Tilitoimisto, vapauta asiakkaasi tuottamattomasta työstä

Tilitoimistojen rutiininomaiset tehtävät poistuvat digitalisaation edetessä. Käytännössä tämä tarkoittaa turhien työvaiheiden automatisointia, joita ovat muun muassa tiliöinti ja tositenumerointi. Käytössä oleva moderni ohjelmisto tekee nämä työvaiheet automaattisesti, tekeminen nopeutuu ja siitä tulee kustannustehokkaampaa. - Tilitoimistojen kannattaa käyttää rutiinitöistä vapautuva aika asiakkaan numeroiden analysointiin. Tämä on räätälöityä, asiakaskohtaista palvelua, joka ohjaa tilitoimistoa kohti kannattavampaa ja mielekkäämpää työntekoa, kertoo toimitusjohtaja Jukka Laukkanen Talouskolmio Oy:stä.

Tilitoimistojen uudenlainen rooli vapauttaa asiakkaat tuottavaan työhön

Kun tilitoimistolla ja asiakkaalla on käytössään sama, digitaalinen taloushallinnon ohjelmisto, asiakas voi tehdä itsenäisesti muun muassa myyntilaskutusta suoraan järjestelmästä. Reaaliaikainen tieto on asiakkaan käytössä koko ajan. Palvelu tuo asiakkaalle mittavia ajansäästöhyötyjä joissa saavutetut kustannussäästöt ovat oleellisia. - Ajantasainen tieto helpottaa asiakasyrityksen arjen pyörittämistä ja päätöksentekoa merkittävästi. Lisääntyvän ajan asiakas voi käyttää tuottavaan työhön tai parhaassa tapauksessa omaan laatuaikaan ilman että kuittirumbaa pitää tehdä tai järjestellä viikonloppuisin, Laukkanen kuvailee.

Muutoksessa on pitkälti kyse siitä, että tilitoimisto pääsee rutiinien sijaan tuottamaan asiakkaalle arvoa ja tarjoamaan palveluita, jotka ovat asiakkaalle aidosti hyödyllisiä. Mitä enemmän tilitoimiston asiakkailla on kasvuhaluja, sitä enemmän he kaipaavat vuoropuhelua tilitoimiston kanssa yrityksensä talousasioiden osalta. Tilitoimisto voi jakaa omaa osaamistaan muun muassa tulkitsemalla asiakkaan luvut hänelle ymmärrettävään muotoon tai auttaa asiakasta hänen oman liiketoiminnan tunnuslukujen tulkinnassa ja päätöksenteossa. Tällä tavalla toimien yritys, pienikin, saa ikään kuin oman talousosaston käyttöönsä.

”Kun asiakkaalla on yrityksensä taloustiedot koko ajan käytössään, se helpottaa arjen pyörittämistä ja päätöksen tekoa merkittävästi. Lisääntyvän ajan voi käyttää tuottavaan työhön tai parhaassa tapauksessa vaikka omaan vapaa-aikaan. ”

Epätietoisuus taloustilanteesta muuttuu reaaliaikaiseksi talouden johtamiseksi

Manuaalisessa kirjanpidossa tilitoimiston asiakkaalla ei ole näkymää yrityksensä taloudelliseen nykyhetkeen tai tulevaisuuteen. Osto- ja myyntilaskujen reaaliaikaista tilannetta ei pahimmassa tapauksessa ole kenelläkään tiedossa, ei edes tilitoimistolla. Sen sijaan modernien ratkaisuiden avulla yrittäjällä on ajantasainen tieto niin osto- kuin myyntilaskuistaan. Hänen käytössään on myös uudenaikaiset laskutustavat, muun muassa e-laskutus. Tilitoimiston asiakas pystyy näin palvelemaan omia asiakkaitaan heidän toivomillaan tavoilla. - Nykyaikaisissa taloushallintotyökaluissa olevalla graafisella näkymällä asiakas saa nopeasti näkyviin häntä kiinnostavaa tietoa pankkitilinsä saldosta, myyntisaatavien summasta tai vaikka tiedot maksuun ensi viikolla menevistä ostolaskuista. Tämä helpottaa yrityksen johtamista ja tulevaisuuden suuntaamista. Ne tuovat rauhaa johtamiseen ja yritystä johdetaan olemassa olevan tiedon avulla, Laukkanen jatkaa.

”Kyllä kaikkein tärkeintä on tiedon ajantasaisuus ja lukujen hyödyntäminen päätöksenteon tukena reaaliaikaisesti. Jos vanhalla mallilla toimittaisiin, niin näkisimme vain menneisyyden lukuja. Nyt pystymme ohjaamaan asiakkaan toimintaa tulevaisuuteen.”

Artikkeli päivitetty 29.1.2019

 

Suositeltavaa luettavaa, lataa omasi:

Järjestelmän yhteiskäytön hyödyt

Yhteiskäytön avulla asiakkaat pystyvät etsimään ja kirjaamaan haluamiaan tietoja itse, käyttäen tilitoimiston järjestelmää. Tämä tarjoaa mukavan edun niin asiakkaille kuin tilitoimistolle kilpaillessasi muiden yritysten kanssa. Itsepalvelutoiminnot parantavat asiakaspalvelua ja siten asiakastyytyväisyyttä ja -uskollisuutta, mikä puolestaan kasvattaa tuottoa. Opas kertoo 5 syytä miksi tilitoimiston kannattaa tarjota itsepalvelua asiakkailleen.

Lataa maksuton opas

 

suunta.visma.fi
Suunta on luotu sinulle, liiketoimintapäättäjä. Se ohjaa sinut ajankohtaisen ja tiivistetyn tiedon lähteelle. Suunnasta löydät oleellista sisältöä liiketoiminnan johtamisen tueksi ja näkemyksiä parhaiden päätösten tekemiseksi.


Tutustu rekisteriselosteeseen
© Visma Software Oy

Hei! Kerätäksemme tietoa sinua kiinnostavasta sisällöstä käytämme sivustolla evästeitä. Niiden sekä lomakkeiden kautta meille antamiesi tietojen perusteella luomme sinusta profiilin, jonka avulla voimme näyttää juuri sinulle räätälöityä sisältöä. Hyväksymällä tämän annat meille oikeuden kerätä ja käsitellä henkilötietojasi turvallisesti ja luottamuksellisesti tässä kuvatulla tavalla.
Lisää kiinnostavia sisältöjä suunta.visma.fi