Modernilla tilitoimistolla on valmiudet palvella sähköisesti

- Nykyaikaisen tilitoimiston tulee voida tarjota asiakkaalleen pääsy järjestelmään sisään. Joku asiakas voi haluta esimerkiksi hoitaa itse laskutuksen, päästä tutkailemaan kirjanpidon raportteja tai vaikkapa hoitaa maksut itse. Tällaisesta joustavasta toimintatavasta hyötyvät molemmat osapuolet mm. tehokkaan ajankäytön sekä kustannussäästöjen muodoissa, summaa toimitusjohtaja Sari Astola Tilitoimisto S. Astola Oy:stä.

Tilitoimisto S. Astola on noin 120 asiakasta palveleva tilitoimisto pääkaupunkiseudulla. Tilitoimistoyrittäjällä itsellään on vuosien kokemus alalta ja vankka näkemys siitä, mitä modernin tilitoimiston tulee voida tarjota.

-Vaikka toimialalla on kovasti kilpailua, syömähampaamme on ammattitaidon lisäksi jatkuva kouluttautuminen, ajan tasalla ja jopa askeleen edellä pysyminen, kun käytössä on nykyaikainen ohjelmistoratkaisu. Edellisten lisäksi avaintekijä on joustavuus: meillä on täydet valmiudet tarjota sähköiset ratkaisut niitä haluaville ja taas toisaalta palvelukonsepti asiakkaille, jotka eivät vielä halua sähköistyä, tarkentaa Astola.


Visma Econet asp:na on palvelevan tilitoimiston ratkaisu
Sari Astola perusti tilitoimistonsa vuonna 1998 ja Visma Econet -ratkaisu tuli kuvioihin mukaan seuraavan vuoden puolella. Sarilla on kokemusta myös useista toisista ohjelmistoratkaisusta, mutta yrittäjän omien sanojen mukaan Visma Econet on saanut hänet vakuuttuneeksi siitä. että valinta oli oikea.

- Visma Econet -ohjelmisto on kehittynyt hurjasti vuosien aikana. Se on helppokäyttöisyyden ja toimialalle soveltuvuuden vuoksi erinomainen valinta tilitoimistokäyttöön, enkä ole harkinnut ohjelman vaihtoa kertaakaan. Alusta saakka olen huolehtinut siitä, että käytössäni on viimeisin versio. Päivitysten muistaminen sai tosin jäädä unholaan siinä kohtaa, kun vuonna 2010 siirryin käyttämään ohjelmistoa asp-ratkaisuna, kertoo Sari Astola.

Sari Astola huomauttaa, että itse osallistui ohjelmistoa käyttöön otettaessa aktiivisesti koulutuksiin oppiakseen Visma Eceonetin pienimmätkin niksit. Nyt vuosien mittaan hän on täydentänyt osaamistaan erilaisilla Visman järjestämillä koulutustilaisuuksilla. Erittäin tehokkaina Astola on pitänyt webinaareja, jotka säästävät aikaa, koska ei tarvitse liikkua minnekään ja silti saa koulutuksesta irti kaiken hyödyn.


Arvostan omaa aikaa ja työn tekemisen vapautta
Tavataan sanoa, että yrittäjällä ei ole vapaa-aikaa, mutta asp-ratkaisu mahdollistaa ainakin matkustamisen ja silti työtehtävien menestyksekkään hoitamisen.

- Ohjelmiston käyttäminen asp-ratkaisuna tuo työn tekemiseen hirveän paljon joustavuutta. Käyn esimerkiksi useasti Saksassa, mutta silti kotimaahan palatessani minun ei tarvitse stressaantua tekemättömistä töistä. Tämä on mahdollista vain siksi, koska voin hoitaa työni ulkomailta käsin aivan kuten olen sen asiakkaan kanssa sopinut hoidettavan - kunhan käytössä on internet-yhteys, toteaa Sari Astola lopuksi.

Hei! Kerätäksemme tietoa sinua kiinnostavasta sisällöstä käytämme sivustolla evästeitä. Niiden sekä lomakkeiden kautta meille antamiesi tietojen perusteella luomme sinusta profiilin, jonka avulla voimme näyttää juuri sinulle räätälöityä sisältöä. Hyväksymällä tämän annat meille oikeuden kerätä ja käsitellä henkilötietojasi turvallisesti ja luottamuksellisesti tässä kuvatulla tavalla.