SkiStar paransi tehokkuuttaan ja toimintansa hallintaa hankkimalla Visma Businessin

Jo muutaman vuoden ajan SkiStar on hallinnut talouttaan ja käsitellyt ostolaskunsa tehokkaammalla tavalla. Tehokkuuden avaimena on integroitu taloushallinnon ratkaisu, joka koostuu Visma Business- ja Visma Invoice Manager -ohjelmistoista.

– Niin laskujen skannaus kuin hakukin sujuvat nyt paljon nopeammin, kertoo Lisa Backjanis, SkiStarin talousosaston johtaja.

SkiStar omistaa ja pyörittää hiihtokeskuksia Ruotsissa Sälenissä, Åressa ja Vemdalenissa sekä Norjassa Hemsedalissa ja Trysilissä. Yritys on markkina-alueensa johtava toimija: Ruotsissa sen markkinaosuus on noin 50 prosenttia ja Norjassa kolmisenkymmentä. Ei siis ihme, että yritykseen saapuu noin 40 000 ostolaskua vuodessa. Yritystoiminnan hallinnan kannalta tärkeimpien asioiden joukossa on tehokas talousjärjestelmä. Siksi SkiStar ryhtyikin etsimään uutta ratkaisua laskujen käsittelyyn.

– Tuohon aikaan käytimme kahta toisiinsa liitettyä järjestelmää taloushallintoon ja laskujen käsittelyyn. Talousjärjestelmä oli hyvin laaja, emmekä käyttäneet sen lukemattomista ominaisuuksista kuin vain muutamia. Ongelmallista kahden järjestelmän käytössä oli niiden liittäminen toisiinsa ns. ”sillalla”. Vaikka silta toimi pääsääntöisesti hyvin, ilmeni ongelmia esimerkiksi skannaus- ja talousohjelmien välillä. Lisäksi molempien ohjelmistojen toimittajilla oli tapana vierittää ongelmien ratkaiseminen toistensa niskoille. Siksi emme koskaan saaneet järjestelmää toimimaan kunnolla, selventää Bo Eriksson, SkiStarin silloinen laskentapäällikkö.

Visman ratkaisu vertailun kärjessä

Keväällä 2009 Bo Eriksson työntekijöineen olivat lopen väsyneitä silloiseen järjestelmäänsä. He päättivät tutkia, löytyisikö markkinoilta jotakin parempaa vaihtoehtoa talousjärjestelmäksi, eikä aikaakaan, kun Visman ohjelmistoratkaisut Visma Business ja Visma Invoice Manager olivat vertailun kärjessä.

Bo Erikssonin mukaan Visman ratkaisun valintaan oli useitakin syitä:

– Osasyynä valintaamme oli ratkaisun edullisuus muihin verrattuna, mikä alentaa vuosittaisia käyttökuluja. Suurin syy kuitenkin oli, että Visman ratkaisu vaikutti helppokäyttöiseltä ja tehokkaalta. Myös se oli mielenkiintoista, että Visma-konserni itsekin käyttää Visma Businessia toiminnanohjausjärjestelmänä.