Hoituuko työajanseuranta näppärästi?

Työaikaa pitää lain mukaan seurata, mutta voisiko sen tehdä helposti?

Oikealla näet neljä usein kuulemaamme väitettä. Onko joku niistä teille haaste? 

Valitse väittämä ja lue miten voimme auttaa sinua

Kaikki kunnossa. Tiima on kätevä työkalu työajan hallintaan, tulkintaan ja työvuorojen suunnitteluun. Lue lisää ja vaikutu.

Työajan seuraaminen perustuu työaikalakiin

Tiesithän, että työaikalain mukaan työnantajalla on velvollisuus seurata työntekijöiden työaikaa. Työsuojelutarkastajan tulee nähdä ilman laskutoimituksia ainakin päivittäinen työaika, ylityö, mahdollinen liukumasaldo, plussat ja miinukset, ja päivittäiset muutokset saldoon kaikkien työntekijöiden osalta.

Työaikaa voidaan nykyisin hallita ja tunteja kirjata kätevästi. Työntekijät voivat hoitaa homman näppärästi mobiilipäätteellä, kuten puhelimella tai tabletilla - tai perinteisesti tietokoneen ääressä tai leimauslaitteella - aivan kuten tarpeisiinne sopii. Hallintaa voidaan hoitaa miltä tahansa päätelaitteelta, jossa on internetyhteys.

Työtunnit voidaan kirjata joko suoraan tai manuaalisesti halutuille kohteille tai projekteille, ja näin pystytään ajantasaisesti seuraamaan työaikasaldojen kertymistä. Mahdolliset lisät ja ylityöt kirjautuvat automaattiseti etukäteen tehtyjen määrittelyjen mukaisesti. Näin oikeat tiedot ovat valmiina palkanmaksua varten.

Työajanhallintajärjestelmä kannattaa integroida esimerkiksi toiminnanohjaus- tai henkilöstöhallintajärjestelmiin. Näin käsityön ja mahdollisten virheiden määrä vähenee.

Tutustu Tiima Työaikaan 3 syytä mobilisoida työajanhallinta

Meiltä saat tarvittaessa myös leimauslaitteet. Ota yhteyttä alla olevalla lomakkeella, niin tarjoamme teille kätevimmät laitteet työajanseurantaan.

Työajanhallintaa ilman huolia

Milloin Mirjan kesäloma olikaan?

Kuka hyväksyy Penan loman?

  • Fiksussa työajanhallintajärjestelmässä on automatiikkaa, jonka avulla tieto on nähtävissä ja muokattavissa ajantasaisesti.
  • TES:iä on mahdollista noudattaa aukottomasti ja tasata ylityöt reilusti.
  • Inhimilliset virheet vähenevät ja työvuorosuunnittelu on ehdottoman tasavertainen.
  • Suunniteltuja lomia ja poissaoloja on kätevä hallinnoida.
  • Järjestelmä ohjaa käyttäjää tuntien kirjaamisessa, joten virheellisten kirjausten määrä pienenee.

Lukaise Mikko Joki-Korpelan blogit työajanhallinnasta ja lomasuunnittelusta

Tutustu Tiima Työaikaan (pdf)

Tilaa ilmainen esittely

Suostumus on pakollinen lomakkeen lähettämiseksi