Mitä kannattaa huomioida palkanlaskentaohjelmaa hankittaessa?

Palkanlaskenta on osa yritysten arkea, riippumatta siitä, hoitaako yritys sen itse tai onko palkanlaskenta ulkoistettu. Yllättävää on, että palkkaprosessien tehokkuuteen, raportointiin tai itse järjestelmiin ei välttämättä kiinnitetä riittävästi huomiota. Viimeistään Tulorekisterin myötä yritysten kannattaa tarkastella hoituuko oman yrityksen palkanlaskenta tarpeita vastaavasti ja tehokkaasti.

Hoidettiinpa palkanlaskenta itse tai ulkoistettuna palveluna, palkanlaskijan työnkuva muuttuu entistä enemmän asiantuntijaksi. Manuaaliset aikaavievät työvaiheet, paperiset liput ja laput, ylimääräiset selvittelyt ja kyselyt alkavat olla historiaa. Palkanlaskennan ulkoistaminen voi olla yrityksen kannalta toimiva vaihtoehto, varsinkin jos omia resursseja tai osaamista ei ole. Asiaa kannattaa miettiä kokonaisuutena, mikä on omalle yritykselle paras vaihtoehto, myös kustannusten näkökulmasta.

Modernien pilvipalveluiden avulla palkanlaskennan työtehtäviä on entistä helpompi jakaa, sekä yrityksen sisällä että yrityksen ja tilitoimiston välillä. Yrityksen tarpeita vastaavien, selkeiden ja helppokäyttöisten järjestelmien käyttäminen nopeuttaa ja tehostaa yrityksen palkanlaskennan prosessia ja voi olla myös vaihtoehto ulkoistetulle palkanlaskennalle, mikäli resursseja ja osaamista löytyy omasta takaa.

Uuden järjestelmän hankinta ja käyttöönotto saattaa kuitenkin kuulostaa isolta ponnistukselta kaiken kiireen keskellä, asiaan perehtymiselle ei tunnu löytyvän aikaa ja sen tuomat hyödyt on vaikea hahmottaa.

Vinkit palkkaohjelman hankintaan -opas tuo selvyyttä, kun yrityksessä tarkastellaa palkanlaskennan prosesseja ja mietitään uuden palkkajärjestelmän hankintaa. Oppaassa selitetään ytimekkäästi;

  • millainen on hyvä palkanlaskentaohjelma, ja
  • mitä kannattaa huomioida palkkaohjelmaa hankkiessa

Lataa maksuton opas

Oppaan antamien vinkkien lisäksi on hyvä ottaa huomioon Tulorekisteri.

Lue lisää tulorekisteristä:

Palkkahallinnon ammattilainen – miten Tulorekisteri muuttaa työtäsi?
Päättäjä – onhan Tulorekisteri jo To Do -listallasi?

suunta.visma.fi
Suunta on luotu sinulle, liiketoimintapäättäjä. Se ohjaa sinut ajankohtaisen ja tiivistetyn tiedon lähteelle. Suunnasta löydät oleellista sisältöä liiketoiminnan johtamisen tueksi ja näkemyksiä parhaiden päätösten tekemiseksi.


Tutustu rekisteriselosteeseen
© Visma Software Oy

Hei! Kerätäksemme tietoa sinua kiinnostavasta sisällöstä käytämme sivustolla evästeitä. Niiden sekä lomakkeiden kautta meille antamiesi tietojen perusteella luomme sinusta profiilin, jonka avulla voimme näyttää juuri sinulle räätälöityä sisältöä. Hyväksymällä tämän annat meille oikeuden kerätä ja käsitellä henkilötietojasi turvallisesti ja luottamuksellisesti tässä kuvatulla tavalla.
Lisää kiinnostavia sisältöjä suunta.visma.fi