Unico Finland Oy siirtyi viivakoodipohjaiseen toimintaan L7:n ja LTR:n avulla

Unico Finland Oy

Unico Finland Oy on suomalainen joustinvuoteita ja sohvia valmistava perheyritys. Unicon omistavat Pasi ja Petri Saarinen, jotka valmistavat vuoteita jo kolmannessa sukupolvessa. Suvussa vuoteiden valmistus on alkujaan jo 1950-luvulta. Unicolla on Suomessa neljä tehdasta; sänky- ja runkotehdas sekä ompelimo Kauhavalla ja sohvatehdas Lapualla. Kotimaisuus ja käsityö ovat erittäin tärkeässä roolissa Unicon toiminnassa.

Unico otti Visma L7-toiminnanohjausjärjestelmän käyttöönsä vuonna 2012 kaikilla neljällä tehtaallaan. Tähän saakka yhtiön käytössä ollut Visma Nova ei enää tarjonnut kaikkia tuotantopuolella tarvittavia toiminnallisuuksia, mikä aiheutti haasteita arkityöhön.

“Kartoitimme tuolloin eri järjestelmävaihtoehtoja, jotka palvelisivat tuotannollista toimintaamme paremmin ja ratkoisivat logistiikan puolella olevat haasteemme”, kertoo Pasi Saarinen, Unico Finland Oy:n toimitusjohtaja ja toinen omistaja, lisäten “Halusimme myös päästä viivakoodipohjaiseen toimintaan tavaroiden saapumisessa, lähtemisessä ja keräilyssä.”

Siirtyminen saman ohjelmistotalon sisällä Novasta L7-järjestelmään koettiin luontevana ja myös helpompana kuin vaihtaminen eri toimittajan järjestelmään. “Päätöksenteossa painoi paljon tieto siitä, että ohjelmiston rakentaminen meidän tarpeisiin onnistuisi. Arvioimme myös, että järjestelmävaihdon jälkeinen muutostila kestäisi muutaman viikon tai kuukauden ja tämä tulisi olemaan kohtuullisen haastavaa. Vaihto tutun ohjelmistotalon sisällä valoi kuitenkin luottamusta asiaan ja niinpä valitsimme L7-järjestelmän,” Saarinen toteaa.

 

Prosessit pyörivät L7- ja LTR-ratkaisujen avulla

Unicolla L7-järjestelmää käytetään laajasti niin toimistossa, tuotannossa kuin palkkahallinnossa. “Esimerkiksi tuotannon suunnittelun kautta kuormitukset ja ohjeistukset siirtyvät valmistuslinjoille. Valmistuslinjoilla ja työpisteillä työt kuitataan aloitetuksi ja lopetetuksi työajanseurannalla”, kuvailee Saarinen.

Käytössä on lisäksi Visman Liikkuvan Työn ratkaisu (LTR), jota hyödynnetään logistisissa prosesseissa. "Lähettämömme toimii täysin LTR:n puolella, samoin ostotilausten saapuminen, keräily ja lähetys. Myös yhtiölle kriittinen viivakoodipohjainen toiminta pyörii kokonaan LTR:n puolella, josta tiedot siirtyvät automaattisesti L7-järjestelmään," kertoo Saarinen.

 

Järjestelmäekosysteemi kasvaa tarpeiden mukaan

Novan vaihtaminen L7-järjestelmään sujui ongelmitta. Sen sijaan LTR:n rakentaminen Unicon tarpeita vastaamaan koettiin järjestelmävaihtoa haastavammaksi ja tähän kului myös enemmän aikaa. Kaikki saatiin kuitenkin lopulta toimimaan, eikä ongelmia ole esiintynyt jälkikäteen. Unico on myöhemmin vielä integroinut L7-järjestelmänsä QlikView-ohjelmistoon, jolla murskataan lukuja liiketoiminnan käyttöön.

Viivakoodijärjestelmien ja laitteiden myötä Unicon varastotoiminnot muuttuivat kokonaisvaltaisesti. “Olemme saaneet viivakoodeilla tehoa ja varmuutta toimintaamme. Varastonhallinta ja seuranta ovat parantuneet trukki- ja käsipäätteiden myötä. Lisäksi keräilyvirheet on pystytty minimoimaan”, Saarinen kertoo.

 

Suosittelisitko L7-toiminnanohjausjärjestelmää?

“Kyllä suosittelen. L7-järjestelmässä on runsaasti hyviä ominaisuuksia ja se on helppo käyttää. Valmistavalle teollisuudelle tuotannon suunnittelun puoli on hyvä. Ohjelma on selkeä, laaja ja raporttien osalta räätälöiminen on lähes rajatonta. Käyttöliittymä on käyttäjäystävällinen ja monet toiminnot ovat loogisia. Mielestäni L7 on kuten Nova, eli näppärä käyttää kokonaisvaltaisesti”, Saarinen kuvailee ja jatkaa; “Raportit palvelevat valmistavaa teollisuutta hyvin, kunhan niitä räätälöi omiin tarpeisiin sopiviksi. Meillä on käytössä kymmeniä omia raportteja mitä hyödynnämme päivittäin toimistossa ja tuotannossa. Mikäli tuotantopäälliköt tai esimiehet haluavat saada jotakin selville, niin se onnistuu näppärästi.”

 

Tutustu Visma L7 -toiminnanohjausjärjestelmään >>

Tausta

  • Unico Finland Oy oli alkujaan Visma Nova asiakas mutta päivitti järjestelmänsä vuonna 2012 Visma L7 -järjestelmään

 Visman ratkaisu

  • Visma L7 -toiminnan ja tuotannonohjausjärjestelmä

Hyödyt

  • Viivakoodeilla on saatu tehoa ja varmuutta toimintaan
  • Varastonhallinta ja seuranta ovat parantuneet trukki- ja käsipäätteiden myötä
  • Keräilyvirheet on pystytty minimoimaan
  • Raporttien räätälöiminen on lähes rajatonta

 Tutustu Visma L7 -järjestelmään