Visma Nova toiminnanohjauksen kokonaisratkaisu teollisuus

Toiminnanohjaus­järjestelmä valmistavan teollisuuden yrityksille

Visma Novan avulla tehostat teollisuusyrityksesi materiaalivirtojen hallintaa ja tuotannonohjausta. Se auttaa pysymään pulssilla varaston tilanteesta, arvosta ja kierrosta sekä vahvistamaan yrityksesi toimitusvarmuutta.

Hallitse kokonaisuus: aina raaka-aineista tuotannonohjaukseen ja varmaan toimitukseen 

Visma Nova on kokonaisvaltainen toiminnanohjausjärjestelmä teollisuusalan yritysten tarpeisiin ja tuotantoympäristöihin. Sen ominaisuudet kattavat koko tilaus-toimitusketjun, raaka-aineiden ja materiaalien hallinnon ja tuotannon tehostamisen ja ohjauksen. Novan työkaluilla voit myös tehostaa varastonhallintaa ja logistiikkaa – ja näet, miten kokonaisuus vaikuttaa yrityksen talouslukuihin ja ennusteeseen. 

Novaan luottavat jo sadat suomalaiset teollisuusyritykset, aina konepajateollisuudesta elintarviketeollisuuteen. Visma Nova mukautuu yrityksesi tarpeisiin ja kasvaa yhdessä liiketoimintasi kanssa.

hipsut.png  Voi sanoa, että koko yrityksen toiminta pyörii Novan kautta. Nova on liiketoiminnan sydän ja keuhkot.

Mirja Litmanen, Lapinlahden Koneistus Oy

64_search.png

Pidät kokonaiskuvan hallussa läpi prosessin

Tee tarjous, ja jatka saman dokumentin käsittelyä aina tilauksesta työn jälkilaskentaan. Seuraat valmistusprosessia, resurssien käyttöä ja budjetin toteutumaa alusta loppuun.

64_calendar4.png

Tehostat tuotantokapasiteetin käyttöä

Tuotannonohjaus-moduulin avulla muodostat, hallitset ja priorisoit työjonoja. Varaat valmistuksen resurssit ja materiaalit helposti sekä asetat hälytykset poikkeamia varten.

64_warehouse.png

Varmistat, että raaka-aineet ja varasto ovat oikealla tolalla

Seuraat raaka-aine- ja valmistevarastojen tilannetta erä- ja sarjanumeroiden perusteella. Voit hyödyntää erilaisia valmiita varastotapahtuma- ja saldoraportteja. Nova sopii mainiosti myös monivarastokäsittelyyn. 

64_import_template.png

Laadunvalvontaan liittyvät tiedot kulkevat läpinäkyvästi

Saat Novasta vaivatta mm. kuormitus- ja toimintavarmuusraportit. Laitevalvonnan avulla määrität sarjanumerolliselle tuotteelle esimerkiksi huoltovälin laitekorttia varten.

Visma Nova valmistavalle teollisuudelle

Monitasoiset tuoterakenteet

Novan monitasoinen tuoterakenne tukee valmistavan teollisuuden prosesseja mainiosti. Novan tuoterakenteeseen voidaan mm. määritellä puolivalmisteet, joita voidaan tehdä varasto-ohjatusti ennakkoon. Lisäksi tuoterakenne tukee tietoja alihankinnoista osana valmistusprosessia, esimerkiksi tietoja komponentien pintakäsittelytarpeesta.

nova18.png

nova14.png

Tuki erityyppisille resursseille ja työvaiheille

Novan avulla ohjaat sekä resursseja että työvaiheita. Voit määritellä resursseiksi esim. työstökoneet, hitsauksen, kokooonpanolinjan. Tuotteen työvaiheet määrittävät eri resurssien kuormituksen, josta saat toiminnanohjausjärjestelmän avulla jatkuvasti ajantasaista tietoa. Tiedät siis jatkuvasti, mikä osa kapasiteetista on käytössä missäkin työvaiheessa.

Tilaus- ja toimitusprosessin optimointi ja läpinäkyvyys

Asiakkaasi haluaa tilaamilleen tuotteille varman ja vahvistetun toimituspäivän. Tilaus- ja toimitusprosessin optimointi onnistuu, kun käytössäsi on tietojärjestelmä, joka kertoo reaaliaikaisesti,  mikä on tämänhetkinen resurssi- ja materiaalitilanne, sekä miten kauan tilatun tuotteen valmistaminen kestää.

nova12.png

nova16.png

Visma Novan ominaisuudet mahdollistavat mm.

  • Monitasoisten tuoterakenteiden, resurssien ja työvaiheiden määrittelyn ja hyödyntämisen
  • Tuotannon ajoitukset sekä kuormitusseurannan ( sekä varasto- että tilausohjautuva)
  • Tarvelaskennan avulla tapahtuvan oikea-aikaisen materiaalien hankinnan
  • Alihankinnan käytön myös osana tuotteiden valmistusprosessia
  • Reaaliaikaisen töiden seurannan lattiatasolla tapahtuvan töiden kuittauksen avulla

Jo yli 2000 eri toimialojen yritystä luottaa Visma Novaan

 

eurosec-logo (2).png

Visma Nova tarjoaa helppokäyttöisen ratkaisun Eurosec Oy:n toiminnanohjaukseen

"Koko prosessi myyntitarjouksesta tuotantoon ja tuotannosta laskutukseen kulkee Novan kautta. Novassa tuoterakenteet ovat erinomaiset. Sieltä on todella helppo työntää työmääräimiä ulos. Ostopuolella taas hälytysraportit helpottavat toimintaa. Näemme kun tavara alkaa käymään vähiin ja tiedetään ostaa lisää."

Miska Saulivaara

Lue lisää

eurosec-kansikuva.png

Tuotannonohjauksen ja -suunnittelun työkalut helpottavat arjen suunnittelua ja hallintaa

Novan tuotannonohjaus yhdistyy saumattomasti muihin toiminnanohjausjärjestelmän toimintoihin. Sen avulla saat ja säilytät kokonaiskuvan tuotannon sujuvuudesta ja yrityksen taloudesta kaikissa tilanteissa. Visma Novan tuotannonohjaus skaalautuu yrityksesi tarpeiden mukaan yksinkertaisesta mallista aina monitasoisten kokoonpanoprojektien ohjaukseen

system-integration.svg

Tuotannonohjaus

Tuotannonohjauksen avulla organisoit tuotantoa, resurssien käyttöä ja alihankintaa, seuraat erä- ja sarjanumeroseurattavia tuotteita, ylläpidät monitasoisia tuoterakenteita ja pidät valmistavan toiminnan pyörät pyörimässä. 

Visma Nova tukee eri tuotannonohjausmuotojen erityispiirteitä, kuten varasto-, tilaus- sekä asiakasohjautuvaa tuotannonohjausta – tai näiden yhdistelmiä.

Tutustu Novan tuotannonohjaukseen tarkemmin »

Materiaalihallinto

Monipuolisilla materiaalihallinnon toiminallisuuksilla huolehdit, että varastosaldot pysyvät hallinnassa eikä toimitusvarmuus kärsi.

Varmistut materiaalin riittävyydestä, jolloin asiakkaat saavat toimitukset ajallaan. Jälkilaskennan avulla tarkistat toteumat materiaali- ja työkustannusten osalta.

Tutustu Novan materiaalihallintoon tarkemmin » 

Taloushallinto

Taloushallinto-moduulin avulla näet toiminnanohjauksen vaikutukset yrityksen talouslukuihin. Voit käyttää Novan taloushallintoa myös yhdessä tilitoimistosi kanssa.

Tutustu Novan taloushallintoon tarkemmin »

Raportointi 

Raportointi pitää avainhenkilöt ajan tasalla valmistavan teollisuuden yrityksen tilanteesta. Voit käyttää satoja valmisraportteja eri moduuleista, tai tuottaa itse määrittelemiäsi raportteja työkalun avulla.

Tutustu Novan raportointiin tarkemmin »

Visma Novan kaikki moduulit

Kokemuksia Visma Novasta – tutustu Korves Oy:n kokemuksiin

korves-logo.jpg

"Käytännössä koko paletti menee järjestelmän kautta, eli kaikki asiakkuudet kulkeutuvat tavalla tai toisella Novan kautta.
Nova on toiminut hyvin meidän käytössä nyt jo 21 vuotta. Meillä ei ole mielenkiintoa vaihtaa järjestelmää." 

Mika Leppälä
Korves Oy
Erikoiskemikaalien valmistus

Lue lisää Korves Oy:n kokemuksista »

Lue muiden kokemuksia Visma Novasta »

Monipuoliset lisäarvoratkaisut ja integraatiot tehostavat toiminnanohjausta

Visma Novan valmiit integraatiot ja Visman lisäarvoratkaisut täydentävät toiminnanohjausjärjestelmää. Visma Nova on helppo integroida sekä Visman omiin että muihin järjestelmiin valmiiden rajapintojen kautta. 

Integraatiomahdollisuuksien avulla järjestelmään voidaan liittää vaivattomasti esimerkiksi Visma Entry -työajanseuranta tai erilaisia henkilö- ja työnohjaussovelluksia

Tutustu lisäarvoratkaisuin »