Yrityksen perustaminen

Harkitsetko oman yrityksen perustamista? Yrityksen perustaminen on merkittävä investointi - sekä ajallisesti että rahallisesti. Me Vismalla autamme sinua niin yrityksen perustamisessa kuin myös tehokkaassa taloushallinnon hoidossa.

Hallinnollisten tehtävien työtaakka tulee usein aloittaville yrittäjille yllätyksenä. Kokosimme avuksesi 10 kohdan tarkistuslistan, jonka avulla voit välttää yleisimmät alkuhankaluudet ja sudenkuopat. Jos tarvitset neuvoja tai apua yrityksen perustamiseen tai taloushallinnon tehtävien hoitoon, olemme valmiina auttamaan sinua.

Perusta yritys

Parhaat vinkit yrityksen perustamiseen

1. Laadi selkeä liikeidea

Menestyksekäs toiminta perustuu hyvään liikeideaan. Siinä määritellään millä markkinoilla toimitaan, mitä tuotteita tai palveluja yritys myy asiakkailleen, ketkä ovat yrityksen potentiaalisia asiakkaita ja miten yritys tuottaa ja tarjoaa tuotteensa tai palvelunsa asiakkaiden saataville. On ensiarvoisen tärkeää, että sinulla on selkeä käsitys liikeideasta ennen kuin aloitat toiminnan.

2. Suunnittele huolella

Talouslaskelmat kannattaa laatia erityisellä huolella. Perusteellinen suunnittelu on hyvin tärkeää ja se mahdollistaa menestyksellisen yritystoiminnan pitkässä juoksussa. 

3. Rahoitusmuodot

Ulkopuolinen rahoitus voi tuoda helpottavan lisän päivittäiseen toimintaan varsinkin liiketoiminnan käynnistysvaiheessa. Kartoita rahoitusta tarjoavat tahot. Varaudu siihen, että yritys pystyy alkuinvestointien jälkeen kattamaan myös liiketoiminnan juoksevat kulut. 

4. Yrittäjän ja yrityksen vakuutukset

Yritystoimintaa aloitettaessa on tärkeää olla yhteydessä vakuutusyhtiöön ja selvittää yritystoimintasi tärkeät vakuutuskohteet. Tarvitset vakuutukset itsellesi, yrityksellesi ja työntekijöillesi.

5. Valitse oikea yhtiömuoto

Yritystoimintaa voidaan harjoittaa monessa eri yhtiömuodossa. Asiantuntijan kanssa keskustellessasi löydät itsellesi sopivan yhtiömuodon. Yleisimmin käytettyjä yhtiömuotoja ovat toiminimi, kommandiittiyhtiö, avoin yhtiö ja osakeyhtiö. Yhtiönmuodon valintaan keskeisesti vaikuttavia tekijöitä ovat sen laajuus, luonne ja verotus. 

6. Valitse yrityksellesi toiminimi

Toiminimen valinta on syytä tehdä huolella. Yritys voi rekisteröidä aputoiminimiä, joita voi hyödyntää markkinoinnissa. Vahvimman suojan yrityksen tuotteelle tai palvelulle saa hakemalla sille vielä erikseen tavaramerkin. 

7. Perustamistoimet

Yrityksen perustamisasiakirjat on mahdollista toimittaa sähköisesti samanaikaisesti sekä verohallinnolle että kaupparekisterille. Asiantuntijamme auttavat mielellään asiakirjojen laatimisessa.

8. Avaa yrityksellesi oma pankkitili

Älä sekoita henkilökohtaista taloutta yrityksen talouteen. Tilien selvittäminen saattaa viedä aikaa ja tulla kalliiksi myöhemmässä vaiheessa. Avaa yritykselle oma pankkitili ja maksa kaikki yritystoimintaan liittyvät kulut siltä.

9.  Pidä yrityksen visio ja tavoitteet kirkkaana mielessä jokapäiväisessä työssä

Visio ja tavoitteet ovat hyviä välineitä organisaation kehittämisessä ja tavoitteiden saavuttamisessa.  

10. Hoida taloushallintosi sähköisesti

Ajantasainen ja sähköinen taloushallinto antaa sinulle tehokkaan tuen yritystoiminnan johtamiseen. 

Ota yhteyttä Visma SmartAccountingiin - autamme myös yrityksen perustamisessa!

Puhelin: 050 467 7040   |   Sähköposti: smart@visma.fi


Pyydä asiantuntijaa ottamaan sinuun yhteyttä. Lähettämällä lomakkeen hyväksyt, että Visma voi olla yhteydessä sinuun sähköpostitse tai puhelimitse.

Hei! Kerätäksemme tietoa sinua kiinnostavasta sisällöstä käytämme sivustolla evästeitä. Niiden sekä lomakkeiden kautta meille antamiesi tietojen perusteella luomme sinusta profiilin, jonka avulla voimme näyttää juuri sinulle räätälöityä sisältöä. Hyväksymällä tämän annat meille oikeuden kerätä ja käsitellä henkilötietojasi turvallisesti ja luottamuksellisesti tässä kuvatulla tavalla.