Työvoiman hallintajärjestelmän käyttöönoton on aina ensisijaisesti oltava toiminnan kehittämistä ja toimintatapojen muuttamista ja vasta toissijaisesti tietojärjestelmähanke.

Oli tavoitteenasi sitten yhtenäistää organisaatiosi toimintamalleja, lisätä avoimuutta, tehostaa työvuorosuunnittelua tai parantaa henkilön osaamisen ja tehtävän vaatimusten yhdistämistä, kannattaa järjestelmäprojekti suunnitella ja toteuttaa huolellisesti.

Tähän oppaaseen olemme koonneet parhaat ohjeemme siihen, kuinka työvoiman hallintajärjestelmä otetaan käyttöön onnistuneesti. Tarkalleen ottaen olemme listanneet 11 askelta onnistumiseen aina projektin kokoonpanosta riskien hallintaan!

 

Lataa opas

Lue lisää työvoimanhallinnasta

Sote

Työvuorosuunnittelu sote-alan työhyvinvoinnin työkaluna

Sote-alan henkilöstöpula puhuttaa, eikä suotta. Yksi ääneen sanottu syy tilanteeseen on hoitoalan työolot. Taannoisessa sote-alan paneelikeskustelussa selvisi, että työvuorosuunnittelulla ja työvoimanhallinnalla voidaan todella vaikuttaa siihen, millaisissa olosuhteissa sosiaali- ja terveysalan ammattilaiset työskentelevät, ja miten heidän työhyvinvointinsa toteutuu.

Automatisointi vapauttaa sotealan esihenkilön työaikaa – mihin se pitäisi käyttää?

Sotealan yrityksessä Treili Oy:llä selvitettiin tovi sitten, kuinka paljon aikaa yhdellä esihenkilöllä kuluu työvuorojen suunnitteluun. Lopputulokseksi saatiin reilut 30 %, mikä innoitti heidät laittamaan työvuorosuunnittelun prosessin uusiksi ja automatisoimaan sen. Nykyään työvuorot suunnitellaan tehokkaasti matemaattisen optimoinnin avulla.