Orkla Health
Visma Business

Orkla Health, Visma Business ja tiukka raportointiaikataulu

Kansainvälisen tytäryrityksen taloushallinnossa tunnetaan hyvin termi ”tiukka raportointiaikataulu”. Raportointiin on tavallisesti aikaa vain pari päivää. Jonas Wiik, Orkla Healthin Finance Manager, tuntee hyvin tämän haasteen.

Orkla Health (aikaisemmin Axellus Oy) on tehostanut taloushallintoaan ulkoistamalla laskentatoimen ja palkanlaskennan Vismalle vuonna 2002, ja huhtikuussa 2010 otettiin käyttöön Visma Business.

- Taloushallinnon raportoinnin ulkoistaminen on sopinut meille hyvin. Näin meidän ei tarvitse huolehtia resurssien riittävyydestä. Lisäksi kiireisinä aikoina sekä sairaustapauksissa saamme apua Vismasta. Back-up -järjestelmän ansiosta voimme olla varmoja siitä, että asiat hoidetaan ja raportit saadaan tuotettua määräajassa, Wiik kertoo.

- On myös mukavaa, että käytössämme ja tukenamme on asiantunteva keskustelukumppani, joka kykenee tulkitsemaan yrityksemme tuloksen liiketoimintamme kannalta. Viestintä on tämän myötä selkeää ja ymmärrettävää. Oma nimetty laskentakonsulttimme ja hänen tiiminsä Vismalla ovat ainoastaan soiton päässä. Palvelu toimii hyvin joustavasti, myös silloin kun saatamme tarvita kirjanpidon lisäksi erilaisia ad hoc -raportteja, Wiik jatkaa.

Tehokkuutta raportointiin Visma Reportingin avulla

Wiikillä on itsellä käytössään Visma Business -raportointimoduli, johon hän pääsee kirjautumaan netin kautta. - Parasta online-järjestelmässä on riippumattomuus. Raportointi emoyhtiölle on joskus tehtävä viikonloppuisin tai iltaisin, jolloin Visman laskentakonsultti ei ole toimistolla. Näinä aikoina on olennaista, että pääsen itse järjestelmään hakemaan raportteja esimerkiksi tietyiltä ajanjaksoilta, tileiltä tai kustannuspaikoilta. Sähköinen toiminnanohjausjärjestelmä on siten helpottanut omaa työtäni sekä tehostanut raportointiamme valtavasti, Wiik kertoo.

- Haluan kuitenkin painottaa, että ilman ammattitaitoista, luotettavaa ja riittävät resurssit omaavaa kumppania prosessien tehostamista ei olisi saatu aikaiseksi, Wiik päättää.