Siirry sisältötekstiin

Yrittäjä – oletko huomionut yrityksesi turvaamisen?

Yrittäjän tulisi hoitaa yrityksen asioiden lisäksi myös oman elämänsä asiat kuntoon. Samalla tulisi huomioida yrittäjän perhe sekä varautua erilaisiin yllättäviin elämänmuutoksiin – myös niihin ikäviin tilanteisiin.

Yrittäjän arki on aina hektistä. Nytkin lomien lähestyessä arkea pyöritetään vauhdilla ja samalla rästitöitä painetaan ennen lomia, että pöytä saadaan puhtaaksi ja lomalle on mukavampi lähteä. Yrittäjät luonnollisesti suuntaavat voimavaransa yrityksen asioiden hoitamiseen. Sen sijaan yrittäjän omat asiat jäävät helposti roikkumaan ja odottamaan sitä hetkeä, kun joskus on aikaa.

Yrittäjän tulisi kuitenkin hoitaa yrityksen asioiden lisäksi myös oman elämänsä asiat kuntoon. Samalla tulisi huomioida yrittäjän perhe sekä varautua erilaisiin yllättäviin elämänmuutoksiin.

Yrittäjä – oletko hoitanut omat asiasi ajantasalle?

Usein yritys on yrittäjän koko elämäntyö ja menestykseen on panostettu runsaat määrät työtunteja. Tämän vuoksi olisi hyvä varautua myös niihin tilanteisiin, että yrittäjän elämässä tapahtuu muutoksia – myös niihin ikäviin tilanteisiin. Oletko yrittäjä huomioinut yrityksesi turvaamisen avioeron varalta, kuoleman tapauksessa tai muussa muutoksessa?

Nämä eivät ole mukavia kysymyksiä ja seikkoja kohdattavaksi, mutta ne tulisi kuitenkin hoitaa kuntoon. Ihan jo ensimmäiset kysymykset ovat: Onko sinulla testamentti, jossa määräät varallisuudestasi ja yrityksestäsi? Oletko kartoittanut mitä vaihtoehtoja sinulla on ja muun muassa mitä veroetuja olisi mahdollista saada hyödynnettyä? Sekä yrittäjän elämäntyön säilymisen, varallisuuden,  että sen suhteen, miten yrittäjän tahto yrityksen hoitamisen suhteen esimerkiksi yrityksen siirtyessä seuraavalle sukupolvelle huomioidaan.

Entä avioehto? Oletko suojannut yrityksesi avioeron varalta? Yrittäjän on hyvä tehdä avioehto mahdollisen eron varalta. Avioehdon avulla yrittäjä pystyy suojaamaan elämäntyönsä myös tällaisessa elämäntilanteen muutoksessa. Avioehdon osalta tulee myös huomioida, että avioehtoa tulee mahdollisesti päivittää mikäli yrityksessä tai yrityksissä tapahtuu muutoksia ja avioehdolla ei ole määrätty kaikesta yritysomaisuudesta.

Kuka hoitaa yrityksen asioita yllättävissä tilanteissa?

Oletko yrittäjä miettinyt miten haluaisit omiasi ja yrityksesi asioita hoidettavan, jos et itse siihen kykene? Jokaisen meistä, ja erityisesti yrittäjän, on hyvä tehdä myös edunvalvontavaltakirja. Edunvalvontavaltakirja suojaa meitä tilanteessa, jossa jostakin syystä tulemme kykenemättömäksi hoitamaan taloudellisia asioitamme. Edunvalvontavaltakirjalla pystymme etukäteen tällaista tilannetta varten määräämään kuka hoitaa asioitamme ja yrityksen asioita, ja miten niitä hoidetaan.

Osakassopimus. Asiakirja, joka usein mielletään yrityksen asioiden hoitamiseksi, mutta jolla jokainen yrittäjä suojaa itseään. Onhan osakassopimuksessasi huomioitu mm. yllä kerrotut asiat? Yrityksen asioiden hoitaminen, mikäli itse et enää jostain syystä siihen kykenisi? Mitä tapahtuu mahdollisessa avioerossa? Tai miten osakkaat toimivat yrityksessä osakkaan kuolemantapauksessa tai tilanteessa, jossa osakas ei enää kykene yllättäen huolehtimaan omista tai yrityksensä asioista?

Älä jätä asioita huomiseen! Ota rohkeasti yhteyttä jo tänään 

Visma Financial Solutions Oy on laskutuksenperinnän ja juridiikan asiantuntijatalo. Monipuoliset Credit Management- ratkaisumme kattavat koko ketjun laskun lähetyksestä maksusuoritukseen. Tehtävämme on tehostaa erikokoisten asiakkaidemme liiketoimintaa ja nopeuttaa asiakasyritystemme rahankiertoa. Visma Legal -lakipalvelut tukee kokonaisuutta tarjoamalla ratkaisuja sekä suurten että pienten yritysten juridisiin tarpeisiin. Palvelemme asiakkaitamme yli 120 asiantuntijan voimin ja jatkuva palveluiden kehitystyömme pohjautuu tiiviiseen yhteistyöhön asiakkaidemme ja kumppaniverkostomme kanssa.

Suosituimmat