Tehokas raportointi säästää merkittävästi työaikaa

Hermia Groupissa tarve uuden toiminnanohjausjärjestelmän hankintaan lähti organisaatio-muutoksesta. Kun Hermia Oy:n liiketoiminta siirtyi Tuotekehitys Oy Tamlinkille, haluttiin emo- ja tytäryhtiöille yhteinen tietojärjestelmä.

Aikaisemmin Hermia Groupin taloushallinnon työajasta suuri osa meni tietojen siirtoihin eri ohjelmistojen välillä. Ohjelmistojen hajanaisuuden vuoksi Hermia Group alkoi etsiä integroitua ratkaisua, jossa kaikki osat toimisivat mukavasti toistensa sisällä.

Visma Business -ratkaisukokonaisuus valittiin, sillä sen laajoista ominaisuuksista huolimatta osat toimivat sekä keskenään että myös Microsoft Office -ohjelmien kanssa todella hyvin. Hallinnointi saatiin yhteen paikkaan, ja tiedonkulku kokonaisuuden sisällä integroitui. Ratkaisun avulla talousosaston työajan säästö oli erittäin merkittävä. Samalla voitiin luopua ulkopuolisesta tilitoimistosta.

Raportointi ajansäästön mahdollistajana

Hermialaiset ovat olleet hyvin tyytyväisiä Visman ohjelmistoratkaisuun, sillä se vastaa hyvin taloushallinnon tarpeita, ja taloushallinnon raporttien muokkaaminen on helppoa. Muokkaamalla ohjelmistosta saadaan suoraan juuri sellaisia raportteja kuin halutaan. Tarvittaessa tiedot saa vielä siirrettyä Exceliin jatkokäsittelyä varten. Tehokkaan raportoinnin ansiosta työajan säästö onkin ollut mahdollista.

- Visma Business on hyvä ratkaisu, kun yrityksessä on tarve päästä tekemään omia raportteja perinteisten lisäksi. Juuri raportointipuoli on säästänyt työaikaamme. Esimerkiksi projektikohtainen raportointi onnistuu ohjelmalla helposti, kun tunteja ja sivukuluja ei tarvitse jakaa käsin, Hermia Groupin Controller Laura Karppinen summaa.

Selainpohjainen työajankirjaus saa kehuja työntekijöiltä

Visma Business -ratkaisun ohella Hermiassa on käytössä myös työajan ja matkalaskujen kirjaukseen tarkoitettu Visma Työtapahtumat, joka on osa Visma Liikkuvan työn ratkaisut -ohjelmia.

- Hyvää Visman työajankirjauksessa on, että yhdellä sisäänkirjautumisella ja kirjauksella saa merkittyä kaikki samaan asiaan liittyvät tunnit, matkat ja laskut sekä liitettyä mukaan vielä kuititkin. Toinen toimiva asia on nettipohjaisuus, sillä työmme on liikkuvaista, ja harvoin ollaan oman työpöydän ääressä, kommentoi kehityspäällikkö Timo Rainio Hermia Groupista.

Visma ja Tamico onnistuivat yhdessä

Järjestelmän käyttöönotto toteutettiin yhdessä Tamicon ja Visman kanssa.

- Hermian projektissa teimme Visman kanssa tiivistä yhteistyötä. Tämä oli ensimmäinen Visma Business -toimituksemme. Saatua kokemusta olemme hyödyntäneet monissa myöhemmissä projekteissamme, kertoo Tamicon ohjelmistoasiantuntija Marko Naulapää.

Käyttöönoton jälkeen Tamico on huolehtinut ratkaisun käyttötuesta, jatkokehityksestä ja ohjelmistojen päivitysasennuksista. Kokonaisuutta on laajennettu mm. Visma BI Analysis -työkalulla.

- Kieltämättä jossain vaiheessa mietin, montako kokkia tässä sopassa onkaan. Mutta kaikki puhalsivat yhteen hiileen ja projekti meni hyvin – jälki oli äärettömän hyvää, kiittelee Hermia Groupin Karppinen.

Hermia Group on Suomen johtava tuotekehitys- ja innovaatiopalveluiden kehittäjä. Sen muodostavat Innovaatio Oy Uusi Tehdas (entinen Hermia Oy) ja Tuotekehitys Oy Tamlink. Hermia Group on jo pitkään toiminut innovaatiotoiminnan suunnannäyttäjänä sekä teollisuuden ja tutkimusmaailman linkittäjänä.

Lue lisää Visma Business -järjestelmästä

Fredman-logo.jpg

Visma-asiakas
Hermia Group

Visma-ratkaisu
Visma Business

Tarve

  • Yksi yhtenäinen ratkaisu
  • Sisäisen laskennan mahdollistaminen
  • Muokattavat talousraporit

Ratkaisu

  • Visma Business toiminnanohjauksen kokonaisratkaisu
  • Visma Liikkuvan työn ratkaisut - Työtapahtumat

Hyödyt

  • Erittäin merkittävä säästö työajassa
  • Luopuminen ulkopuolisesta tilitoimistosta
  • Liikkuvan henkilöstön tuntikirjausten helppous
  • Raportoinnin monipuolisuus