Optimointi

Optimointi tehostaa työvoiman hallintaprosessia erityisesti henkilöstövaltaisissa organisaatioissa.

Kysy lisää

Optimointi työvuorosuunnittelussa

Optimoinnin ansiosta työvuorolistan työt voidaan jakaa henkilöstölle niin, että lopputulos on mahdollisimman kustannustehokas. Optimointi tuo esimerkiksi seuraavat edut:

  • Jakson tuntimäärät ovat mahdollisimman lähellä tavoitetuntimäärää ilman kalliita ylityksiä tai alituksia.
  • Parempi työtyytyväisyys: työ- ja poissaolotoiveet huomioidaan tasapuolisesti, vapaatunnit maksimoidaan.
  • Jokaiseen työhön asetetaan osaamiseltaan ja muilta valmiuksiltaan paras mahdollinen työntekijä.

Automatisointi

Optimointi automatisoi työvuorosuunnittelun, minkä ansiosta esimiehille jää enemmän aikaa kehittämiseen ja johtamiseen. Automatisointi vähentää suunnitteluun kuluvaa aikaa merkittävästi ja mahdollistaa vaihtoehtoisten työvuorosuunnitelmien laatimisen erilaisia seikkoja painottaen. Eri vaihtoehtoja voidaan vertailla etukäteen ja valita niistä paras esimerkiksi kustannusten tai työvuorotoiveiden toteutumisen perusteella.

Keskittäminen

Automatisointi mahdollistaa myös työvuorosuunnittelun keskittämisen suuressakin organisaatiossa. Kaikki suunnittelussa tarvittavat tiedot syötetään tarkasti järjestelmään: lainsäädännön, työehtosopimusten ja yrityksen omien toimintatapojen asettamat rajoitteet, henkilöiden osaaminen sekä eri töiden edellyttämä osaaminen. Keskittäminen yhdenmukaistaa toimintatapoja läpi organisaation ja vapauttaa esimiesten aikaa näiden ydintehtäviin.

Matemaattinen optimointi

Työvuorosuunnittelu on yksi haastavimmista matemaattisista ongelmista. Siksi optimointimme perustuu tohtoritason matemaattiseen osaamiseen ja kansainväliseen huippututkimukseen, ja sen tehokkuus on osoitettu tieteellisissä suorituskykytesteissä. Kehittyneet optimointialgoritmit säästävät organisaatiosi aikaa ja mahdollistavat vähintään viiden prosentin kustannussäästöt manuaaliseen työvuorosuunnitteluun verrattuna.

Ota yhteyttä

Suostun siihen, että henkilötietojani käsitellään tässä kuvatulla tavalla ja että Visma voi lähettää minulle sähköpostia aiheista joihin olen osoittanut kiinnostusta.

Heikki Saari photo

Heikki Saari
Myyntijohtaja
heikki.saari@visma.com
050 311 2186

Mika Alanen photo

Mika Alanen
Workforce Management Specialist
mika.alanen@visma.com
050 599 7409

contacts icon

Numeron WFM -tuki
numeron.wfm@visma.com
045 865 0199