Turun Ylioppilaskyläsäätiö

Turun Ylioppilaskyläsäätiö

 

Turun Ylioppilaskyläsäätiö (TYS) on Turun yliopiston ylioppilaskunnan perustama 1966. Säätiö rakentaa, perusparantaa, vuokraa ja ylläpitää opiskelija- ja nuorisoasuntoja peruskoulun jälkeisissä oppilaitoksissa opiskelevia ja ns. työssäkäyvää nuorisoa varten. TYS:llä on n. 7 000 asuntopaikkaa Turussa.

Turun Ylioppilaskyläsäätiö ja Tampuuri

Asukassivut tehtiin alun perin vuonna 2015 tarkoituksena pystyä tarjoamaan asiakkaille laajat sähköiset palvelut ja näin vapauttaa asiakaspalveluhenkilökunnan aikaa rutiinitöistä vaativampien casejen hoitoon. Vuonna 2018 TYS totesi, että sivusto kaipaa uudistusta ja tätä tuki myös TYS:in asukastyytyväiskysely.

“Tampuuri pystyi tarjoamaan meille tarpeemme täyttävän sähköisten palvelujen kokonaisuuden. Tampuuri on aktiivisesti kanssamme kehittänyt sivuston palveluita ja koemme Tampuurin henkilöstön ymmärtävän hyvin toimintamme tarpeet.”

TYS:in asukassivut demoympäristössä.

Asukassivut tarjoaa asukkaille ajasta ja paikasta riippumattoman palvelun ja vapauttaa henkilökunnan aikaa

Toimivat ja kattavat asukassivut on TYS:lle elintärkeä osa toimintaa. Sivuston tarjoamat mahdollisuudet sähköisille palveluille on mahdollistanut sen, että henkilökunta pystyy keskittymään ammattitaitoa vaativiin työtehtäviin ja tarjoaa asukkaille ajasta ja paikasta riippumattoman palvelun.

Esimerkki TYS:in asuntotarjouksesta.

TYS:in kohderyhmä ovat nuoret ja nuoret aikuiset, joille digitalisaation tarjoamien palvelujen käyttö on jokapäiväistä ja TYS:in pitää pystyä palvelemaan kohderyhmää heille tutuissa palveluformaateissa. Laajat sähköiset palvelut ovat selvästi vähentäneet toimiston kävijämäärää ja myös osaltaan vähentäneet tulevia yhteydenottoja.

Asukassivujen kehitysprojekti on käynnistetty syksyllä 2018 ja alkuvuodesta 2019 julkaistaan TYS asukassivut versio 2, jossa on panostettu etenkin sivuston ulkoasuun ja käytettävyyteen myös mobiililaitteilla.

Tutustu Turun Ylioppilaskyläsäätiöön »