mitta-oy-case-top.jpg

Reskontravahti vapautti Mitta Oy:n maksuvalvonnasta ja nopeutti laskujen maksua

Mitta Oy on suomalainen mittaus- ja kenttätutkimusalan konsulttiyhtiö, joka tarjoaa mittaukseen, maaperätutkimukseen, ympäristöön ja laboratorioon liittyviä palveluita. Silloin, kun pitää esimerkiksi tarkistaa, ovatko junaradat suorassa, kairata maata maaperätutkimuksia varten tai tehdä laboratoriotutkimuksia asbestinäytteistä, Mitta Oy auttaa. Yritys tarjoaa myös erilaisia ympäristöpalveluita, kuten patojen hoitoa sekä jokiympäristön ja turvelauttojen siivoamista.

Mitta Oy on käyttänyt Visman Reskontravahtia jo parisen vuotta, kun taloushallinnossa huomattiin, että myyntisaamisten seuranta alkoi viedä liikaa aikaa. Yrityksellä oli jo entuudestaan käytössä Visman taloushallinnon ohjelma Netvisor, johon otettiin lisäpalveluna saatavienhallinta. Reskontravahti automatisoi myyntireskontran maksuvalvonnan kokonaan.

”Reskontravahdin käyttöönotto oli erittäin helppoa. Ei tarvinnut paljoa miettiä, miten mikäkin tehdään”, kehuu myyntireskontrasta vastaava Anita Härkönen.

Visma huolehtii seurannasta, maksuhuomautuksista ja perinnästä

Automaationa tapahtuvassa saatavienhallinnassa kaikista laskuista menee automaattisesti tieto Visma Financial Solutionsille, jolla on tieto laskujen eräpäivistä ja joiden pohjalta automatisoidut maksumuistutukset lähtevät liikkeelle.

”Kunhan lasku lähtee oikeilla tiedoilla, kaikki seuranta, maksuhuomautukset ja tarvittaessa perintä hoituu Vismalla. Jos on jotain epäselvää, riittää, että laitan heille viestiä, jolloin asiaa voidaan selvitellä tai perintä keskeyttää”, sanoo Härkönen.

Verkkopalveluna toimiva Reskontravahti on Härkösen mielestä hyvin käyttäjäystävällinen, sillä automaatioiden luominen sen avulla on erittäin selkeää ja yksinkertaista. Ohjelmasta saa lisäksi erilaisia raportteja vaikkapa asiakkaan maksukäyttäytymisestä, mikä auttaa esimerkiksi myyjiä.

Ulkoistettu perintä vauhditti maksuja

Yhteistyö Visman kanssa on Härkösen mukaan ollut tehokasta ja selkeää.

”Kun muistutukset menevät automaattisesti, ei tarvitse oikeastaan murehtia mistään. Voin aina luottaa siihen, että Vismalla osataan asiat.”

Härkönen suosittelee Reskontravahtia kaikille, jotka tekevät myyntilaskuja, sillä palvelu on vapauttanut paljon aikaa muihin työtehtäviin. Hän uskoo, että jo maininta ulkoistetusta perinnästä vaikuttaa.

”Olemme huomanneet selkeän muutoksen asiakkaiden maksukäyttäytymisessä. Kun aloitin Mitta Oy:llä, erääntyneiden lista oli paljon pitempi. Nykyisin laskut maksetaan huomattavan paljon paremmin ja lisäksi aikaisemmin”, Härkönen kertoo.

Kiinnostaako saatavienhallinnan automatisointi? Jätä yhteydenottopyyntö ja kerromme lisää!

Yhteydenottopyyntö