Asiakastarina: Saturinne-yhtiöt Ky

Saturinne-yhtiöt tarjoaa kiinteistönhuolto-, kuljetus- ja raskaan kaluston pesulapalvelua Turun seudulla. Passeli-taloushallinto-ohjelmien avulla yritys kasvoi pienyrityksestä lähes miljoonan vaihtavaksi, usean ihmisen työllistäväksi yritykseksi.

Saturinne-yhtiöt Ky:n toimitusjohtaja Mikko Rehmonen on toiminut autoalalla vuodesta 2004. Yrittäjäksi hän päätyi vuonna 2013, kun hänen entinen esimiehensä oli luopumassa liiketoiminnasta. Yritys aloitti yhdellä rekkapesulalla ja tällä hetkellä yritykseen kuuluu pesulat Lausteessa ja Liedossa. Sen lisäksi yritykseen kuuluu kuorma-autoja, joista yhdellä ajetaan elintarvikekuljetuksia ja kahdella terästeollisuuden tuotteita. Sen lisäksi yrityksellä on henkilöstövuokrausta sekä pienimuotoista kiinteistönhuoltotoimintaa. 

– Ensimmäisen vuoden avaus oli noin 80 000 euron luokkaa. Aluksi tein yksin ja minulla oli pari opiskelijaa tuuraamassa silloin tällöin. Nyt joulukuussa 2020 päättyneen tilikauden mukaan yrityksen liikevaihto on 800 000 euroa, kertoo Rehmonen.

Kasvua on ollut merkittävästi: liikevaihdon lisäksi myös työntekijämäärä on lisääntynyt. Tätä nykyä yritys työllistää jo yhdeksän vakituista työntekijää ja lisäksi tuuraajia. Passelin ohjelmistot tulivat liiketoimintaan mukaan heti alkumetreillä, kun edellisellä yrittäjällä oli käytössä Passelin ohjelma. 

– Meille valikoitui sellainen asioiden hoitaja, jonka kanssa saatiin kaikki järjestymään. Meillä oli jo silloin ajatuksena, että hoidamme itse myyntilaskutuksen. Siihen käyttöön Passeli tarjosi meille helpon ja yksinkertaisen ohjelmiston, Rehmonen muistelee.

Erityisesti yhteistyöhön Passelin ohjelmistoasiantuntijoiden kanssa yritys on ollut tyytyväinen. Vaikka yrityksellä on tätä nykyä käytössä toinen taloushallinnon ohjelmisto, Rehmonen muistelee lämmöllä yhteistyötä Passelin kanssa.

– Jos sanoin, että tarvitsen tällaisen jutun, teillä pystyttiin heti sanomaan, että Passelissa sen voi toteuttaa näin. Se kuvaa tavallaan sitä, miten te olette sitoutuneet meihin ja haluatte auttaa meitä siinä, että pärjätään ja pystytään ohjelmistoa hyödyntämään. Tämä on ollut yksi sellainen harmi siksi, että joudumme yhteistyöstä luopumaan. Se ollut äärettömän helppoa ja vaivatonta, apua on saatu aina kun sitä on tarvittu.

Millaiselle yritykselle Rehmonen sitten suosittelee Passelia?

– Ennen kaikkea kuten meidänkin tapauksessa, eli aloittava yritys, jolla kädessä on ensisijaisesti hanskat eikä lyijykynä. Ja periaatteessa sellaiselle ihmiselle kun minäkin, joka ei taloushallinnosta varsinaisesti ymmärrä, niin pystyy kuitenkin itse käyttämään ja tekemään merkittävän osan siitä työstä itse mistä muuten maksettaisiin tilitoimistolle.

 

OTA YHTEYTTÄ

Autamme mielellämme

Mitä asiani koskee