvitsee luotettavaa taloustietoa ja analyysin siitä, miten investointi tulee tulevaisuudessa vaikuttamaan yrityksen kassavirtaan. Tämän tiedon avulla se pystyy arvioimaan riskin ja sitä kautta lainarahan hinnan oikealle tasolle. 

Reaaliaikainen taloushallinto ja ennakointi auttavat valmistautumaan tulevaisuuden päätöksiin. Ideaalitilanteessa pankki saa asiakkailtaan jatkuvaa raportointia ja analyysia sekä ennusteita siitä, mihin suuntaan heidän liiketoimintansa on kehittymässä.

Hyvä valmistautuminen auttaa molempia neuvotteluosapuolia

Yrittäjä voi omilla toimillaan helpottaa ja vauhdittaa rahoitusneuvottelujen edistymistä. Lue taloushallinnon asiantuntijan käytännön vinkit rahoitusneuvotteluihin valmistautuvalle PK-yrittäjälle lataamalla Visman katsaus:

 Näin valmistaudut rahoitusneuvotteluihin