Terveydenhuoltoalalla palvelusvuosilla on väliä. Saima HR -järjestelmässä niiden laskenta hoituu järkevästi ja jouhevasti

karhulinna_logo.png

Satakuntalaisten lääkäreiden omistama Lääkärikeskus Karhulinna avattiin kesäkuussa 2021. Jo alusta asti oli selvää, että laajentumiseen tähtäävässä yrityksessä henkilöstötietojen hallinnointiin tarvittaisiin ammattimainen ratkaisu.

Kun kyseessä on yksityinen lääkäriasema, jossa ei ole erikseen henkilöstöosastoa, hankintapäätöksessä painottuivat kaikinpuolinen kätevyys sekä mahdollisuus saada tukea ja apua juuri silloin, kun sille on tarvetta. Siksi Karhulinnassa päädyttiin palveluhenkisen ohjelmistoyhtiö Visman joustavaan ja helppokäyttöiseen Saima HR -järjestelmään.

 

Meillä ei ole konsernihallintoa, joka pyörittäisi henkilöstötietoja työkseen, vaan se tehdään muiden töiden ohella. Siksi ammattimainen tuki on tarpeen. Saima HR:ssä se toimii hyvin. Olen saanut Vismalta aina avun, kun olen sitä tarvinnut.

Jouni Stenfors

Käyttöönotto oli helppoa ja eteni nopeasti ja johdonmukaisesti

Uuden tietojärjestelmän käyttöönotto on aina jännittävää. Onnistunut käyttöönottoprojekti vaatii oikean kumppanin, joka ymmärtää asiakkaan tarpeita. Lääkärikeskus Karhulinnassa Saima HR:n käyttöönotto on poikinut pääosin positiivista palautetta.

– Käyttöönotto oli vaivatonta. Se eteni johdonmukaisesti ja hyvällä aikataululla. Meillä oli säännöllisesti palavereja Visman edustajan kanssa ja jokaiselle kerralle selkeä agenda siitä, mitä seuraavaksi pitäisi tehdä, kertoo porilaisen Lääkärikeskus Karhulinnan palvelupäällikkö Jouni Stenfors.

Myös käyttöönoton jälkeinen elämä on osoittautunut mutkattomaksi.

– Järjestelmää on ollut helppo oppia hyödyntämään, ja normaali arkinen käyttö on ollut simppeliä. Toki siitä on apua, jos on ennenkin käyttänyt jotakin HR-ohjelmaa, Jouni toteaa.

Palvelusvuosien seuranta hoituu järkevästi ja jouhevasti 

Saima HR:llä on helppo varmistaa, että tieto kulkee sujuvasti niin yrityksen sisällä kuin sen ulkopuolellakin. Avoin rajapinta takaa, että tieto on aina saatavilla siellä, missä sitä tarvitaan.

Lääkärikeskus Karhulinnassa palkka- ja poissaolotiedot siirtyvät Saima HR:stä Visman Netvisoriin. Muita integraatioita ei toistaiseksi ole käytössä.

Terveydenhuoltoalalla palkkaus ja vuosiloman kertyminen on sidottu työkokemukseen. 

Karhulinnan kannalta yksi Saima HR:n tärkeimmistä toiminnoista onkin palvelusvuosilaskenta.

– Kun henkilökuntaa alkaa olla olla reippaasti ja koko ajan rekrytoidaan lisää, palvelusvuosien manuaalinen laskenta alkaa koitua mahdottomaksi. Saima HR:n kautta seuranta on järkevää ja jouhevaa. 

Plussaa Visma saa myös siitä, että palvelusvuosilaskenta toteutettiin järjestelmään Karhulinnan omasta toiveesta. 

– Ominaisuus tuli käyttöön suhteellisen nopeasti sen jälkeen, kun asiasta mainitsin. Tällä hetkellä järjestelmä näyttää saldon päivinä, mutta meillä on ollut puhetta, että se päivitettäisiin näyttämään vuodet ja kuukaudet. Se helpottaisi työkokemuksen hahmottamista ja palvelusvuosilaskentaa entisestään, Jouni summaa.

Kyllä voin suositella Saima HR:ää muillekin. Se sopii tosi hyvin tämänkaltaiseen toimintaan esimerkiksi juuri terveydenhuoltoalalla ja toimii erinomaisesti. Olemme saaneet käyttöömme kaikki ne toiminnot, joita olemme kaivanneet.

Jouni Stenfors

four_stars.png

Haluaisitko sinäkin helpon ja kustannustehokkaan työkalun yrityksesi henkilöstötietojen hallintaan?

Saima HR:n saat käyttöösi nopeasti ja kustannustehokkaasti alkaen vain 108 € /kk.

Katso hinnasto

Heräsikö mielenkiinto? Kysy lisää

 
Jesse Vainio Visma
Jesse Vainio
 Sales Manager
 
 
Dmitri_Aho_Visma Enterprise-circle.png
Dima Aho
 Sales Manager

Lue lisää blogistamme

Jatkuva oppiminen on ainoa kestävä kilpailuetu

Muuttuva työelämä edellyttää uusia taitoja, ja organisaatioiden puuttuva osaaminen uhkaa muodostua jopa kasvun esteeksi. Miten yritykset ja HR-ammattilaiset voivat rakentaa oppimiskulttuuria ja varmistaa yrityksen kilpailukyvyn nyt ja tulevaisuudessa?

Vinkit rentouttavaan kesälomaan HR-ammattilaiselle

Kesän kynnyksellä olemme täynnä odotusta ja intoa, mutta lomafiilikseen pääseminen voi olla haastavaa kiireisen kevään jälkeen. Kokosimme HR-ammattilaisten kesälomavinkit rentoutumiseen ja työasioista palautumiseen.