Amplit tehosti laskutustaan verkkolaskutuksella

Kun Amplit Oy:ssä otettiin käyttöön Visman toiminnanohjausjärjestelmä, kuultiin Visman asiantuntijoilta järjestelmään integroidusta edullisesta Maventa-verkkolaskutusratkaisusta. Visman ja Maventan ratkaisujen yhdistäminen sähköisessä laskutuksessa vastasi kaikkiin Amplit Oy:n laskutuksen vaatimuksiin.

- Maventa-verkkolaskutus valittiin meillä työkaluksi sähköiseen laskutukseen, koska se on paljon edullisempi ja helpompi ottaa käyttöön kuin muiden operaattoreiden ratkaisut. Lähetämme nyt Maventan kautta 30–40 laskua viikossa ja vastaanotamme noin 80 ostolaskua. Vastaanottamiemme verkkolaskujen määrä ei ole kovin suuri, sillä käytämme Maventan rinnalla tukkukumppaneidemme kanssa edelleenkin vanhaa, mutta työtä säästävää OVT-laskutustapaa, kertoo Amplit Oy:n talouspäällikkö Aila Kattilakoski ja jatkaa:

- Meidän tarpeisiin Maventa on loistava. Laskutus nopeutui ja seuranta parani, laskutukselle on nyt monipuolisia vaihtoehtoja, ja mikä parasta: ratkaisun käyttö on helppoa. Suosittelen lämpimästi kaikille pk-yrityksille!

 

Verkkolaskutukset edut

Verkkolaskuissa on monia etuja: säästöt kustannuksissa ja rutiineissa sekä seurattavuus. Kaikista Visman ratkaisuista on rakennettu suora integraatio Maventa-verkkolaskutukseen, jotta asiakkaille sähköiseen laskutukseen siirtyminen olisi mahdollisimman helppoa.

- Suora yhteys käyttämästämme Visman ratkaisusta Maventaan on toiminut hyvin. Se jättää välistä monta työvaihetta. Painan vain taloushallinto-ohjelmistossa Lähetä-nappia ja lasku menee perille. Postittamiseen verrattuna laskujen seuranta on helppoa; näen netistä onko lasku mennyt perille, Aila Kattilakoski kertoo.

Maventan etuna on mm. mahdollisuus lähettää liitteitä laskujen mukana. Pankkiverkon teknisistä rajoitteista johtuen sitä kautta ei voida lähettää liitetiedostoja. Maventalla, jos vastaanottajan verkko ei tue liitetiedostoja, liitetään verkkolaskutiedostoon uniikki linkki, jota seuraamalla vastaanottaja voi käydä noutamassa liitetiedostot.

- Kuten varmasti muillakin rakennusalan yrityksillä, meillä laskun mukana lähtee paljon liitteitä. Toimitamme asiakkaille mm. tuntilistoja tai laskukopioita. Laskutuksemme on hyvin avointa. Lähes jokaisessa laskussamme menee mukana joku liite. Emme olisi voineet siirtyä verkkolaskutukseen, mikäli liiteasia ei olisi ollut mahdollinen, Aila Kattilakoski selvittää.

Amplit Oy:n verkkolaskutukseen siirtymistä vauhdittivat osaltaan asiakkaina olevien isojen toimijoiden vaatimukset. Nykyään verkkolaskutus kasvattaa suosiotaan myös tiedostettujen säästöjen takia: papereiden, kirjekuorien, tulostimen musteiden sekä postittamisen kulut voivat olla jopa 5 € per lasku (Lähde: www.maventa.fi). Verkkolaskutus pudottaa kulut minimiin.

- Maventan etuna on lisäksi joustavuus. Isommat toimijat voivat olla jäykkiä, eikä silloin säästöjä pääse syntymään. Maventan kanssa yrityksen ei tarvitse venyä, vaan laskujen lähetys- ja vastaanottoratkaisut on muokattavissa omiin tarpeisiin. Yllätyin todella kuinka helppoa Maventa-verkkolaskutus on – se on järki valinta. Minulle sähköistymisen ja muunkin kehityksen puolesta puhuminen on vähän kuin missio, Aila Kattilakoski hymyilee.

 

Vuonna 1987 perustettu Amplit Oy on pääkaupunkiseudulla toimiva talotekniikkayritys. Yritys sijoittuu Suomen kymmenen suurimman talotekniikkaurakoitsijan joukkoon ja työllistää 200 alansa ammattilaista. Amplitin toiminta kattaa monipuolisesti LVI-, sähkö-, teleprojektit sekä tieto- ja turvaverkot.

Lue lisää Visma L7 -järjestelmästä