Saitko meiltä laskun tai perintäkirjeen?

 

Saitko perintäkirjeen?

Miten voimme auttaa?

Jos sinulla on kysymyksiä laskuun liittyen tai haluat siirtää laskun eräpäivää, autamme sinua mielellämme.  

Mikäli laskun maksaminen on sinulle juuri nyt vaikeaa, sovitaan yhdessä maksujärjestelyistä. Kun sovit asioista viipymättä, vältyt lisäkuluilta. Jos tarvitset kopion laskusta tai sinulla on kysymyksiä laskuun liittyen, autamme mielellämme.

 

En pysty maksamaan juuri nyt 

Mitä tapahtuu jos en maksa?

Olen jo maksanut laskun

Sain haasteen, mitä voin tehdä? 

Lasku on virheellinen, miten toimin?

Henkilötietojen käsittely perinnässä

 

En pysty maksamaan juuri nyt

Ei ole syytä huoleen! Voit useimmiten sopia eräpäivän siirtämisestä hieman eteenpäin. Myös laskun maksaminen pienemmissä kuukausierissä voi olla mahdollista.

Voit valita sinulle sopivista vaihtoehdoista kirjautumalla sisään ao palveluista:

Saitko laskun Visma Duetto kirjaudu tästä

Saitko laskun Visma PPG kirjaudu tästä

Myös asiakasneuvojamme auttavat sinua mielellään, silloinkin kun olet saanut  tavallisen laskun. Ottamalla yhteyttä ja sopimalla maksusta vältyt huolilta ja ikäviltä seurauksilta.

 

Mitä tapahtuu jos en maksa?

Jos et maksa tai ole asiakasneuvojiimme yhteydessä, perintä jatkuu. Tulet saamaan meiltä lisää perintäkirjeitä, jolloin perinnän kulut kasvavat ja viivästyskorko juoksee katkeamatta. Seurauksena voi olla myös maksuhäiriömerkintä.

Älä pitkitä asiaa enempää. Kirjaudu sisään alla olevista palveluista, katso mitä vaihtoehtoja sinulla on ja kerro asiakasneuvojillemme tilanteestasi!

Saitko laskun Visma Duetto kirjaudu tästä

Saitko laskun Visma PPG kirjaudu tästä

 

Olen jo maksanut laskun

Voit tarkistaa perintäasian tämän hetkisen tilanteen kirjautumalla Visma Duetto tai Visma PPG asiointipalveluun. Huomaathan, että maksun kirjautuminen kestää 1-4 pankkipäivää. Jos olet tehnyt maksun tämän ajan sisällä, kannattaa tarkistaa tilanne uudestaan muutaman päivän kuluttua.

Jos olet maksanut laskun alkuperäiselle laskuttajalle, tarvitsemme sinulta kuitin maksusta. Toimita kuitti kirjautumalla sisään tai lähetä se asiakaspalveluumme.

Jos olet maksanut laskun myöhässä ja perintätoimet on ehditty aloittaa ennen maksua, huomaathan maksaa myös perintäkulut.

 

Sain haasteen, mitä voin tehdä?

Jos lasku on pitkään maksamatta, velalle voidaan hakea käräjäoikeudelta maksuvelvollisuutesi vahvistavaa tuomiota. Tuomiosta seuraa maksuhäiriömerkintä luottotietoihin, ja velkaa voidaan sen jälkeen periä ulosotossa.

Haastehakemuksen saatuasi sinulla on 14 päivää aikaa puuttua asioiden kulkuun ja maksaa velka. Otathan heti yhteyttä asiakasneuvojiimme.

Voit myös sopia maksusuunnitelmasta, mutta se ei enää estä maksuhäiriömerkintää.

Jos olet eri mieltä velasta, voit kiistää velan käräjäoikeudelle, jolloin asia käsitellään riita-asiana oikeudessa.

Ota yhteyttä

 

Lasku on virheellinen, miten toimin?

Otathan pian yhteyttä asiakasneuvojiimme. Kun ilmoitat asiasta, kerro myös, miksi pidät laskun summaa tai sen perustetta virheellisenä.

Selvitämme asian laskuttavan yrityksen kanssa, ja keskeytämme perinnän siksi ajaksi. Jatkamme vapaaehtoista perintää vain, jos laskusta päästään yksimielisyyteen. Laskuttava yritys eli velkoja voi kuitenkin vaatia velkaa sinulta oikeusteitse, jos se pitää sitä aiheellisena. Perintä voi siis jatkua oikeudessa.

Ota yhteyttä

 

Henkilötietojen käsittely perinnässä

Käsittelemme velallisasiakkaan henkilötietoja, jotta pystymme palvelemaan asiakkaitamme ja perimään saatavia toimeksiantajamme puolesta. Tässä suhteessa Visma Financial Solutions Oy käsittelee velallisasiakkaan henkilötietoja rekisterinpitäjän roolissa. Voit olla meihin yhteydessä sähköpostiosoitteessa fsf.privacy@visma.com.

Osana perintäprosessia käsittelemme henkilötietoja, jotka liittyvät

  • itse saatavaan, kuten laskunumero, pääoma, eräpäivä, laskun vastaanottaja,

  • saatavan maksutapahtumiin, kuten osasuorituksiin tai maksusuunnitelman eriin,

  • yhteystietoihin, joilla voimme olla velallisasiakkaaseen yhteydessä, kuten puhelinnumero ja postiosoite

  • muihin tietoihin, joilla on merkitystä toimeksiannon hoitamisessa, kuten maksukykyyn tai suoraan velalliselta saatuihin tietoihin velan maksamatta jättämisestä.

Saamme henkilötiedot toimeksiantajaltamme eli velkojalta, sinulta itseltäsi velallisasiakkaana, yleisistä lähteistä kuten väestötietojärjestelmästä tai luottorekisterin pitäjältä, tuomioistuimilta ja ulosottoviranomaisilta. 

Henkilötietojen käsittely perustuu perintätarkoitukseen (Laki saatavien perinnästä) ja rekisterinpitäjänä perinnässä Visma Financial Solutions Oy määrittää velallisasiakkaan henkilötietojen käyttötarkoitukset ja käsittelytavat. Rekisterinpitäjä vastaa siitä, että henkilötietojen käsittelyssä noudatetaan lakeja. 

Perintätoimissamme käytämme pilvi- ja tukipalveluja tarjoavia alihankkijoita, jonka takia heillä saattaa olla pääsy henkilötietoihin. Noudatamme EU:n yleisen tietosuoja-asetuksen standardeja ja meillä on voimassa olevat henkilötietojen käsittelysopimukset alihankkijoidemme kanssa. Mikäli palveluntoimittaja sijaitsee EU/ETA-alueen ulkopuolella, varmistamme asianmukaisen tiedonsiirron  tietosuojalainsäädännön siirtoperusteiden mukaisesti joko Privacy Shield -järjestelyllä tai EU-komission mallisopimuslausekkeita käyttäen. Voit olla yhteydessä meihin, mikäli haluat lisätietoja alihankkijoistamme. 

Henkilötietoja voidaan luovuttaa viranomaisille lain edellyttämällä ja sallimalla tavalla kuten käräjäoikeuksille tai ulosottoviranomaiselle. Henkilötietoja voidaan luovuttaa myös toimeksiantajallemme eli velkojalle, velallisasiakkaalle tai määräämälleen edustajalle, yhteystietopalveluyrityksille tietojen tarkistusta varten tai luottotietorekisterin pitäjälle saadaksemme tietoa taloudellisesta tilanteesta sekä muille perinnän toteuttamiseen osallistuville kolmansille osapuolille kuten velallisasiakkaan edustajana toimivalle velkaneuvojalle. 

Henkilötietoja säilytetään vain niin pitkään kuin se on tarpeellista niiden ilmoitetussa käyttötarkoituksessa tai lakisääteisten velvoitteiden täyttämisessä. 

Voit milloin tahansa olla yhteydessä meihin ja käyttää oikeuttasi saada nähdä tietosi, pyytää oikaisua tietoihisi tai tietojesi poistoa, käyttää oikeuttasi pyytää käsittelyn lopettamista tai tietojesi siirtämistä. Oikeuksia ei kuitenkaan välttämättä voida soveltaa perinnän jokaisessa vaiheessa ja suosittelemme tähän liittyen perehtymään EU:n yleisen tietosuoja-asetuksen kolmanteen lukuun koskien rekisteröityjen oikeuksia.

Sinulla on myös oikeus tehdä valitus tietosuojan valvontaviranomaiselle eli tietosuojavaltuutetulle, jos koet, että henkilötietojasi käsitellään oikeudettomasti. 

Mikäli sinulla on kysymyksiä tai haluat lisätietoja tietosuojasta, voit olla yhteydessä meihin  osoitteella fsf.privacy@visma.com.

 

 

Asiakaspalvelumme yhteystiedot:

Hei! Kerätäksemme tietoa sinua kiinnostavasta sisällöstä käytämme sivustolla evästeitä. Niiden sekä lomakkeiden kautta meille antamiesi tietojen perusteella luomme sinusta profiilin, jonka avulla voimme näyttää juuri sinulle räätälöityä sisältöä. Hyväksymällä tämän annat meille oikeuden kerätä ja käsitellä henkilötietojasi turvallisesti ja luottamuksellisesti tässä kuvatulla tavalla.