Siirry sisältötekstiin

Yrittäjän tarpeisiin sopiva perintä helpottaa työpäivääsi ja parantaa yrityksesi tulosta

Helppokäyttöisiä ja moderneja perintäratkaisuja on suunniteltu myös muiden kuin suuryritysten tarpeisiin. Ammattimaista perintäpalvelua käyttämällä säästät työaikaasi ja nopeutat kassankiertoa.

Osa yrityksistä ei tiedä, että helppokäyttöisiä ja moderneja perintäratkaisuja on suunniteltu myös muiden kuin suuryritysten tarpeisiin. Ammattimaista perintäpalvelua käyttämällä säästät työaikaasi ja nopeutat kassankiertoa.

Rahankierron merkitys yrityksesi liiketoimintaan

”Erääntyneiden myyntisaatavien listalla roikkuu taas tuttuja nimiä. Miksi asiakas ei maksanut vaikka lupasi? Kuinka paljon työaikaa yrityksessäni kuluukaan näiden rästissä olevien maksujen manuaaliseen käsittelyyn ja seurantaan?” Tuntuuko yllä kuvattu tilanne tutulta? Oletpa sitten yrittäjä tai taloushallinnon ammattilainen, vastuullesi kuuluu huolehtia yrityksesi rahankierrosta ja luottoriskien hallinnasta. Rahankiertoon vaikuttavat monet asiat luottokaupan ketjussa: laskujen maksuehdot, laskutuksen nopeus, maksuviiveiden minimointi ja tehokkaasti hoidettu perintä.

Perinnän piilotyö on manuaalista ja tehotonta

Erääntyneiden laskujen perintä muodostaa kokonaisuuden, joka sisältää paljon rutiiniluonteista piilotyötä. Perinnän piilotyötä on esimerkiksi: maksujen valvonta ilman ohjelmiston tuomaa automatiikkaa, muistutuskirjeiden tulostus ja postitus, toistuvat perintäpuhelut, suoritusten manuaalinen kohdentaminen reskontraan sekä toimeksiantojen siirto perintään laskuja skannaamalla, faksaamalla tai erilaisia lomakkeita täyttämällä. Aikaa tuhlaantuu näihin toistuviin ja rutiiniluonteisiin tehtäviin, jotka yksittäisinä tuntuvat vähäpätöisiltä ja nopeilta suorittaa. Kun tilannetta tarkastellaan kuukausitasolla, nämä yksittäiset tehtävät varastavat yllättävän paljon työaikaa.

Eihän perintäpalvelusi ole musta aukko?

Jos saat perintätoimeksiannoistasi tilanneraportteja postitse kerran kuukaudessa tai vielä pahempaa – et tiedä toimeksiantojen etenemisestä mitään, asiat eivät ole parhaalla mahdollisella tolalla. On tärkeää säilyttää tuntuma omiin asiakkaisiinsa, vaikka osa heistä olisikin hetkellisesti perinnän piirissä. Automatisoitu perintä tuo käyttöösi reaaliaikaisen näkymän omien asiakkaiden perintätilanteeseen. Maksuviivästysten syyt löytyvät perintäammattilaisen puhelumuistioista ja toistuviin reklamaation aiheisiin löytyy pysyviä ratkaisuja, joilla vastaavat tilanteet voidaan tulevaisuudessa välttää. Tämä auttaa yritystäsi ennaltaehkäisemään luottotappioita.

Tehokas perintä suoraan Passelista on ratkaisu yrityksesi rahankierron nopeutumiseen

Maksumuistutukset ja perintätoimeksiannot voi lähettää suoraan Passelista nappia painamalla Dueton palveluun. Kirjallisia sopimuksia ei tarvita vaan palvelu on heti
käytettävissä. Kannattaa tutustua tähän mahdollisuuteen ja huolehtia erääntyneet laskut ammattimaiseen perintään säännöllisesti. Säästynyt työaika on käytettävissä yrityksesi toimintojen kehittämiseen ja lisämyyntiin. Puhumattakaan paremmista yöunista, kun tiedät, että perintä on ammattilaisten hoidossa!

Suosituimmat