Kokonaisratkaisulla kaikki tieto samassa paikassa

Mestarinikkarit Oy:ssä otettiin vuonna 2013 käyttöön toiminnanohjauksen kokonaisratkaisu, jonka keskiössä on Visma Business -järjestelmä. Jo nyt on nähtävissä projektin aikaansaamia reaaliaikaisen raportoinnin ja resurssienkäytön hyötyjä.

Visman partnerin, YAP Solutions Oy:n, tarjoama Visma Business -järjestelmä toimii ydinratkaisuna toiminnanohjauksen ytimessä Mestarinikkarit Oy:ssä. Järjestelmän tarjoamat rajapinnat ovat mahdollistaneet hyvät liittymät muihin käytössä oleviin järjestelmiin.

- Yhteydet järjestelmien välillä toimivat ja uskon kokonaisuuteen. Näinkin varhaisessa vaiheessa pystyn sanomaan, että järjestelmä on hyvä. Kommentit kentältä ja yrityksen taloushallinnosta ovat olleet positiivisia, kertoo Mestarinikkarit Oy:n toimitusjohtaja Jukka Karhu.

- Valitsimme tämän ratkaisun, sillä näimme sen uudenaikaiseksi. Kokonaisuus oli myös hyvin räätälöitävissä meidän tarpeisiimme, mikä on hyvin tärkeää järjestelmää valittaessa, Karhu toteaa.

Myös talous- ja materiaalihallinto on hoidettu Visma Business -järjestelmän kautta, jonka ansiosta resursseja on vapautunut ja prosessit ovat parantuneet. Aikaisemmin esimerkiksi ostoreskontra ja myyntireskontra hoidettiin eri järjestelmissä ja luvut jouduttiin kierrättämään Excelin kautta kirjanpitoon.

- Nyt Excelit ovat jääneet pois. Talousjohtaja pystyy reaaliaikaisesti seuraamaan, että kaikki sujuu kirjanpidossa. Myös projektikohtainen katelaskelma onnistuu helpommin kuin ennen. Projektikate-laskelmat ovat tärkeitä ohjauksen työkaluja. Saan katteet projektista kuin projektista helposti ja näen, missä mahdollisesti mättää.

Käyttöönoton haasteet selätettiin asian-tuntijoiden avulla

Kokonaisratkaisun toimittajana on ollut Visman partneri YAP Solutions Oy. Toimitetun järjestelmän kaltaista ratkaisua ei ole aikaisemmin toteutettu. Tämän takia projektin aikana tuli eteen yllättäviäkin haasteita. Yksi käänne koettiin, kun projektin aikana yritys eriytyi kolmeksi eri yritykseksi, jolloin yhden sijaan projekteja olikin kolme. Kokonaisuus oli iso ja projekti ei kaikilta osin aivan pysynyt aikataulussa. Visman asiantuntijoiden osaaminen ja ongelmienratkaisu saa kiitosta.

- Erityisesti talouspuolella käyttöönotto meni kivuttomasti – yllättävänkin näppärästi. Tietysti uusi järjestelmä vaatii koulutusta, mutta Vismalla oli erittäin pätevät kouluttajat, joiden avulla haasteet saatiin voitettua, Karhu toteaa.

Visman ja YAP Solutionsin yhteistyö ja yhteydet eri järjestelmien välillä toimivat sujuvasti. Projektin vaatimus-määrittelyt tehtiin yhteistyössä tosissaan, minkä tärkeyttä Karhu korostaa.

- Visman ja sen partnerin kanssa yhteistyö pelasi. Voin suositella ratkaisua muillekin yhtiöille. Haluan vielä kuitenkin painottaa, että vaatimusmäärittelyt on syytä tehdä huolella, jotta vältytään yllätyksiltä, Karhu summaa.

Mestarinikkarit on perustettu vuonna 1990 Kontiolahdella. Päätuotteena on kokonaisvaltainen listoituspalvelu, jonka kysynnän vuoksi yritys on laajentunut 12 kaupunkiin Suomessa. Nykyisin Mestarinikkarien kädenjälki näkyy jo kymmenissä tuhansissa suomalaisissa kodeissa.

Lue lisää Visma Business -järjestelmästä

Fredman-logo.jpg

Visma-asiakas
Mestarinikkarit Oy

Visma-ratkaisu
Visma Business

Tarve

  • Yhtenäinen toiminnanohjauksen kokonaisratkaisu
  • Ajantasainen ja automaattinen ohjauksen työkalu
  • Sähköinen taloushallinto

Ratkaisu

  • Visma Businessin ympärille rakennettu toiminnanohjauksen kokonaisratkaisu

Hyödyt

  • Reaaliaikaisen tiedon helppo saatavuus projekteista ja taloudesta
  • Raportoinnin automaattisuus
  • Resurssisen vapautuminen toiminnoissa ja tehtävissä