Visma L7 ratkaisut

Kasvua Visman ohjelmistoratkaisun tuella

Visma L7-ratkaisu on käytössä molemmissa toimipisteissä lähes jokaisella työntekijällä päivittäin, ottamatta lukuun pajan puolella työskenteleviä ammattilaisia.

- Yrityksemme yksi viisaimmista päätöksistä on ollut hankkia Visma L7-ohjelmisto. Kun käytössämme on tarpeisiimme vastaava ohjelmistoratkaisu sekä yhteistyökumppaninamme on tunnettu ja hyvä talo, meillä on turva jatkuvuudesta, toteaa Hydrosystem Oy:n toimitusjohtaja Arto Haataja.

Hydrosystem on vuonna 1986 perustettu yritys, joka valmistaa, myy sekä huoltaa hydrauliikan tuotteita Jyväskylän ja Tampereen toimipisteissään. Yritys on tänä päivänä osa ruotsalaista Volito-konsernia. Päämiehinä heillä on tunnettuja alan kansainvälisiä yrityksiä kuten Parker Hannifin ja Sauer-Danfoss. Visma L7-ratkaisu on käytössä molemmissa toimipisteissä lähes jokaisella työntekijällä päivittäin, ottamatta lukuun pajan puolella työskenteleviä ammattilaisia. Yritys on kasvanut muutamassa vuodessa reilusti nostaen vuoden 2006 kahden miljoonan liikevaihdon 4,1 miljoonan liikevaihtoon (luku vuodelta 2011).

- Kyllä totuus on se, että ilman kunnollista järjestelmää emme olisi voineet ottaa kasvuhaasteita vastaan. Viimeisten vuosien aikana toimintoja ja uusia tarpeita on tullut tasaiseen tahtiin, mutta Visma L7 on ollut riittävän laaja ratkaisu meille, toteaa Haataja.

Hankintavaiheessa kartoitettiin kaikki merkittävimmät toimittajat 

Ohjelmiston hankinta on yritykselle sen verran merkityksellinen investointi, että Hydrosystem Oy:ssä päätettiin tehdä perusteellinen kartoitus markkinoilla olevien toimittajien ohjelmistoratkaisuista. Tarjousten, tarkan harkinnan ja evaluoinnin tuloksena päädyttiin Visman ohjelmistoratkaisuun, joka tarjosi integroidun ohjelmiston ja tarpeeksi laajat työkalut sekä taloushallinnon että materiaalikäsittelyn kantilta katsottuna.

- Muutaman yksittäisen asian mainitakseni huomasimme Visma L7 ohjelmiston tarjoavan hyvät ratkaisut mm. tuoterakenteisiin, kansainvälisiin ostoihin ja myynteihin sekä varastonhallintaan. Tavoitteenamme oli yksinkertaisesti löytää ohjelmisto, jolla käsittelemme kaikki yrityksemme toiminnot. Mainittakoon vielä, että ohjelmiston laajennettavuus oli myös omaa luokkaansa, luettelee Arto Haataja. Itse käyttöönotto-projekti aloitettiin kesällä 2006 ja kaikki sujui suunnitellusti: aluksi solmittiin kaupat, sen jälkeen tapahtui kouluttautuminen ja syksyllä järjestelmä olikin starttivalmis. Varsinainen ohjelmiston käyttö aloitettiin heti vuoden 2007 alussa. Siitä lähtien meillä on ollut tehokkuutta ja laatua tekemisessä, eikä enää tarvita montaa työntekijää kikkailemaan raporttien kanssa, naurahtaa Haataja.

Visma L7 on meidän jalokivi

Visma L7 -ohjelmistossa voidaan käsitellä hallitusti hyvin suuriakin nimikemääriä, joita Hydrosystem Oy:llä on haastatteluhetkellä 30 000 kpl. Sekä Tampereen että Jyväskylän toimipisteessä ollaan aina ajan tasalla siitä, mitä kummastakin toimipisteestä lähtee ja mihin hintaan sekä mihin hintaan tavaraa ostetaan sisään. Historiatiedolla on valtava merkitys ja tiedon nopea saatavuus parantaa myös yrityksen omaa asiakas-palvelua. Koska yritys on osa kansainvälistä konsernia, on raportoinnilla suuri merkitys. Nykyisellä ohjelmistolla raportointi sujuu vaivattomasti ja ohjelmisto soveltuu muutenkin heidän kansainväliseen ympäristöön. Visma L7 ohjelmisto pitää sisällään kaiken merkittävän tiedon heidän liiketoimintansa kannalta ja siitä syystä toimitusjohtaja vertaakin ohjelmistoa heidän jalokivekseen.

- Tälläkin alalla nopeus on valttia. Siitä on suuri etu, että voimme toimittaa asiakkaalle kirjallisen tarjouksen toimitusehtoineen muutamassa minuutissa. Tilaus- ja laskutuskanta nähdään nopeasti ja monipuoliset raportit saadaan ohjelmasta ulos melkeinpä napin painalluksella, kiittelee toimitusjohtaja Arto Haataja.

Hydrosystem katsoo luottavaisin mielin tulevaisuuteen

Vaikka tällä alalla ikkuna näyttää hieman samealta markkinoiden suhteen ja pientä jarrutusta on havaittavissa hankinnoissa, silti Haatajalla on positiivinen näkemys tulevaisuudesta.
- Suomesta ei teollisuus tule loppumaan kuin seinään, sillä työkoneet ja laitteet tarvitsevat hydrauliikkaa. Maassamme on kuitenkin ruuan-, energian-, metsän- sekä sekalaisen muun alan tuotantoa ja meillä on sidos näihin tuotannonaloihin. Toki kilpailuakin tältä alalta löytyy, mutta meidän valttimme on laadukkaat kansainväliset merkit ja tuotteet, kertoo Arto Haataja.

Mitä Visman L7 -ohjelmistokokonaisuuteen tulee, Hydrosystem Oy:ssä ollaan avoimia uusille asioille. Toimitusjohtaja Haatajan sanojen mukaan yrityksessä halutaan olla kehityksen kärjessä ja seurata, mitä uutta tulee tarjolle. Yrityksessä otettiin aikanaan esimerkiksi verkkolaskutus ensimmäisten joukossa käyttöön. Mikäli investoinnilla saadaan lisää tehokkuutta toimintaan, silloin hankinta on järkevä. 

-Hankintapäätökset tehdään tarpeen kautta – myös asiakkaiden tarpeiden kautta, täydentää Arto Haataja. Näin se vain on, että maailma kehittyy ja eteenpäin mennään. Olemme tyytyväisiä, että meillä on Visma L7-järjestelmä, joka toimii ja kaikki on kunnossa. Se, mitä tulevaisuus tuo tullessaan, nähdään sitten tulevaisuudessa, toteaa toimitusjohtaja haastattelun päätteeksi.

Lue lisää Visma L7 -järjestelmästä

Fredman-logo.jpg

Visma-asiakas
Hydrostem Oy

Visma-ratkaisu
Visma L7

Tarve

 • sekä talous- että materiaalihallinnon kattava kokonaisjärjestelmä
 • soveltuvuus kansainväliseen liiketoimintaan
 • tehokkaampi varastonhallinta
 • tehokkaampi raportointi
 • hyvä hinta-laatu -suhde
 • luotettava ohjelmistokumppani

Ratkaisu

 • kokonaisratkaisu samassa paketissa
 • soveltuu kansainväliseen toimintaympäristöön
 • nopea ja suunnitelmanmukainen käyttöönotto

Hyödyt

 • nopea tarjous - tilaus -prosessi
 • tehokas ja luotettava varastonhallinta
 • kattavat raportit
 • kaikki prosessit samassa järjestelmässä
 • parempi asiakaspalvelu

Tutustu Visma L7:aan