Asennus, vuokraus vai SaaS?

Kun olet tarkistanut lähtötilanteesi ja listannut yrityksesi tarpeet ohjelmiston hankintaan liittyen, voit pohtia, miten haluat ohjelmistoa käyttää? Haluatko pitää kaikki langat käsissäsi vai käyttää ohjelmistoa joustavasti paikasta ja ajasta riippumatta?

Kaikki Visman ohjelmistot voidaan asentaa omaan laiteympäristöösi tai niitä voidaan sovellusvuokrata eli käyttää ASP-palveluna. Löydät meiltä myös selainpohjaiset ratkaisut, jonka avulla voit hoitaa asioita ajasta ja paikasta riippumatta.

On Premises -asennus

Haluatko pitää kaikki langat käsissäsi? Hanki silloin ohjelmistoratkaisu itsellesi ja asenna se omalle koneellesi tai palvelimellesi. OnPremises tarkoittaa ohjelmistoa, joka asennetaan yrityksen omissa tiloissa sijaitsevaan palvelimeen tai tietokoneeseen eli joka toimii ”paikan päällä” yrityksen omissa tiloissa.

2. Sovellusvuokraus eli ASP-palvelu

ASP-toiminnassa ohjelmistotoimittaja tarjoaa ja hallinnoi asiakkaidensa pääsyä ylläpitämissään palvelimissa sekä järjestelmissä oleviin ohjelmistoihin. Asiakasyritys vuokraa sovellusten käyttöoikeuden toimittajalta ja käyttää sitä Internet-yhteyden kautta omilla tunnuksillaan.

ASP-sovellusvuokraus on suosittu vaihtoehto sille, että ohjelmisto ostetaan ja asennetaan omiin tiloihin. ASP-palvelussa sinun ei tarvitse huolehtia laitteistojen ylläpidosta tai ohjelmiston päivityksistä.

3. Selainpohjaiset ohjelmistot, pilvipalvelut ja SaaS

Selainpohjaisia ratkaisuja voit käyttää kaikilla laitteella, joilla pääset käsiksi Internet-selaimeen. Tämä tarkoittaa esimerkiksi tietokoneita, puhelimia tai PDA-laitteita. Tällaiset ohjelmistot tarjoavat optimoidun ratkaisun liikkuvan työn hallintaan, sillä niiden käyttö ei ole rajattu tiettyyn paikkaan, aikaan tai verkkoon.  

SaaS (Software as a Service) -termiä käytetään web-selaimen kautta käytettävästä Visman sovelluksesta, jolla on kuukausiveloitus. Palveluun kuuluu ohjelmiston jatkuva ylläpito, päivitykset ja tuki.

Pilvipalvelut ovat verkossa tarjottavat, yleensä selaimella käytettävät ohjelmat tai sovellukset, jotka tuotetaan palveluna yhdestä paikasta monen tahon käyttöön.