Työajanseuranta

Työajan­seuranta

Työajanseuranta on yritysten lakisääteinen velvoite. Helppokäyttöinen tuntiseuranta tekee arjesta sujuvaa ja tarjoaa työaikatiedot läpinäkyvästi kaikille asianosaisille. Työajanseurannalla nopeutat myös palkkahallintoa ja raportointia.

Kokeile työajanseurantaa­ maksutta!

Miksi työajanseurantaa tehdään?

Työajanseuranta ja työaikakirjanpito ovat työnantajien velvollisuuksia, joita määrittelee työaikalaki. Tuntikirjanpitoa ja työajanseurantaa tehdään kahdesta syystä:

check.pngyritys osoittaa, että työtuntien määrä ei ylitä lakisääteisiä enimmäistyöaikoja

check.pngtodistukseksi siitä, että työntekijä on saanut tekemästään työstä oikeansuuruisen korvauksen, eli palkan

Työnantajan tulee siis kirjata talteen jokaisen työntekijän tekemät työtunnit sekä palkat, jotka niiden perusteella on maksettu.

Työajanseuranta onnistuu parhaiten siihen tarkoitetulla järjestelmällä, johon kukin työntekijä kirjaa itse tekemänsä työtunnit ja muut työnantajan kanssa sovitut yksityiskohdat. Työajanseurantajärjestelmän avulla työaikakirjaukset ja saldot pysyvät ajan tasalla, palkanmaksuun liittyvät virheet ja manuaalisen työn määrä vähenevät, palkanmaksu- ja laskutusprosessi tehostuvat.

 

Aloita työajanseuranta maksuttomalla kokeilulla!

Tutustu maksutta Visma Entryyn – simppeliin työajanseurantaan, jonka avulla tuntien kirjaaminen, tarkistaminen ja hyväksyntä käy helposti ja kaikilla laitteilla! Voit käyttää järjestelmää sitoumuksetta 14 päivän ajan. 

Kokeile 14 päivää maksutta »

Työajanseuranta palvelee sekä työntekijää että työnantajaa

Erilaiset kellokortti- ja aikaleimausjärjestelmät ovat olleet osa työpaikkojen arkea jo pitkään. Työn muuttuessa on kuitenkin tärkeää varmistaa, että työajan ja tuntien seuraaminen, kirjaaminen, tarkistaminen ja hyväksyntä käyvät helposti eikä niihin kulu ylimääräistä aikaa. Kun käytössä on nimenomaisesti työaikojen merkkaamiseen ja työaikatietojen hallinnointiin tarkoitettu järjestelmä, tulee seurannasta helppoa ja osa päivittäistä arkea.

Työajanseurantaan tarkoitettu mobiilisovellus tarjoaa joustoa ja helppoutta

Miten työajanseuranta onnistuu liikkuvassa työssä? Entä silloin, kun osa henkilöstöstä työskentelee etänä, tai etätyötä tehdään esimerkiksi muutamina päivinä viikossa? Kaikilla laitteilla toimiva työajanseuranta, jossa myös työtuntien tarkistaminen ja kuittaaminen onnistuvat sekä mobiilisovelluksessa että tietokoneen selaimessa, tuo tuntien kirjaamisen osaksi arkea.

tyoajanseuranta_tyotehtavat_678x452.png

tyoajanseuranta_yrityksen_toiminta_678x452.png

Työajan seuraaminen ja läpinäkyvyys tuovat ajansäästöä henkilöstöhallintoon

Hyvä järjestelmä pitää työajan, liukumat, ylityöt ja lomapäiväkertymät jatkuvasti asianosaisten saatavilla niin, ettei esimerkiksi HR-vastaavan tai tiiminvetäjän tarvitse erikseen kaivaa työntekijöiden lomapäivien määrää kesälomasuunnittelua varten. Työajanseurantaan tarkoitettu järjestelmä tai sovellus pitää tiedot sekä työntekijän että työnantajan saatavilla, jolloin työmäärät ja tunnit ovat läpinäkyvästi kaikkien tiedossa.

Työaikatietojen siirto palkkahallintoon nopeuttaa taloushallinnon prosesseja

Työajanseurantajärjestelmän avulla työaikojen kirjaukset ovat määrämuotoisia ja tiedot tarkkoja. Tämä tarkoittaa sitä, että tietojen siirtäminen palkka- ja taloushallintoon ei vaadi ylimääräistä käsityötä. 

Yksinkertaisimmillaan työajanseurannan tiedot voi siirtää esimerkiksi excel-työkalun avulla oikeassa muodossa palkkahallintoon, tai järjestelmien välille voi rakentaa rajapintojen avulla integraation, joka siirtää tietoja automaattisesti.

integraatiot_tyoajanseuranta_678x452.png

Työajanseuranta – usein kysytyt kysymykset

Kokeile työajan seuraamista Visma Entryn avulla 14 päivän ajan

Haluatko kokeilla joustavaa, kaikilla laitteilla toimivaa työajanseurantaa maksutta? Visma Entry tukee lähes kaikkia suomalaisia työehtosopimuksia ja laskee niiden mukaiset lisä- ja ylityötunnit sekä liukumat automaattisesti.

Aloita kokeilu »

64_energy2.png

Lataa pikaopas työajanseuranta­järjestelmän valintaan

Koostimme oppaaseen tarkemman listan työajanseurantajärjestelmien eri ominaisuuksista niin, että löydät juuri yrityksesi tarpeisiin soveltuvan järjestelmän.

Tutustu ja lataa opas »