Siirry sisältötekstiin

Ylläs-Levi projekti: välitilinpäätös

Ylläs-Levi hiihtoon on aikaa enää 18 päivää! Lue blogista Matin tunnelmia kisan lähestyessä.

Tällä kertaa ajattelin kerrata kulunutta hiihtoprojektia lukujen näkökulmasta ja käydä läpi numeroiden valossa mennyttä paria kuukautta, nyt kun projektin huipennukseen on aikaa enää 18 päivää. Luit aivan oikein – kahdeksantoista päivää! Muutaman viikon päästä näkee, mitä viivan alle lopulta jää, mutta uskallan antaa tässä vaiheessa positiivisen tulosvaroituksen; projekti on ylittänyt ja tulee ylittämään odotukset kaikilla mittareilla.

Tämä hiihtoprojekti alkoi omalta osaltani ensimmäisellä harjoituksella suksien päällä Helsingin Paloheinässä 14.1.2017 ja tämä reilu kaksi kuukautta on lukujen valossa ollut tammikuun puolivälistä tähän päivään asti seuraavanlainen:

37 212 kcal kulutettu hiihtämällä.

507,4 km hiihtoa.

202 cm suksien pituus.

196 krt/min maksimisyke.

167,8  km juoksua Helsingin kaduilla ja lenkkipoluilla.

50,6 ml/kg/min maksimaalinen hapenottokyky.

49 eri harjoitusta yhteensä.

46 hiihtomonon koko.

45,2 km/h korkein saavutettu vauhti suksilla.

30,30 km pisin yksittäinen hiihdetty lenkki.

18,57 km pisin yksittäinen juostu lenkki.

8 eri hiihtopaikkaa (Paloheinä, Petikko, Leppävaara, Oittaa, Pirkkola, Lahden hiihtokeskus, Hollola, Jyväskylän ladun maja).

3 sairaspäivää.

Muun muassa nämä luvut siivittävät minut kohti projektin huipennusta ja vielä tässä ehtii reilun kahden viikon aikana tehdä hyviä, tehokkaita ja laadukkaita harjoituksia niin suksilla kuin juoksemalla. Tarkoituksena olisi päästä vielä tekemään yksi pitkä n. 40 kilometrin hiihtoharjoitus ja muuten normaaleja monipuolisia kestävyysharjoituksia, mutta koska kevään tuloa ja lumien sulamista ainakaan pääkaupunkiseudulla ei voi estää, voi tämä pitkä harjoitus suksilla jäädä tekemättä. Loppukiriin, hötkyilyyn ja ylilyönteihin ei kuitenkaan ole aihetta, vaan kuten valmentajakin totesi, on tärkeää pysyä tehdyssä harjoitussuunnitelmassa, syödä sekä levätä hyvin ja pysyä terveenä.

Urheilijoille tuttu mantra siis: eat, train, sleep, repeat.

Matti

Suosituimmat