Visman ratkaisuilla tehokkuutta ja mielekkyyttä työn tekemiseen


- Täydentäessämme Visma L7 ohjelmistoa Visma liikkuvan työn ratkaisuilla
, olemme siirtyneet aivan uudelle tasolle työn tekemisessä. Turha paperien ja Excelien pyöritys on saanut jäädä ja olemme saavuttaneet tehokkaamman työajan käytön, karsineet inhimilliset virheet sekä päällekkäiset työvaiheet, toteaa Firecon Group Oy:n toimitusjohtaja Jari Mansikkaoja.

Suomessa on runsaasti sammutusjärjestelmiä toimittavia pienempiä yrityksiä, mutta vain muutama suuri toimija, joista yksi on Firecon Group Oy. Yrityksellä on vahva toimialaosaaminen mm. varasto- ja logistiikkarakennusten, kauppakeskusten, palvelutalojen sekä terveyskeskusten sammutinjärjestelmissä. 

Firecon Group Oy:n toimialueena on koko Suomi. Lahdessa sijaitsee yhtiön pääkonttori, muut kuusi toimipistettä ovat eri puolilla maata. Työntekijöitä yrityksessä on noin 100. Yhteistyöverkosto on rakennettu luotettavien alihankkijoiden kanssa, mikä osaltaan mahdollistaa nopean reagoinnin
suuriin ja vaativiin kokonaistoimituksiin.

 
Ohjelmiston on kasvettava yrityksen tahtiin

Visman L7 -ratkaisu hankittiin Fireconille jo vuonna 2005. Pääasiallinen tavoite oli pysyä ajan tasalla varastosta ja saada taloushallinnon rutiinityöt hoidettua tehokkaasti. Vuosien mittaan, kun yritys on kehittynyt ja vaatimukset kasvaneet, Visma L7 ratkaisua on laajennettu vastaamaan tarpeisiin.

- Voidaan sanoa, että olemme laajentaneet ohjelmistoratkaisua sovellus per vuosi -vauhdilla. Samoin käyttäjämääriä on lisätty, kertoo Mansikkaoja.

 

Visma liikkuvan työn ratkaisuilla työn tekeminen on tehokkaampaa ja mielekkäämpää

Aikaisemmin Fireconin konttoreiden välillä faksattiin ostolaskuja ristiin rastiin ja paperimäärä oli valtava. Hyväksyntäprosessi kesti usein pitkään ja työmatka tai muu poissaolo saattoi kerryttää yhdelle työpöydälle melkoisen pinkan hyväksyttäviä laskuja. Fireconilla otettiin käyttöön sähköinen ostolaskujen kierrätys, jonka avulla ostolaskut voidaan hyväksyä näppärästi vaikkapa mobiililaitteen kautta.

- Ostolaskujen kierrätys muutti elämämme täysin. Siinä kohtaa huomasimme konkreettisesti, miten fiksua on siirtyä sähköisiin ratkaisuihin. Paperien määrä on vähentynyt uskomattoman paljon. Kentällä työtä tekevien ei tarvitse stressata konttorilla odottavaa hyväksyttävien laskujen paperipinoa, vaan nyt voi reissusta käsin vaikkapa kännykän kautta kuitata ostolaskut hyväksytyiksi. Kyllä täytyy todeta, että työn mielekkyys on parantunut ja työn tekeminen on tehostunut. Tämän lisäksi työn tekemiseen on tullut joustavuutta, toteaa Jari Mansikkaoja.

Visma Liikkuvan Työn Ratkaisut otettiin Fireconilla myös käyttöön parantamaan tiedonkulkua kentällä työskentelevien sekä toimistotyöntekijöiden välillä. Myös tähän laajennukseen toimitusjohtaja on erittäin tyytyväinen.

-Visma liikkuvan työn ratkaisut työtapahtumien kirjaamiseen on ollut myös mainio laajennus. Se on selkeä ja käyttäjäystävällinen. Ratkaisu karsii ylimääräiset työvaiheet ja inhimilliset virheet, joita saattoi aiemmin lipsahtaa, kun työt ja matkalaskut jouduttiin siirtämään manuaalisesti mitä erilaisimmilta paperilappusilta. Olisihan se kätevää, jos tulevaisuudessa voitaisiin olla tilanteessa, jossa aivan jokainen asentajamme käyttäisi liikkuvan työn ratkaisua. Tällöin he voisivat näppärästi ilmoittaa kaikki tiedot suoraan kentältä, mietiskelee Mansikkaoja.

 

Yhdessä on hyvä jatkaa

Firecon Oy:ssä löytyy kokemusta useista Visman tarjoamista palveluista. Asiakastuen erilaiset palvelumuodot ovat tulleet tutuiksi kuten myös joukko erilaisia koulutusmuotoja.

-Meillä on Vismasta positiivinen mielikuva, sillä se on juuri sopivan kokoinen yhteistyökumppani. Usein liian suuret yritykset ovat kasvottomia ja käsittelevät asiakasta ”vain yhtenä osana massaa”, mutta Vismalla olemme saaneet osaksemme aitoa asiakaspalvelua ja kanssakäymistä. Asiakaspalveluun olemme olleet yhteydessä joko puhelimitse tai HelpDeskin kautta, riippuen asian kiireellisyydestä. Koulutuksista meille paras vaihtoehto on ollut aina räätälöity, paikanpäällä tapahtuva koulutus. Toki webinaaritkin ovat hyväksi ja tehokkaiksi havaittu kouluttautumismuoto, luettelee Jari Mansikkaoja.

Lue lisää Visma L7 -järjestelmästä