Pilvi vai On-premise ERP?

Pilvipalvelut ovat levinneet yrityksiin viime vuosien aikana vakiinnuttaen asemansa. Niiden suosioon on ollut monia syitä, kuten esimerkiksi kustannustehokkuus ja loppukäyttäjien tarpeet päästä käyttämään ohjelmistoa missä vain, milloin vain ja millä tahansa laitteella.

Osa yrityksistä on siirtynyt puhtaasti pilvipalveluihin, toiset ovat ostaneet pilvessä toimivan alustan, johon käytössä olevat ohjelmistot on asennettu. Kolmansilla on käytössään hybridi-ympäristö, jolloin itse ohjelmisto on asennettu omalle palvelimelle kun taas ohjelmiston lisäosat toimivat pilvialustalla. Tärkeää onkin ymmärtää, millainen malli sopii aina yksittäisen yrityksen tarpeisiin.

Pilvipalvelumarkkina jatkaa kasvuaan mutta samaan aikaan On-Premise -ohjelmistot, eli asiakkaan omalle palvelimelle paikallisesti asennetut ohjelmistot, ovat säilyttäneet vahvan asemansa. Vaikka monenlaisia pilvipalveluja on tarjolla, yritykset harvoin siirtävät koko IT:n yhdellä kertaa pilveen. Hybridiympäristö, missä käytössä on On-Premise ja pilviteknologiaa sekaisin, voi usein tuntua helpolta vaihtoehdolta ainakin alkuun pääsemiseksi.

Pilvi vai On-Premise ERP -valinta oppaan tavoitteena on selkeyttää, miten nämä kaksi eroavat toisistaan. Tavoitteena on lisäksi hälventää epäselvyyksiä, mitä pilveen saattaa liittyä sekä auttaa lukijaa ymmärtämään pilvipalvelujen tarjoamat mahdollisuudet oman yrityksen osalta.

Lataa pilvi vai on-premise EPR -valintaopas

Saatat olla kiinnostunut myös näistä oppaista;
ERP-järjestelmän vaihtajan opas ja äänikirja
Toimitusjohtajan tietopaketti ERP-projektista
Talousjohtajan tietopaketti ERP-projektista

suunta.visma.fi
Suunta on luotu sinulle, liiketoimintapäättäjä. Se ohjaa sinut ajankohtaisen ja tiivistetyn tiedon lähteelle. Suunnasta löydät oleellista sisältöä liiketoiminnan johtamisen tueksi ja näkemyksiä parhaiden päätösten tekemiseksi.


Tutustu rekisteriselosteeseen
© Visma Software Oy

Hei! Kerätäksemme tietoa sinua kiinnostavasta sisällöstä käytämme sivustolla evästeitä. Niiden sekä lomakkeiden kautta meille antamiesi tietojen perusteella luomme sinusta profiilin, jonka avulla voimme näyttää juuri sinulle räätälöityä sisältöä. Hyväksymällä tämän annat meille oikeuden kerätä ja käsitellä henkilötietojasi turvallisesti ja luottamuksellisesti tässä kuvatulla tavalla.
Lisää kiinnostavia sisältöjä suunta.visma.fi