Siirry sisältötekstiin

Ylläs-Levi projekti: Pelko muuttuu iloksi

Onko hiihtäminen tunnelaji? Tässä blogissa mainitaan sekä ilo että pelko hiihtämisen yhteydessä. Lue lisää!

Pelko läsnä

Joulukuussa minua pelotti pystynkö oikeasti hiihtämään Ylläkseltä Leville. Vai pitääkö minut hakea tunturilta alas moottorikelkalla ja palauttaa maitojunalla kotiin.

Joulun sairastelun jälkeen pääsin ensimmäistä kertaa ladulle tammikuun alkupuolella. Sivakoin 14 kilometriä tuulisessa lumimyräkässä. Hiihtolenkkiin meni melkein kaksi tuntia. Olin aivan poikki hiihdon jälkeen. Pelko nousi taas pintaan – miten ihmeessä jaksan hiihtää vielä 54km lisää ja Vantaan Petikossa ei ole edes kunnon mäkiä?

Hiihto muuttuu iloksi

Ehdin käydä muutaman kerran hiihtämässä ennen yhteistä Lahden treenipäivää MM-laduilla. Hiihtäminen oli jo alkanut muuttua iloksi.

Lauantaina 21.1. Matti, Pörni ja minä suuntasimme kohti Lahtea. Valmentajamme Janne Marvaila järjesti meille huikean päivän Lahden hiihtostadionilla. Sää oli mitä mainioin. Aurinko helotti pilvettömältä taivaalta ja lämpömittari näytti paria astetta pakkasen puolella. Hiihtolatu oli laitettu viimeisen päälle kuntoon.

Vaikka minulle on kertynyt vuosien aikana useita hiihtokilometrejä, tekniikkani on perustunut tv:stä näkemieni huippuhiihtäjien imitoimiseen. Olen lisäksi yrittänyt matkia Paloheinän laduilla minut ohittaneita ”ammattihiihtäjiä”. Janne antoi tarkkoja tekniikkaneuvoja. Hän opetti tasatyöntötekniikkaa ja miten noustaan tehokkaasti ylämäissä. Koin, että hiihtotaitoni kehittyivät. Hiihtoni sujui helpommin. Pääsin etenemään vähemmällä voimalla kuin aikaisemmin.

Päivän päätteeksi pystyn toteamaan: Ylläs-Levi projekti ei aiheuta minussa enää pelkoa vaan iloa. Kameramiehelle Pörnille iso kiitos kuvauksista ja haastatteluista. Video päivästä löytyy täältä

https://www.visma.fi/blog/yllas-levi-projekti-hiihdon-hurmaa-videolla/

Kohti etelän leiriä

Ja kuten aidot huippu-urheilijatkin,  seuraavaksi minä suuntaan etelän lämpöön ”treenileirille” Fuengirolan Los Pacosiin. Los Pacos on tunnettu siitä, että aikoinaan suomalaiset huippurheiljat viettivät siellä etelän leirinsä.

Mutta ensiksi sauvat ja sukset huoltoon Haagan Kalle-Sportiin. Totesin vuosia sitten, että jätän suksihuollon ammattilaisten käsiin. Koska jos suksi lipsuu ylämäissä ja jarruttaa alamäissä, niin silloin ilo saattaa muuttua #laturaivoksi.

En tiedä, liittyvätkö minun sauvani kuuluisaan Pk-seudun #laturaivo -ilmiöön, mutta ainakin sain ne rikki 🙂

Terveisin Albert

Suosituimmat