Saima HR helpottaa kausityöntekijöiden tietojen hallintaa

PowerPark logo

Etelä-Pohjanmaalla, Kauhavan Alahärmässä toimiva PowerPark on Suomen suurin huvipuisto, joka työllistää kesäisin satoja kausityöntekijöitä. On selvää, ettei näin suuren vaihtuvan henkilöstöjoukon työsuhdetietoja voi hoitaa vasemmalla kädellä, vaan avuksi tarvitaan ammattimainen HR-järjestelmä.

PowerPark on hallinnoinut henkilöstötietoja Saima HR -järjestelmällä vuodesta 2016 lähtien. Aiemman prosessin korvannut ratkaisu on osoittautunut toimivaksi, kertoo kehityspäällikkö Antti Saarikoski.

– Kun kausityöntekijöiden rekrytointi on käynnissä, hakemuksia tulee tuhansia ja lopulta hakijoista nelisensataa palkataan. Olisi aika iso homma naputella tietoja käsin järjestelmään. Nyt palkattujen tiedot siirtyvät näppärästi rekrytointijärjestelmästä Saimaan ja siitä eteenpäin tarvittaviin järjestelmiin. Ketju toimii hyvin, Antti sanoo.

Työsuhteisiin liittyvät tiedot on hyvä keskittää samaan paikkaan. HR-järjestelmä on aika lailla pakollinen työkalu, jota ilman emme pystyisi toimimaan. Jatkossa olisi tarkoitus ottaa käyttöön perustoimintojen lisäksi myös esimerkiksi osaamisten hallinta.

Antti Saarikoski, PowerPark

Hyvät kontaktit asiakkaan ja järjestelmätoimittajan välillä ovat ratkaisevan tärkeitä


HR-järjestelmässä integraatiot muihin ympäristöihin ovat työn sujumisen kannalta olennaisen tärkeitä. Kun työsuhdetiedot siirtyvät automaattisesti muihin käytössä oleviin järjestelmiin, tietoja ei tarvitse päivittää moneen kertaan ja samalla virheiden todennäköisyyskin pienenee. Saima HR voidaan integroida mihin tahansa järjestelmään, joka kykenee lukemaan HR-järjestelmästä saatavaa dataa. Siinä on myös valmiit vakioliittymät useisiin järjestelmiin.

PowerParkilla Saima HR on integroitu palkkajärjestelmään, ja seuraavaksi suunnitelmissa on ottaa käyttöön sähköiseen allekirjoittamiseen tarkoitettu Visma Sign -integraatio työsopimusten tekemistä varten.

Integraatiot ovat toimineet Antin mukaan hyvin Ja jos ongelmia on ilmennyt, Saima HR:n tuki on ollut erinomaista.


– Henkilökohtainen kontakti on tärkeä, koska ainahan sitä jotain pientä tulee, mitä ei osaa ottaa etukäteen huomioon. Jos ongelmia on, ne on ratkaistava nopeasti. Vismalta saan aina nopeasti ratkaisun ongelmatilanteisiin.

Toimiva HR-järjestelmä säästää aikaa, rahaa ja vaivaa

Saima HR on tuonut PowerParkille huomattavia aika- ja kustannussäästöjä osin automaation ansiosta, osin siksi, että nyt työntekijät pystyvät itse hoitamaan monia sellaisia asioita, jotka aiemmin olivat esimiehen kontolla.

– Olemme pystyneet siirtämään paljon vastuuta hakijoille ja työntekijöille itselleen, mikä tuo aika merkittävää säästöä. Työnhakija kirjaa itse heti alussa järjestelmään sellaiset perustiedot, joita aikaisemmin täytyi tiedustella erikseen, kuten työvaatteiden koon.

PowerParkin omistaa Lillbacka Powerco -konserni, johon kuuluu myös hydraulipuristimia valmistava Lillbacka Finnpower. Seuraavaksi Saima HR onkin tarkoitus ottaa käyttöön myös Finnpowerissa.

Olen tyytyväinen ja voin suositella Saima HR:ää muillekin. Kaikkein tärkeimpänä pidän hyvää henkilökohtaista kontaktia toimittajan suuntaan. Vismalta saa nopeasti kaiken tarvittavan tuen

Antti Saarikoski, PowerPark

four_stars.png

Haluaisitko sinäkin helpon ja kustannustehokkaan työkalun yrityksesi henkilöstötietojen hallintaan?

Saima HR:n saat käyttöösi nopeasti ja kustannustehokkaasti alkaen vain 108 € /kk.

Katso hinnasto

Heräsikö mielenkiinto? Kysy lisää

 
Jesse Vainio Visma
Jesse Vainio
 Sales Manager
 
 
Dmitri_Aho_Visma Enterprise-circle.png
Dima Aho
 Sales Manager

Lue lisää blogistamme

Jatkuva oppiminen on ainoa kestävä kilpailuetu

Muuttuva työelämä edellyttää uusia taitoja, ja organisaatioiden puuttuva osaaminen uhkaa muodostua jopa kasvun esteeksi. Miten yritykset ja HR-ammattilaiset voivat rakentaa oppimiskulttuuria ja varmistaa yrityksen kilpailukyvyn nyt ja tulevaisuudessa?

Vinkit rentouttavaan kesälomaan HR-ammattilaiselle

Kesän kynnyksellä olemme täynnä odotusta ja intoa, mutta lomafiilikseen pääseminen voi olla haastavaa kiireisen kevään jälkeen. Kokosimme HR-ammattilaisten kesälomavinkit rentoutumiseen ja työasioista palautumiseen.