Miksi ja miten tilitoimistojen pitäisi muuttaa liiketoimintamalliaan?

Tilitoimistot ovat sopeuttamassa toimintaansa muuttuvien markkinoiden mukaiseksi, ja sen vuoksi ne ovat strategisten valintojen edessä. 

Toimintaan kohdistuu paineita johtuen vaikeasta taloustilanteesta, muuttuvista asiakastarpeista ja merkittävistä teknisistä kehitysaskeleista. Asioita on lähestyttävä eri tavalla ja uusia työskentelytapoja on kehitettävä.

Uusi työskentelytapa vaatii ottamaan käyttöön liiketoimintamallin, joka mahdollistaa entistä läheisemmän yhteistyön tilitoimistojen ja asiakkaiden välillä. Koska hallinta pysyy tilitoimistoilla, voidaan sitä pitää kirjanpitäjäkeskeisenä mallina. Myös pilvipalvelu antaa ohjakset takaisin kirjanpitäjän käsiin; hän toimii sekä valmentajana, projektipäällikkönä että neuvonantajana. 

Samalla asiakkaiden vaatimukset kasvavat ja odottavat reaaliaikaista tietoa ja konsultoivampaa otetta tilitoimistoilta. Mitä askeleita siis vaaditaan kannattavamman liiketoimintamallin käyttöönottamiseksi?

Lue lisää suosituimmasta tilitoimisto-oppaasta:

Miksi ja miten tilitoimistojen pitäisi muuttaa liiketoimintamalliaan

Oppaassa käydään läpi seuraavia asioita:

 • Tilitoimistoalan kehitysaskeleet:
  • Jatkunut talouden alamäki
  • Kiihtyvä hintasota
  • Asiakkaiden muuttuvat tarpeet
  • Kattava prosessien automatisointi

Saat myös vastauksia seuraaviin kysymyksiin:

 • Miksi tilitoimiston toiminnot kannattaa automatisoida?
 • Miten tilitoimisto voi muuttaa hinnoitteluaan?
 • Millainen on asiakastarpeiden mukainen palveluvalikoima?

Lataa maksuton opas

Sinua voisi kiinnostaa myös muut tilitoimisto-oppaamme:

suunta.visma.fi
Suunta on luotu sinulle, liiketoimintapäättäjä. Se ohjaa sinut ajankohtaisen ja tiivistetyn tiedon lähteelle. Suunnasta löydät oleellista sisältöä liiketoiminnan johtamisen tueksi ja näkemyksiä parhaiden päätösten tekemiseksi.


Tutustu rekisteriselosteeseen
© Visma Software Oy

Hei! Kerätäksemme tietoa sinua kiinnostavasta sisällöstä käytämme sivustolla evästeitä. Niiden sekä lomakkeiden kautta meille antamiesi tietojen perusteella luomme sinusta profiilin, jonka avulla voimme näyttää juuri sinulle räätälöityä sisältöä. Hyväksymällä tämän annat meille oikeuden kerätä ja käsitellä henkilötietojasi turvallisesti ja luottamuksellisesti tässä kuvatulla tavalla.
Lisää kiinnostavia sisältöjä suunta.visma.fi