Nespresso Professional, viralliselta nimeltään Premium Coffee Oy, on ainoa Nespresso-kahvin ja -kahvilaitteiden jälleenmyyjä B2B-markkinoilla Suomessa. Yritys jälleenmyy tuotteita toimisto-, hotelli-, ravintola- ja kahvilasektoreilla.

Nespresso Professional on ottanut Visma.net ERP -pilviohjelmiston käyttöön Ruotsissa, Suomessa ja Tanskassa vuoden 2017 loppussa. Vaikka Visma.net ERP on kehitetty kansainvälisesti toimiville yrityksille, on eri maissa voimassa hyvin poikkeavat palkkalainsäädännöt, jonka vuoksi maissa tarvitaan erilliset palkkaohjelmistot.

– Otimme Visma Payroll -ohjelmiston käyttöön Suomessa tammikuussa 2018, kertoo Sanna Löytönen, Finance Manager, Nespresso Professional Finlandista.

– Olisimme voineet ottaa uuden ohjelmiston käyttöön jo aiemmin syksyllä yhtä aikaa Visma.net ERP -ohjelmiston kanssa, mutta halusimme hoitaa vuoden lopun raportoinnit tuolloin käytössä olleella palkkaohjelmalla.

Nespresso Professional käytti aiemmin jo markkinoilta poistunutta Visma Econet -palkkaohjelmaa, jonka tuki päättyi vuoden 2018 lopussa. Löytönen kertoo, että vanhassa ohjelmassa perustoiminnot toimivat hyvin.

– Vaikka olimme tyytyväisiä Econet-palkkaohjelmaan, niin kyllä Visma Payrollissa on huomattavasti enemmän ominaisuuksia ja parannuksia. Olin jo niin tottunut vanhan ohjelman toimintatapoihin, etten osannut edes kaivata kaikkia näitä uusia ominaisuuksia. Takana on nyt kolme palkka-ajoa ja mitä enemmän olen uutta ohjelmistoa käyttänyt, niin sitä enemmän olen nähnyt sen hyviä puolia ja ominaisuuksia.

Helppokäyttöinen ja ketterä järjestelmä palkanlaskentaan

Löytönen hoitaa kahden eri yhtiön työntekijöiden palkat Visma Payrollin avulla. Työntekijöitä yhtiöissä on yhteensä 13 ja palkat maksetaan kerran kuukaudessa. Vaikka Löytönen ei käytä Payroll-ohjelmistoa päivittäin, pitää hän ohjelmiston käyttöä loogisena;

– Siirtyminen Econetistä Payrollin käyttöön on ollut mutkatonta. Payroll on huomattavasti helppokäyttöisempi ja ketterämpi. Esimerkiksi kun lähden luomaan uutta palkkajaksoa, ohjelmisto ohjaa itse itseään eteenpäin. Myös kustannuspaikkaseuranta toimii uudessa ohjelmistossa paremmin. Ennen jouduin tekemään huomattavasti enemmän manuaalista työtä Excelissä, mutta nyt ohjelmisto laskee mm. sivukulut automaattisesti. Käytämme myös sähköistä viranomaisraportointia, mikä toimii Payrollissa erinomaisesti.

Kun Visma Payroll otettiin käyttöön tammikuussa 2018, oli Visman asiantuntija kouluttamassa Löytöstä muutaman päivän ajan ohjelmiston käytöstä.

– Kun ensimmäisen kerran tammikuussa tein palkka-ajoja itse, niin minulla oli heti hyvä ja luottavainen fiilis ohjelmiston käytöstä. Mielestäni palkanlaskenta oli helppoa viedä alusta loppuun, eikä itselleni tullut sellaista oloa, etten olisi tiennyt mistä jokin asia tehdään, kertoo Löytönen.

Palkanlaskentaan käytetty työaika on puolittunut

– Payrollin myötä palkanlaskentaan käyttämäni aika on pienentynyt ja työ tehostunut. Emme ennen seuranneet erilaisia lomia palkkaohjelmassa, mutta nyt mm. sairaslomatkin kirjataan ohjelmistoon heti ylös, joten taustamateriaalit ovat heti käytettävissä.

– Siinä missä ennen käytin kahden yhtiön palkanlaskentaan lähes koko päivän työaikaa, on palkanlaskentaan käytettävä työaika puolittunut uudessa järjestelmässä, kertoo Löytönen.

– Lisäksi kun käytössä on pilvipalvelu, onnistuu työn tekeminen missä tahansa helposti. Etätyöskentely Payrollilla on mielekästä muun muassa sen vuoksi, että saan ohjelmistosta ulos pdf-raportteja. Meillä käytäntönä on tällä hetkellä lähettää palkkalaskelmat työntekijöille pdf-muodossa, mutta suunnitelmissa on ottaa käyttöön myös Payrollin Payslip-ominaisuus, jonka avulla palkkalaskelmat näkee myös mobiilissa.

Suosittelisitko Payrollia muille yrityksille?

– Kyllä, ehdottomasti.Haluatko kuulla lisää Visma Payrollista? Ota yhteyttä »

Nespresso® Professional BLACK 210x70.png

 

Asiakas: Nespresso Professional, Finland

Tarve:

  • Moderni palkanlaskentaohjelmisto, joka soveltuu Suomen palkkalainsäädäntöön ja integroituu Visma.net ERP -ohjelmistoon

Visman ratkaisu:

Hyödyt:

  • Palkanlaskentaan käytetty työaika vähentynyt 50 % 
  • Manuaalinen työ vähentynyt
  • Etätyöskentely onnistuu mutkattomasti
  • Viranomaisraportointi on sujuvaa

 Tutustu Visma Payroll
-ohjelmistoon

"Payrollin myötä palkanlaskentaan käyttämäni aika on pienentynyt ja työ tehostunut. Siinä missä ennen käytin kahden yhtiön palkanlaskentaan lähes koko päivän työaikaa, on palkanlaskentaan käytettävä työaika puolittunut uudessa järjestelmässä."

Sanna Löytönen
Finance Manager
Nespresso Professional Finland