Helenin käyttäjät pitävät M2:sta helppokäyttöisenä

Helen Oy on yksi Suomen suurimmista energiayrityksistä. Yritys kattaa kaukolämmöllään yli 90 prosenttia pääkaupungin lämmitystarpeesta. Helenin palveluksessa työskentelee reilut 1200 henkilöä, joista kaikilla on mahdollisuus käyttää Visman tarjoamaa M2 matka- ja kuluhallintajärjestelmää.

”M2 on ollut meillä käytössä vuodesta 2004 asti ja taidamme olla Visman pitkäikäisimpiä M2-asiakkaita. Käyttöönoton yhteydessä sovimme, että sihteerimme tekevät matkalaskut kaikille ja esimiehet hyväksyvät ne järjestelmässä. Myöhemmin järjestelmässä otettiin käyttöön kilometrikorvaukset henkilöille, jotka käyttävät työajoissa omaa autoansa”, kertoo Helenin sovellusasiantuntija Veikko Paavola.

Paperinkierrätystä haluttiin automatisoida

Ennen M2:sta Helenillä tehtiin kaikki matkasuunnitelmat ja kilometrikorvaukset paperilomakkeille, joiden kierrätys esimiesten kautta palkanlaskentaan oli valtavan työlästä. Tästä kierrätyksestä haluttiin päästä eroon. Nyt matkasuunnitelmat ja kilometrikorvaukset hoidetaan M2:n kautta.
”Työntekijät saavat korvaukset nykyisin jopa parin päivän sisällä tililleen, kun ennen kulut maksettiin kerran kuussa palkan yhteydessä.”

Mobiilisovellus auttaa paljon ajavia

Helenin seuraava kehitystavoite on lisätä mobiilisovellus järjestelmään kevään 2015 aikana. Sovellus asennetaan autoilevan työntekijän puhelimeen tai tablettiin.

”Kun henkilö lähtee ajamaan, hän laittaa sovelluksen päälle ja päästyään perille kilometrit tallentuvat automaattisesti GPS-tekniikan avulla järjestelmään. Kamerasovelluksen avulla henkilö voi myös kuvata matkakuitit ja lisätä ne suoraan kululaskuun.”

Käyttäjät ovat kehuneet M2 matka-ja kuluhallintajärjestelmää loogiseksi ja helppokäyttöiseksi, vaikka sitä käyttäisi harvemminkin.

”Palaute on ollut käyttäjiltä myönteistä. Yhteistyö Visman kanssa on sujunut hyvin. Meillä on ollut sama, nimetty yhdyshenkilö jo pidemmän aikaa. Hän neuvoo miten meidän kannattaisi kehittää ja vielä parantaa omaa M2:n käyttöämme.”

Helen ja M2