Toiminnanohjausjärjestelmän käyttöönotto

Toiminnanohjaus­järjestelmän käyttöönotto

Toiminnanohjausjärjestelmän käyttöönottovaihe vaatii työtä, joka maksaa itsensä takaisin järjestelmän sujuvana käyttönä. Ohjelmistotoimittajan ja yrityksen yhteistyö tarjoaa avaimet onnistuneeseen käyttöönottoon.

Toiminnanohjausjärjestelmän käyttöönotto askel askeleelta

Jokainen toiminnanohjausjärjestelmän käyttöönotto on yksilöllinen ja monivaiheinen projekti. Visma Novan käyttöönotto suunnitellaan tarkasti ja toteutetaan asiakaskohtaisesti kokeneiden asiantuntijoidemme opastuksella.

Käyttöönottoprojektin kestoon vaikuttavat käyttöön otettavat moduulit, yrityksesi prosessit sekä tiedot, jotka halutaan siirtää olemassa olevista järjestelmistä uuteen toiminnanohjausjärjestelmään.

Tyypillisesti toiminnanohjauksen käyttöönotto etenee seuraavasti:

Kokemuksia Visma Novan käyttöönotosta: Case Lapinlahden Koneistus Oy

"Käyttöönoton yhteydessä kävimme kaikki omat prosessimme läpi. Tuotantopäällikkö vei uudet toimintamallit käytäntöön ja teki niistä rutiineja", kertoo toimitusjohtaja Mirja Litmanen.

Uusien toimintamallien myötä Novasta tuli kiinteä osa Lapinlahden Koneistuksen prosesseja ja liiketoimintaa.

"Meillä on päivittäisessä käytössä laskutus, ostoreskontra, myynti, osto, varastonhallinta, työpistenäyttö ja tuotanto. Voi sanoa, että koko yrityksen toiminta pyörii Novan kautta."

Lue Lapinlahden Koneistuksen koko asiakastarina täältä »

Huomioi nämä käyttöönottoprojektin suunnittelussa

Meille on tärkeää, että käyttöönotto sujuu joustavasti ja sujuvasti. Se edellyttää avointa yhteistyötä ja sitä, että työnjako on selkeästi sovittu asiantuntijoidemme ja yrityksen vastuuhenkilöiden välillä. 

Kokemuksemme mukaan käyttöönoton suunnittelussa ja aikataulutuksessa kannattaa varata aikaa ainakin seuraaviin asioihin: 

  • Rekisterien ja muiden muista järjestelmistä siirrettävien tietojen siirtoon vaadittava aika
  • Järjestelmän käytön harjoittelu arjessa – jos mahdollista, kannattaa Novaa ja olemassa olevia järjestelmiä käyttää jonkin aikaa rinnakkain
  • Viestintä – mitä useamman työntekijän arkeen järjestelmä tulee vaikuttamaan, sitä tärkeämpää on, että kaikki tietävät, mitä hyötyä siitä isossa kuvassa on

Asiantuntijamme hoitavat käyttöönottoprojektia alusta loppuun laaditun projektisuunnitelman mukaan. Kun mahdolliset ongelmatilanteet ja visaisetkin kysymykset nostetaan esiin nopeasti, pystytään ne myös ratkaisemaan tehokkaasti – yhteistyö ja avoimuus on voimaa.

Jo tuhannet yritykset valinneet Visma Novan

Visma Nova on tuhansien suomalaisten PK-yritysten valitsema toiminnanohjausjärjestelmä. Yli 25 vuoden asiakaslähtöinen kehityshistoria ja tulevaisuuden panostukset tarjoavat Visma Novan käyttäjälle yhdistelmän monipuolisuutta ja toimintavarmuutta.

Ota yhteyttä

Toiminnanohjausjärjestelmän käyttöönoton aikataulu

Tyypillinen toiminnanohjausjärjestelmän käyttöönottoprojekti on kestoltaan noin 2-6 kuukautta. Kesto riippuu aina yrityksen prosesseista ja tavoitteista, ja se määritellään tarkemmin aloituspalaverin yhteydessä. 

Käyttöönoton päätteeksi pyydämme arviota käyttöönoton onnistumisesta ja projektin sujuvuudesta. Tyytyväisyyskyselyssä saamme tyypillisesti erinomaiset arvosanat – asiakkaiden antama palaute auttaa meitä kehittämään käyttöönottoprosessia entistäkin paremmaksi. 

Kun käyttöönotto on valmis ja toiminnanohjausjärjestelmä sovitusti käytössä, ottaa sovellustukemme kopin siitä, että kokonaisuus ja arki pyörivät sovitusti. Haluamme varmistaa, että saat tarvittavat taidot Visma Novan käyttöön – apua ja neuvoja on siis aina saatavilla.