Visma Econet ja Office-päivitykset
ActiveX epävakaa

ActiveX epävakaa

Tämä sivu sisältää tietoa Microsoft Office-päivityksen yhteydessä ilmenneestä ongelmasta, joka estää Visma Econet -ohjelmien käytön. Alla oleville toimenpiteille ei ole tarvetta, mikäli Econet-ohjelmat toimivat normaalisti. Visman ASP-käyttöympäristössä tarvittavat toimenpiteet on jo tehty, joten näiden asiakkaiden ei myöskään tarvitse tehdä mitään.

Sivustoa päivitetään sitä mukaa, kun saamme uutta tietoa siitä, miten se korjataan eri ympäristöissä. Mikäli et saa näillä ohjeilla ongelmaa ratkotuksi, tarkista onko sivustolla uutta tietoa, tai kirjaa pyyntö HelpDesk-järjestelmäämme.

Tällä hetkellä asiakaspalvelussamme on erittäin kova ruuhka ja tukihenkilöt vastaanottavat poikkeuksellisen paljon puheluja. Microsoftin Office-tietoturvapäivityksestä aiheutunut ongelma koskee käytännössä kaikkia Visma Econet -asiakkaita. Tämän vuoksi asiakaspalveluumme on erittäin vaikeaa päästä läpi, mutta henkilökuntamme tekee parhaansa puheluiden sekä pyyntöjen käsittelyssä.

Miten ongelma ilmenee?

Office-päivityksen aiheuttama ongelma ilmenee mm. seuraavilla tavoilla:

 • Visma Econet Pro:n käynnistyksen yhteydessä käyttäjä saa virheilmoituksen: " MSCOMCTL Activex on epävakaa"
 • Visma Econet Pro:n päävalikko ei näy.
 • Visma Econet Pro palkat ei käynnisty lainkaan

Minkä seurauksena ongelma tulee?

Ongelma syntyy kun päivittää koneelle jonkin seuraavista Microsoft Office -tietoturvapäivityksistä:

 • KB2597986 (office 2010)
 • KB2687441 (office 2007)
 • KB2687323 (office 2003)

Lisää tietoa Microsoftin päivityksestä ja sen vaikutuksista saat täältä: http://technet.microsoft.com/en-us/office/ee748587.aspx

Päivityksen myötä Visma Econet Pron hyödyntämää komponenttia ei aktivoida, jonka myötä Econetin päävalikko jää pois näkyvistä.

Miten ongelma korjataan?

Virheen saa korjattua seuraamalla ao. dokumentin ohjeita.

Lataa korjausohje tästä

Mikäli tarvitset apua korjaavien toimenmpiteiden suorittamiseksi, voit tilata sitä lähettämällä sähköpostia osoitteeseen koulutus@visma.com.

Virheen ja sen korjaustoimenpiteiden eteneminen:

ti 15.1.2013

 • Microsoft Office-päivityksen yhteydessä aktivoitunut ongelma on todettu käyttöympäristöriippuvaiseksi. Mikäli yllä mainitusta korjausohjeen toimenpiteistä huolimatta ongelmia ilmenee, ole hyvä ja kirjaa pyyntö HelpDesk järjestelmäämme. Sieltä se ohjataan tekniseen tukeemme. Varmistathan myös, että käytössänne on Visma Econet Pro:n versio 7.10.

  Jatkamme edelleen version 7.11 testausta. Versiossa on kehitetty valikoiden käyttäytymistä Microsoft:in julkaisemien komponenttien päivitystilanteissa, joten jatkossa vältymme vastaavilta ongelmilta. Ennen kuin versio saa jakelulupaa, toimitaan yllä olevien ohjeiden mukaan.

ma 14.1.2013

 • Visma Econet Pro 7.11 versio on testauksessa ja paketti julkaistaan alkuviikosta.

pe 11.1.2013

 • Visma Econet palkanlaskennan korjausohje julkaistu.

to 10.1.2013

 • Osalla Visma Econet palkanlaskennan asiakkaista (ei ASP) havaittu ongelma, joka johtuu Microsoft Office -päivityksestä.
 • Tukisivu aktivoidaan ja ohjeistusta ongelman ratkaisuun aletaan tekemään.

Hei! Kerätäksemme tietoa sinua kiinnostavasta sisällöstä käytämme sivustolla evästeitä. Niiden sekä lomakkeiden kautta meille antamiesi tietojen perusteella luomme sinusta profiilin, jonka avulla voimme näyttää juuri sinulle räätälöityä sisältöä. Hyväksymällä tämän annat meille oikeuden kerätä ja käsitellä henkilötietojasi turvallisesti ja luottamuksellisesti tässä kuvatulla tavalla.