Visma Nova on yksi Oy Atlantic Film Finland Ab:n tärkeimmistä moottoreista


– En vaihtaisi Visma Nova –ohjelmistoa mistään hinnasta toiseen järjestelmään! Tämä on ohjelmisto, joka on laadukas ja jota voidaan muuttaa, rakentaa ja räätälöidä aina tarpeen niin vaatiessa. Omaan ydinosaamiseemme, elokuvien levitykseen, pystymme keskittymään täysillä, kun käytössämme on toimintaamme sopeutuva ohjelmistoratkaisu, toteaa Oy Atlantic Film Finland Ab:n Toimitusjohtaja Tomi Paalosmaa.


Elokuvien levittämiseen erikoistunut Oy Atlantic Film Finland Ab on perustettu vuonna 2009 yhteistyössä ruotsalaisen Atlantic Film Ab:n kanssa. Yritys itsenäistyi syksyllä 2011 ja on tällä hetkellä yksi Suomen kolmesta itsenäisestä alan yrityksestä. Yleisesti ottaen alaa dominoivat kansainväliset elokuvastudiot ja suuret yhteispohjoismaiset elokuvalevitysyritykset. Atlantic Film työllistää seitsemän työntekijää ja ostaa käännöstöitä usealta kielenkääntäjältä. Oikeuksien ostamisen jälkeen yritys hoitaa koko prosessin siten, että tuote on jakeluvalmiina esimerkiksi dvd:nä tai blu-rayna.

-Toimintamme kattaa elokuvien levittämisen kaikilla levitysasteilla, siis teatteri, dvd, blu-ray sekä televisio. Olemme yksi pienimmistä levitystoimistoista ja isoja firmoja vastaan on jopa tyhmää lähteä taistelemaan, joten keskitymme omaan siivuumme ja siinä tiettyihin niche-tuotteisiin. Eniten valikoimassamme on elokuvia, mutta toki joukkoon mahtuu muutamia dokumentteja, sarjoja sekä tv:stä tuttuja lasten ohjelmiakin, luettelee Paalosmaa. 

 

Visma Nova -ohjelmistoratkaisu voitti kilpailun selvällä etumatkalla
Vuonna 2009, kun Tomi Paalosmaa lähti etsimään yritykselleen sopivaa ohjelmistoa, oli hänellä täysin selkeä mielikuva siitä, mitä yritykseen valittavan ohjelmiston piti heille tarjota. Paalosmaa kilpailutti kolmea eri ohjelmistoratkaisua, joista yksi oli Visma Nova. Jo ensimmäisen tapaamisen jälkeen hän oli todennut, että tässä oli juuri se ohjelmistoratkaisu, jota haluttiin. Visma Nova tarjosi kehittyvän, räätälöitävissä olevan paketin, jota vuosien mittaan onkin mukautettu tarpeisiin sopivaksi kokonaisratkaisuksi. Jo alusta alkaen Atlantic Filmiin otettiin Visma Novasta käyttöön laaja paketti, joka sisälsi työkaluja mm. myyntiin, ostoihin sekä varaston hallintaan.

-Vielä koskaan ei ole tullut eteen tilannetta, jossa meille olisi Visman puolelta todettu  että tämä muutos ei onnistu. Käytännössä homma on hoidettu yksinkertaisella kaavalla: me olemme ilmoittaneet Vismalle muutostarpeen, sieltä on tullut kaveri paikan päälle laittamaan asiat vauhtiin, ja siitä on taas jatkettu pykälää tehokkaammin. Viimeisin asia, jonka olemme täällä käyttöönottaneet, on sähköinen laskutus, toteaa toimitusjohtaja Paalosmaa.


Toimiva ohjelmisto on elinehto
Oy Atlantic Film Ab:ssa on muutama yritystoiminnan kannalta elintärkeä moottori, joista yksi on Visma Nova. Tomi Paalosmaalla on ennen omaa yritystä vuosien kokemus alalta, jolla hän on törmännyt mitä erilaisimpiin ohjelmistoväkerryksiin. Valitettavan usein yrityksessä ei ymmärretä, miten suuret säästöt kunnollisen ohjelmiston hankinnan jälkeen saavutetaan prosessien tehokkuudessa, ajankäytössä ja sen myötä rahassa.

-Yrityksessä, jonka varasto kattaa satoja tuhansia tuotteita, jossa käsitellään kymmenien asiakkaiden tilauksia ja hoidetaan useita työvaiheita, on vain yksinkertaisesti oltava sopiva järjestelmä, jotta homma pysyy hanskassa. Lisäksi ohjelmistovalinta on samalla vastaus myös asiakkaiden vaatimuksiin, sillä esimerkiksi moni toimittaja vaatii tavaratoimittajasopimuksen, jotta edes ryhtyvät mitään toimittamaan, toteaa Paalosmaa.

Toimitusjohtaja toteaa myös raportoinnilla olevan suuren merkityksen, sillä jo toiminnan alkaessa heidän ollessaan ruotsalaisen yrityksen tytäryhtiö, raportoinnin piti toimia sovitussa aikataulussa ja olla virheetöntä.


Luottamus jatkuvuudesta
Oy Atlantic Film Ab:ssa ollaan oltu kaikki nämä vuodet tyytyväisiä niin Vismaan kuin Visma Novaankin. Tuote on Paalosmaan mukaan osoittautunut laadukkaaksi ja joustavaksi.

-Tärkeää on myös vismalaisten suhtautuminen meihin asiakkaisiin. On mukava huomata, että Visman yhteyshenkilö on kuin ”yksi meistä”, haluaa oppia tuntemaan meidän toimialaamme, jotta osaisi tarjota parasta ratkaisua toimintamme kehittyessä. Emme ole tämän asiakkuuden aikana jääneet koskaan yksin. Ajat ovat tällä hetkellä haastavat toimialallamme, joten on hemmetin hyvä, kun peruskomponentit ovat kunnossa, kiteyttää toimitusjohtaja Tomi Paalosmaa lopuksi.