Visma Sovelluspalvelun avulla huolettomasti kehittämään ja tehostamaan ydinliiketoimintaa

Visma Nova –toiminnanohjausjärjestelmä on tukenut Vivantti Oy:n liiketoiminnan kasvua pian kymmen vuotta. Vuonna 2012 Vivantti Oy siirtyi Visman tarjoamaan sovelluspalveluun, jonka avulla yritys on pystynyt huolettomasti kehittämään ja tehostamaan ydinliiketoimintaansa. 

Miksi Visma Nova pilvipalveluna?

- Huolettomuus, vapaus varmuuskopioinnista ja ydinliiketoimintaan keskittyminen ovat tärkeimmät syyt miksi valitsimme Visma Sovelluspalvelun. Yleensä arkipäivän pyörittäminen menee ensisijaisissa asioissa ja toissijaiset asiat pääsevät unohtumaan helposti. Kun itse ei ole IT-asioissa ajan hermolla, palvelu pitäisi ostaa, kertoo Tatu Salminen Vivantti Oy:n myyntijohtaja.

Toinen merkittävä asia pilvipalveluun siirtymisessä oli toiminnanohjausjärjestelmän helppo käytettävyys aikaan tai paikkaan katsomatta.

- Se, että voi kirjata laskut mistä ja milloin tahansa tai kirjata tilauksen heti asiakkaan luona, helpottaa asioiden hoitamista ja tehostaa ajankäyttöä. Sovelluspalveluun siirtyminen oli hyvin perusteltu ja selkeä askel liiketoimintamme eteenpäin viemiseksi, toteaa Salminen.

- Visman sovelluspalveluun siirtyminen kävi mutkattomasti ja kaikki tiedot saatiin siirrettyä. Melko pian siirtymisen jälkeen oman koneen kovalevylle tuli ongelmia, joten oli onnea matkassa, että päätös ja siirto oli tehty juuri oikeaan aikaan eikä hetkeäkään myöhemmin.

Salmisen mielestä Visma Sovelluspalvelun käytöstä ei ole muuta kuin positiivista sanottavaa. Muutaman kerran on yhteys katkennut huonosta nettiyhteydestä johtuen ja on pitänyt kirjautua uudestaan.

- Järjestelmä toimii todella fiksusti, sillä ohjelmisto tallentaa automaattisesti keskeneräisen työn nettiyhteyden katketessa ja katkoksen jälkeen pystyy huoletta jatkamaan siitä mihin on jäänyt, eikä mitään tietoa mene hukkaan.

Visman palvelut apuna liiketoiminnan tehostamisessa

Vismalla on laaja palvelutarjonta, johon kuuluvat muun muassa asiakaspalvelu, koulutukset, seminaarit, taloushallinnon palvelut ulkoistettuna ja perintäpalvelut. Vivantti Oy:llä on hyviä kokemuksia palveluiden käytöstä.

- Asiakaspalveluun pääsee nopeasti läpi. Sieltä saa neuvoja ja ideoita järjestelmän käyttämiseen ja asiat yleensä ratkeavat heti puhelun aikana. Kerran meillä oli sellainen asia, jota ei pystytty ratkomaan puhelun aikana. Parin päivän päästä tästä Visman teknisestä tuesta otettiin yhteyttä ja pahoiteltiin odotusaikaa. Visman asiantuntija kertoi, että ohjelmistoon oli tehty teknisiä muutoksia, jotta meidän haluama ominaisuus saatiin toimimaan. Visma olisi voinut toteuttaa ohjelmamuutoksen seuraavan päivityksen yhteydessä, mutta se tehtiin meidän toivomuksesta jo etukäteen. Muutos ei maksanut meille mitään, mutta paransi meidän ohjelman käyttöä ja tehosti liikkuvaa myyntityötä, Salminen kertoo.

Mappi pysyy hyllyssä ja käsityöltä vältytään, kun järjestelmästä saadaan tehot irti

Vivantti Oy:n Visma Novan ohjelmakokonaisuus on lähes sama kuin hankittaessa. Ohjelman käyttö on kuitenkin laajentunut ja monipuolistunut ajan myötä. Sukupolvenvaihdosta ja yrityskauppaa suunnitellessa on tutkinnan alla ollut järjestelmän mahdollisuudet tehostaa liiketoimintaa.

- Olemme innostuneita ohjelmasta löytyvistä ominaisuuksia, mitä emme ole aikaisemmin osanneet käyttää, mutta joita varmasti tulemme hyödyntämään jatkossa. Näitä ovat mm. inventaarion automaatio ja monipuolisen statistiikan hyödyntäminen etenkin tilaus- ja budjettisuunnittelussa. Jatkossa haluamme olla paremmin kartalla järjestelmän suhteen, siksi aiomme ottaa tehot irti myös Visman kurssi- ja seminaaritoiminnasta. Miksi emme käyttäisi kapasiteettia paremmin, kun siihen on mahdollisuus, toteaa Salminen.

Voisitteko suositella Visman ratkaisuja muiden käyttöön?

- Kyllä voin suositella Visman ratkaisuja myös muille. Visma on luotettava yhteistyökumppani, jolla on ison talon edut. Asiakkaita kuunnellaan ja Vismalla on mahdollisuuksia kehittää tuotteitaan ja toimiaan asiakaslähtöisesti. Oman kokoluokan yritystoimintaa ajatellen, tuntuu, että Visma Nova on tehty isommalle toimijalle. Tilanteet kuitenkin muuttuvat ja jo huomenna tarvitaankin jokin uusi toiminnallisuus, eikä silloin ollenkaan haittaa, että ohjelmassa on kasvuvaraa. Hintatasoon en osaa ottaa kantaa, mutta halvin hinta ei ole aina pääasia, vaan se, että homma toimii. Meidän liiketoiminnassa ensisijaisen tärkeää on tietää missä kontti menee ja, että tavara tulee meille sovitussa ajassa Salminen summaa.

Vivantti Oy

Vivantti Oy on maahantuonti- ja tukkuliike jo vuodesta 1966. Yrityksen päätoimialana ovat lelut ja realistiset pehmoeläimet. Vivantin yksilölliset pehmolelut tunnetaan erityisesti hyvästä laadusta ja ”aidon näköisyydestä”.