9 askelta digitaaliseen tilitoimistoon

Tilitoimistoalan murroksen myötä kirjanpitäjän työ on muutakin kuin pelkkien kirjanpito- ja talousraporttien tuottamista asiakkalle. Työ muuttuu yhä konsultoivampaan suuntaan ja neuvonnasta tulee yhä isompi osa päivittäistä työtä. Voit hyödyntää taitojasi entistä tehokkaammin ja luoda asiakkaisiisi kokonaan uudenlaisen suhteen – sellaisen, jota asiakkaasi arvostavat ja josta he ovat valmiita maksamaan. 

Useat toiminnot siirtyvät pilveen, ja tällä muutoksella on merkittävä vaikutus työn tekoon ja työntekijöihin. Muutos ei tapahdu kymmenen vuoden päästä, vaan se tapahtuu juuri nyt. Kirjanpidon, talousraporttien ja veroilmoitusten kaltaiset palvelut on standardoitu ympäri maailmaa, ja niiden arvo on laskenut jyrkästi. Sama trendi on odotettavissa myös Suomessa.

Kokemus on osoittanut, että toimintaansa uudistavien yritysten on valmistauduttava alussa muutaman vuoden kestävään heikompaan tuottavuuteen ohjelmistoinvestointien ja resurssimuutosten vuoksi. Voit siirtää tilitoimistosi digitaaliaikaan vaiheittain tai tehdä kaikki muutokset yhdellä kertaa. Jos olet epävarma, aloita uusista asiakkaista ja laajenna konsepti muihin asiakkaisiin vähitellen.

Lue lisää tilitoimisto-oppaasta:

9 askelta digitaaliseen tilitoimistoon

Opas on tarkoitettu tilitoimistoalan ammattilaisille, jotka uskovat, että asiakkaat arvostavat yrityksesi tarjoamaa valmennusta ja ennakoitavissa olevia hintoja. Se on suunnattu kirjanpitäjille, jotka haluavat pitää osaamisensa ajan tasalla ja tarjota tietoa asiakkaalle ymmärrettävässä muodossa.

Opas laittaa sinut miettimään seuraavia asioita: 

  • Missä haluat olla ja missä haluat yrityksesi olevan viiden vuoden kuluttua?
  • Menestys edellyttää juuri oikeaa johtajaa - löydätkö työyhteisöstäsi oikein henkilön, tai oletko itse se henkilö?
  • Tukeeko nykyinen ohjelmistosi uusia työskentelytapoja?
  • Onko asiakkaiden palvelu jo koko toimiston yhteinen asia?
  • Millainen on ihanneasiakkaasi?
  • Mitä asiakkaasi odottavat palvelulta ja hinnoittelulta?
  • Miten siirryt tuntiveloituksesta kiinteään hinnoitteluun
  • Miten myyt muutoksen asiakkaille
  • Miten jalkautat suunnitelman?

Lataa maksuton opas

Sinua voisi kiinnostaa myös muut tilitoimisto-oppaamme:

suunta.visma.fi
Suunta on luotu sinulle, liiketoimintapäättäjä. Se ohjaa sinut ajankohtaisen ja tiivistetyn tiedon lähteelle. Suunnasta löydät oleellista sisältöä liiketoiminnan johtamisen tueksi ja näkemyksiä parhaiden päätösten tekemiseksi.


Tutustu rekisteriselosteeseen
© Visma Software Oy

Hei! Kerätäksemme tietoa sinua kiinnostavasta sisällöstä käytämme sivustolla evästeitä. Niiden sekä lomakkeiden kautta meille antamiesi tietojen perusteella luomme sinusta profiilin, jonka avulla voimme näyttää juuri sinulle räätälöityä sisältöä. Hyväksymällä tämän annat meille oikeuden kerätä ja käsitellä henkilötietojasi turvallisesti ja luottamuksellisesti tässä kuvatulla tavalla.
Lisää kiinnostavia sisältöjä suunta.visma.fi