#kasvu360 inspiroi kasvua

#kasvu360-podcastin uudet jaksot ovat täällä. Uusissa jaksoissa keskustelemme tuttuun tapaan kasvusta ja sen ajureista yritysmaailmassa. Vieraiksi saamme Suomen yrityskentän johtavia vaikuttajia ja asiantuntijoita.

Muotoilun merkitys 2020-luvun liiketoiminnassa, johtajan henkisen suorituskyvyn tärkeys ja startegiatyön merkitys kasvun mahdollistajana. Muun muassa näihin aiheisiin pureudumme tänä syksynä, joten pysy kuulolla!

#kasvu360-podcastin uusia jaksoja juontaa taloushallinto-ohjelmia ja toiminnanohjausjärjestelmiä kehittävän Visma Software Oy:n toimitusjohtaja Tommi Laitinen. Ensimmäisen kauden isäntänä kuulemme henkilöstö- ja koulujärjestelmiä kehittävän Visma Enterprise Oy:n toimitusjohtaja Jukka Holmin.

#kasvu360-podcastin tarjoaa Visma Fivaldi.

Kuuntele ja keskustele podcastista

#kasvu360-podcastin löydät myös Spotifysta sekä muista suosituista podcast-sovelluksista. Voit myös lukea artikkelin podcastin sisällöstä jakson omalla sivulla.

Keskustele podcast-jaksoista somessa hashtagilla #kasvu360

Uudet jaksot

Jakso 20: Jussi Rissanen / Tarinallistettu myynti luo tuloksia

Visma Fivaldin #kasvu360-podcastin tämän kertaisessa jaksossa on vieraana Frontliners-yhtiön perustaja Jussi Rissanen. Rissanen on tuttu ääni ja myynnin asiantuntija Myyntiradio-podcastistaan. Hän on vakuuttunut siitä, että hyvän myyjän parhaat työkalut ovat aloitekyky ja läsnäolo. Jaksossa podcastin host, Visma Softwaren toimitusjohtaja Tommi Laitinen kysyy, miten kasvun moottori eli myynti pidetään käynnissä ja kovilla kierroksilla.

Kuuntele jakso tai lue artikkeli haastattelusta »

Jakso 19: Timo Toivanen / Kannattava liiketoiminta vaatii sisäistä laskentaa

Visma Fivaldin #kasvu360-podcastissa on tällä kertaa vieraana yrittäjä, valmentaja ja taloushallinnon asiantuntija Timo Toivanen. TT Valmennus Oy:n toimitusjohtajana toimiva Toivanen kannustaa yrityksiä päivittämään taloushallintonsa nykyaikaan ja painottaa, että jokaisen yrittäjän on hyvä olla tietoinen sisäisen laskennan perusteista. Jaksossa podcastin host, Visma Softwaren toimitusjohtaja Tommi Laitinen kysyy, voisiko taloushallintoon perehtyminen auttaa myös liiketoiminnan kasvattamisessa.

Kuuntele jakso tai lue artikkeli haastattelusta »

Jakso 18: Harri Gustafsberg / Kasvu vaatii yksilön ja organisaation resilienssiä

Visma Fivaldin #kasvu360-podcastissa on tällä kertaa vieraana yrittäjä, valmentaja, entinen poliisi ja tietokirjailija Harri Gustafsberg. Gustafsberg on väitellyt filosofian tohtoriksi yksikön resilienssistä suhteessa organisaation resilienssiin ja näkee johtajan tärkeimmäksi ominaisuudeksi uteliaisuuden erilaisten ihmisten toimintatapoja kohtaan. Jaksossa podcastin host, Visma Softwaren toimitusjohtaja Tommi Laitinen, nostaa keskustelun aiheeksi itsensä kehittämisen ja oman resilienssin kasvattamisen tiukkojen tilanteiden varalle.

Kuuntele jakso tai lue artikkeli haastattelusta »

Jakso 17: Riikka Tanner / Jatkuva strategiatyö mahdollistaa kasvun

Uusimmassa Visma Fivaldin #kasvu360-podcastin jaksossa on vieraana Johdon agendalla -median päätoimittaja ja strategiatyön asiantuntija Riikka Tanner. Tannerin mielestä strategiatyössä tuijotetaan liikaa menneisuuteen, kun katseen pitäisi olla kaukana tulevaisuudessa. Jaksossa podcastin host, Visma Softwaren toimitusjohtaja Tommi Laitinen kysyy Tannerilta, miten strategian työkalut päivitetään 2020-luvulle.

Kuuntele jakso tai lue artikkeli haastattelusta »

Jakso 16: Eeva Kovanen / Perheyrittäminen on suomalaisen yhteiskunnan peruspilari

Tässä Visma Fivaldin #kasvu360-podcastjaksossa kuullaan Kovanen Capitalin toimitusjohtajaa Eeva Kovasta. Kovanen on toisen polven perheyrittäjä, joka uskoo liiketoiminnassa pitkäjänteiseen asenteeseen. Podcastin host, Visma Softwaren toimitusjohtaja Tommi Laitinen keskustelee Eevan kanssa uuteen yritystoimintaan kasvamisesta sekä suomalaisesta yrityskulttuurista.

Kuuntele jakso tai lue artikkeli haastattelusta »

Jakso 15: Mikko Leskelä / Empatia ja ihmistieteet ovat strategiatyön tulevaisuus

Uusimman Visman #kasvu360 -podcastin vieraana on Bisnesantropologia kirjastaan tuttu kirjailija ja toimitusjohtaja Mikko Leskelä. Leskelän urapolku bisnesmaailmaan on tapahtunut ihmistieteitä opiskelemalla. Jaksossa podcastin host, Visma Softwaren toimitusjohtaja Tommi Laitinen kysyykin, miten ihminen otetaan huomioon strategiatyössä.

Kuuntele jakso tai lue artikkeli haastattelusta »

Jakso 14: Lasse Kurronen / Urheilu- ja yritysjohtajalta vaaditaan samoja piirteitä

Visman #kasvu360 -podcastin vieraana on tällä kertaa Laitex Oy:n toimitusjohtaja ja salibandyn naisten maajoukkueen päävalmentaja Lasse Kurronen. Jaksossa podcastin host, Visma Softwaren toimitusjohtaja Tommi Laitinen kysyy, miten johtaa menestyksekkäästi niin liiketoiminnassa kuin urheilussakin - vieläpä samanaikaisesti.

Kuuntele jakso tai lue artikkeli haastattelusta »

Jakso 13: Annaleena Hakola / Mikä on muotoilun merkitys liiketoiminnassa?

Uusimmassa Visma Fivaldin #kasvu360 -podcastin jaksossa vieraana on huonekalubrändi Hakolan toimitusjohtaja ja luova johtaja Annaleena Hakola. Hakola ryhtyi perheyrityksen johtoon kesäkuussa 2020, tavoitteenaan Hakolan kokonaisvaltainen uudistaminen.

Jaksossa podcastin host, Visma Softwaren toimitusjohtaja Tommi Laitinen selvittää, mikä on muotoilun merkitys 2020-luvun liiketoiminnassa.

Kuuntele jakso tai lue artikkeli haastattelusta »

Lue podcast-vieraiden vinkit kasvuun koottuna oppaastamme!

Lue opas

Toisen tuotantokauden jaksot

Jakso 12: Paula Roima / Taidokas taloushallinto on kannattavan kasvun peruspilari

Visman #kasvu360 -poscastin vieraana on tällä kertaa KHT-tilintarkastaja Paula Roima. Roima on toiminut yrittäjänä, mutta tällä hetkellä hän työskentelee PWC:llä. Kokemus yrittäjyydestä on ollut Roimalle arvokasta ja hän ymmärtää hyvin yrittäjän päivittäisiä haasteita.

Jaksossa podcastin host ja Visma Softwaren toimitusjohtaja Tommi Laitinen keskustelee Roiman kanssa suomalaisesta kasvuyrittäjyydestä sekä sähköisestä taloushallinnosta. Lopuksi Paula Roima antaa omat vinkkinsä kasvun tavoitteluun.

Kuuntele jakso tai lue artikkeli haastattelusta »

Jakso 11: Henri Alén / Miten luodaan unohtumaton asiakaskokemus?

Tässä Visman #kasvu360 -podcastin jaksossa on vieraana ravintolamaailman sarjayrittäjä Henri Alén. Hän on tunnettu muun muassa helsinkiläisistä ravintoloistaan Muru, Pastis ja Finnjävel, sekä aktiivisesta yritystoiminnastaan koronarajoitustenkin keskellä.

Jaksossa podcastin host ja Visma Softwaren toimitusjohtaja Tommi Laitinen keskustelee Alénin kanssa ravintola-alasta, jossa kohtaavat käsityötaito sekä business-osaaminen. Lisäksi kuullaan Alénin vinkit, palkintojen arvoisen asiakas- ja palvelukokemuksen luomiseen.

Kuuntele jakso tai lue artikkeli haastattelusta »

Jakso 10: Meri-Tuuli Laaksonen / Miten palvelukonsepti skaalataan onnistuneesti?

Visman #kasvu360 -podcastissa on vieraana vanhuspalvelu Gubben toinen perustaja Meri-Tuuli Laaksonen. Gubbe-palvelu parantaa omalta osaltaan ikäihmisten hyvinvointia palkkaamalla vanhuksille kavereita ja arjen apureita työtä kaipaavista nuorista. 

Jaksossa podcastin host ja Visma Softwaren toimitusjohtaja Tommi Laitinen kysyy Laaksosen yrityksen globaaleista kasvutavoitteista sekä siitä, mitkä ovat suurimmat taklattavat esteet, jotta tämä kunnianhimoinen tavoite olisi mahdollista saavuttaa.

Kuuntele jakso tai lue artikkeli haastattelusta »

Jakso 9: Alf Rehn / Armollinen johtajuus

Visman #kasvu360 -podcastissa on vieraana innovaatioiden, designin ja johtamisen professori Alf Rehn. Hän on kirjoittanut johtajuudesta muun muassa vuonna 2018 julkaistussa teoksessaan Johtajuuden ristiriidat.

Jaksossa podcastin host ja Visma Softwaren toimitusjohtaja Tommi Laitinen keskustelee Alfin kanssa hyvästä johtajuudesta, esteettisyyden merkityksestä liiketoiminnassa sekä koronan vaikutuksesta työhön.

Kuuntele jakso tai lue artikkeli haastattelusta »

Jakso 8: Mikko Seppä / Modernin myynnin työkalut kasvun vauhdittajana

Visman #kasvu360 -podcastin vieraana kuullaan tällä kertaa sarjayrittäjä Mikko Seppä. Hän on ollut perustamassa Advance B2B:tä sekä Matter Agencyä, ja elää tällä hetkellä välivaiheessa - seuraava yritys on vasta kehitteillä. 

Jaksossa podcastin host ja Visma Softwaren toimitusjohtaja Tommi Laitinen keskustelee Sepän kanssa modernien myynnin työkalujen sekä markkinoinnin ja brändin roolista kasvun vauhdittajina.

Kuuntele jakso tai lue artikkeli haastattelusta »

Jakso 7: Noora Fagerström / Mitä tehdä kun yrityksessä kassakriisi iskee?

Visman #kasvu360-podcastin toisen kauden ensimmäisenä vieraana on enkelisijoittaja Noora Fagerström. Hänet tunnetaan Jungle Juice Barin perustajana ja entisenä toimitusjohtajana. Nykyään hän istuu 12 yrityksen hallituksessa sekä mentoroi ja tukee polkunsa alussa olevia yrityksiä. 

Jaksossa Fagerström keskustelee hostimme Visma Softwaren toimitusjohtajan Tommi Laitisen kanssa siitä, miten yrittäjiä voitaisiin rohkaista kasvamaan ja mitä on tehtävissä silloin, kun kassakriisi iskee.

Kuuntele jakso tai lue artikkeli haastattelusta »

Ensimmäisen tuotantokauden jaksot

Jakso 6: Ari-Pekka Salovaara / Visma

Kuudennessa #kasvu360-jaksossa keskustellaan yrityskauppojen merkityksestä kasvulle. Jaksossa vieraana on sijoittaja, Nordic Business Forumin hallituksen jäsen ja jakson äänityksen aikana Visma Solutionsin toimitusjohtajana toiminut Ari-Pekka Salovaara. Sittemmin Ari-Pekka on siirtynyt kansainvälisen Visma Lower SMB -liiketoiminnan johtajaksi.

Ari-Pekka on urallaan päässyt tekemään ja näkemään voimakasta kasvua. Vuonna 2004 hän perusti yhtiökumppaninsa kanssa ohjelmistoyhtiö Severan, joka kasvoi viidessä vuodessa 15-kertaiseksi. Severa myytiin Vismalle 2010 ja samalla Ari-Pekka siirtyi Vismalle jatkamaan toimitusjohtajana Visma Solutionsissa. Kasvusuunta on jatkunut yrityskaupan jälkeen ja Visma Solutionsin liikevaihto on noussut 900 prosenttia. Ari-Pekka nauttii kasvusta, sillä hän kokee siitä olevan helpompi innostua kuin taseesta tai tuloksesta.

Kuuntele millaisia kasvumahdollisuuksia yrityskaupat tarjoaa ostajan ja myyjän näkökulmasta.

Kuuntele podcast tai lue artikkeli haastattelusta »

 

Jakso 5: Kasvun johtaminen / Leena Niemistö

#kasvu360 -podcastin viidennen jakson vieraana on hallitusammattilainen ja sijoittaja Leena Niemistö, joka keskustelee Visman Jukka Holmin kanssa johtamisesta kasvun näkökulmasta. 

Leena on koulutukseltaan lääkäri, ja hän on työuransa alussa tehnyt kliinikon ja tutkijan uraa. Tämän jälkeen hän siirtyi lääkärikeskusyrittäjäksi. Vuodesta 2013 alkaen Leena on toiminut bisnesenkelinä ja kasvuyrityssijoittajana.

Millainen johtaminen tukee kasvua, ja mitä johdolta ja hallitukselta vaaditaan, jotta kasvu onnistuu?

Kuuntele podcast tai lue artikkeli haastattelusta »

 

Jakso 4: Tekoäly / Mikko Alasaarela

#Kasvu360-podcastin uusimmassa jaksossa vieraana on tekoäly-yrittäjä Mikko Alasaarela, joka keskustelee Visman Jukka Holmin kanssa tekoälystä, sekä siitä mitä mahdollisuuksia tekoäly tuo yrityskasvulle.

Mikko on toiminut sarjayrittäjänä teknologian parissa ympäri maailmaa. Hänen yritystensä yhteisenä tekijänä on ollut teknologiaan pohjautuva liiketoiminta, jonka tavoitteena on luoda disruptiivista muutosta positiivisempaan maailmaan. 

Tekoäly on jo kiinteä osa päivittäistä elämäämme, mutta Mikon mukaan sen yrityksille tarjoamia mahdollisuuksia ei ole laajasti vielä ymmärretty. Mahdollisuuksien hahmottamiseksi keskeistä on ymmärtää datan merkitys, sekä se, millainen data on yritykselle arvokasta.

Kuuntele podcast tai lue artikkeli haastattelusta »

 

Jakso 3: Kansainvälistyminen / Tanja Piha

#kasvu360 -podcastin kolmannen jakson vieraana on kasvuasiantuntija Tanja Piha, joka keskustelee Jukka Holmin kanssa kasvusta ja kansainvälistymisestä.

Tanja on tehnyt pitkän uran mielenkiintoisissa yrityksissä, kuten Finnairilla, Telialla ja Fondialla. Hän on päässyt näkemään läheltä kansainvälistä liiketoimintaa erityisesti pohjoismaisilla markkinoilla.

Mitä kansainvälistyminen vaatii? Milloin on sopiva aika ja mistä pitäisi aloittaa? 

Kuuntele podcast tai lue artikkeli haastattelusta »

 

Jakso 2: Yrityskulttuuri / Panu Luukka

#kasvu360 -podcastin toisessa jaksossa vieraana on yrityskulttuurimuotoilija Panu Luukka, joka keskustelee yhdessä Jukka Holmin kanssa yrityskulttuurista kasvun tukena.

Panun matka yrityskulttuurin pariin alkoi HR-tehtävistä IT-alalla. Syväsukelluksen sen maailmaan hän sai työskennellessään Great Place to Workilla, jonka jälkeen Panu päätyi mukaan perustamaan Suomen ensimmäisen yrityskulttuuritoimiston, Leidenschaftin. Nyt Panu on kirjoittanut aiheesta myös kirjan, Yrityskulttuuri on kuningas.

Kuuntele kuinka rakennetaan niin vahva yrityskulttuuri, että puolet työntekijöistä tatuoivat yrityksen logon ihoonsa.

Kuuntele jakso alta tai lue artikkeli haastattelusta »

 

Jakso 1: Kasvuhakkerointi / Anssi Rantanen

Ensimmäisen #kasvu360-jakson vieraaksi saapuu Growth Triben maajohtaja Anssi Rantanen, joka herättää kuuntelijat kasvuajatteluun ja kokeilukulttuurin luomiseen.

Growth Tribelle Anssi siirtyi reilu vuosi sitten työskenneltyään kolme vuotta Googlella kasvukonsulttina auttaen yrityksiä kasvamaan performanssimarkkinoinnilla. Yritysten kasvu ja sen systematisointi on Anssille luontainen kiinnostuksen kohde.

Mitä on kasvuhakkerointi ja miten sen avulla voidaan maksimoida yrityksen kasvu? Entä mitä kasvuhakkerointi vaatii onnistuakseen?

Kuuntele podcast alta tai lue artikkeli haastattelusta »