Sähköisen taloushallinnon avulla työaika puolittui

Tilitoimisto Tuloslaskenta Oy / Vimpelin Tilitoimisto on vuonna 1986 perustettu yritys. Yritys on auktorisoitu vuonna 1995 taloushallintoliiton jäsenyritykseksi. Toimistossa työskentelee kahdeksan taloushallinnon ammattilaista. Tilitoimiston toimitusjohtaja Markus Sippola kertoo miten yritys päätyi Fivaldiin:

”Keväällä 2012 ryhdyimme kartoittamaan pilvipalveluna toimivia taloushallinnon ohjelmistoja. Kartoituksessa kävimme läpi useita ohjelmistoja. Asiakkaidemme taholta oli tullut jo aiemmin kyselyjä niin ostolaskujen sähköisestä kierrätyksestä kuin laskutuksen hoitamisesta internetin välityksellä. Aika oli siis kypsä päivittää ohjelmistomme nykypäivän taloushallinnon vaatimuksiin”, kertoo Sippola.

Visma Fivaldin hinta-laatusuhde toi ostopäätöksen

”Ohjelmistokartoituksessamme päädyimme Visma Fivaldiin, jonka hinta-laatusuhde tuntui parhaiten vastaavaan odotuksiamme. Nyt olemme käyttäneet Visma Fivaldia lähes vuoden ajan ja olemme olleet tyytyväisiä ratkaisuumme. Visma Fivaldin myötä voimme tehokkaasti palvella niin sähköisen taloushallinnon palveluita tarvitsevia, kuin perinteistä taloushallintoa tarvitsevia asiakkaitamme. Ensimmäisen käyttövuoden aikana useat tilitoimiston suurimmista asiakkaista ovat siirtyneet käyttämään sähköistä ostolaskujen kierrätystä, osa laskutusta ja muutamat ovat ottaneet käyttöön varastonhallintaohjelman."

Sähköistämällä säästetään tilitoimiston aikaa

”Eräs asiakkaistamme, keskisuuri rakennusliike, otti ensimmäisenä käyttöön ostolaskujen kierrätyksen ja laskutusohjelman. Muutos yrityksen ostolaskujen käsittelyssä oli merkittävä”, Sippola kehuu. "Aiemmin kaikki tämän asiakasyrityksen ostolaskut tulivat paperisina. Ne kierrätettiin eri hyväksyjillä manuaalisesti, jonka jälkeen ne skannattiin ja lähetettiin sähköpostin liitteinä tilitoimistoon. Tilitoimistossa ne tulostettiin, kirjattiin manuaalisesti ostoreskontraohjelmaan ja kauden päätteeksi siirrettiin vielä pääkirjanpito-ohjelmaan. Visma Fivaldin käyttöönoton jälkeen yrityksen henkilöstön työaika ostolaskujen käsittelyn osalta on jäänyt alle puoleen aiemmasta. Sama asia hoidetaan nyt tehokkaammin ja työaika tilitoimistossa on vähintäänkin puolittunut."

”Asiakas hoitaa nyt oman laskutuksensa Visma Fivaldin avulla, eikä laskutustietoja enää tarvitse lähettää ensin tilitoimistoon laskun tekoa varten, vaan ne voidaan kerätä suoraan Visma Fivaldin tilaustenkäsittely-ohjelmaan ja laskuttaa sieltä oman aikataulun mukaisesti. Taas toiminta nopeutuu ja tehostuu. Visma Fivaldi on tuonut uusia mahdollisuuksia toimistomme toimintaan, nyt olemme ohjelmistonkin osalta nykyaikainen tilitoimisto. ”

Vimpelin Tilitoimiston kotisivuille