Oy Finn-Tack Ltd on pohjoismainen yksityisyritys, jonka Finn-Tack- ja Horze-tuotemerkit ovat tunnettuja hevosurheilun ystäville lähes ympäri maailmaa. Pääkirjanpitäjä Jari Reinikaisen johdolla lasketaan konsernin suomalaisten yritysten palkat lähes 50 henkilölle. Oy Finn-Tack Ltd:llä on lisäksi noin 10 eri osastoa.

Aikaisemmin palkat laskettiin jo poistuneessa Visma Econet –palkkaohjelmassa – nyt käytössä on Visma Payroll.

Visma Payrollin käyttöönotto sujui nopeasti ja helposti.

– Käyttöönottoperehdytys pidettiin kätevästi etäkoulutuksena. Lisäksi Visman asiantuntija teki mallin siitä, miten meidän organisaatiorakenne kannatti sovittaa järjestelmään. Palkkojen jakaminen osastoittain toimii nyt kyllä hyvin, pääkirjanpitäjä Jari Reinikainen toteaa.

– Tärkeää meille oli myös se, että kirjanpidon tositteet saatiin siirtymään oikealla tavalla nykyiseen taloushallinnon järjestelmään Axaptaan.

Palkanlaskennasta tuli joustavampaa

– Meillä on aika tavanomaista palkanlaskentaa, joten mitään sen ihmeempiä vaatimuksia uudelle palkanlaskentaohjelmalle ei edes ollut. Työn sujuvuuden parantuminen on kuitenkin yllättänyt, kun järjestelmä on niin joustava monissa eri käänteissä.

– Palkanlaskentaprosessi on myös yksinkertaistunut. Aikaisemmin tarvitsi muun muassa enemmän aputaulukoita, kun nyt tiedot voi laittaa suoraan Visma Payrolliin.

Myös luottamus moderniin palkanlaskentaohjelmaan on sujuvoittanut työtä.

– Aikaisemmassa ohjelmassa en täysin voinut luottaa palkka-ajoihin ja päädyinkin silloin tekemään ne yksi henkilö kerrallaan. Nyt voin luottavaisesti ajaa kaikki palkat yhdellä kertaa.

Pilviohjelmisto säästää aikaa ja vaivaa

– Nyt uusien ohjelmistoversioiden yhteydessä voin aina luottaa, että päivitykset tulevat automaattisesti ja kerralla kuntoon. Enää ei tarvitse itse CD:n kanssa odottaa, että omat it-henkilöt tulisivat tekemään päivityksen.

Myös historiatiedot ovat Reinikaisen mukaan hyödyllisiä.

– Jos työntekijän palkka tai verokortti muuttuu, niin vanha tieto jää aina talteen historiatietoihin. Se on hirveän hyvä asia, kun usein joutuu jälkikäteen katsomaan asioita taaksepäin – esimerkiksi lomapalkkojen tai ansaittujen ja pidettyjen lomien osalta. Myös sairaslomien historiatiedot ovat todella hyödyllisiä.

Visma Payrollin monipuolinen raportointi on ollut erittäin hyödyllistä ja käytännöllistä.

– Raportit ovat kaiken kaikkiaan hyviä, selkeitä ja monipuolisia, joten niistä näkee kyllä kaikki tarvittavat tiedot. Ainoastaan osastojen palkkojen kokonaissummat joudun laskemaan vielä erikseen Excelissä, joten täytyypä laittaa siitä kehitysehdotusta.

Vismalta on saanut tukea ja asiakaspalvelu on toiminut hyvin

– Käyttöönotosta on kulunut pian vuosi, mutta opin yhä koko ajan lisää uusia tapoja sujuvoittaa työtäni ja palkanlaskentaa, Reinikainen pohtii.

– Olen sitten soittanut tai laittanut sähköpostia, niin aina on saanut apua ja vastaukset tulevat vielä aika nopeasti. Jos jokin asian on aluksi jäänyt kesken, niin siihen on myöhemmin Visman päästä aina palattu hoitamaan asia loppuun asti.

Haluatko kuulla lisää Visma Payrollista? Ota yhteyttä »

Asiakas: Finn-Tack Ltd

Tarve:

  • Pilviohjelmisto palkanlaskentaan, josta kirjanpidon tositteet saadaan siirtymään oikealla tavalla taloushallintojärjestelmään

Visman ratkaisu:

Hyödyt:

  • Joustavalla järjestelmällä työ on sujuvaa
  • Luottamus ohjelmistoon nopeuttaa työtä
  • Automaattiset päivitykset sujuvat ohjelmistotoimittajan toimesta
  • Hyödylliset historiatiedot säilyvät tallessa
  • Monipuoliset raportit antavat tarvittavat tiedot
  • Ratkaisukeskeinen asiakaspalvelu


"Olen sitten soittanut tai laittanut sähköpostia, niin aina on saanut apua ja vastaukset tulevat vielä aika nopeasti. Jos jokin asian on aluksi jäänyt kesken, niin siihen on myöhemmin Visman päästä aina palattu hoitamaan asia loppuun asti."

Jari Reinikainen
pääkirjanpitäjä
Finn-Tack Ltd