Siirry sisältötekstiin

Ylläs-Levi projekti: Matti esittäytyy!

Nyt se alkaa! Nimittäin mielenkiintoinen Projekti Ylläs-Levin matka kohti huhtikuista hiihtokisaa, mukana kaksi vismalaista valmennettavaa, yksi ammattimainen hiihtovalmentaja ja aikaa juuri nyt tammikuussa 85 päivää. Päivitämme projektin kuulumisia joka viikko, pysy kuulolla!

Nyt on vihdoin aika avata peli myös täällä blogin puolella, joten heti aluksi lämpimästi tervetuloa mukaan seuraamaan matkaani kohti huhtikuussa koittavaa Ylläs-Levi -hiihtoprojektia.

Aloitetaan muutamalla strategisella mitalla:

Kuka: Matti Aaltonen, 29v

Missä: Helsinki

Vismalla: Application specialist

Hiihtotausta: Olematon

Hieman pidemmin itsestäni, niin olen viime toukokuussa Jyväskylästä Helsinkiin muuttanut kolmeakymmentä vastustamattomasti lähestyvä vismalainen. Työskentelen Visma Softwarella järjestelmäasiantuntijana päivittäisessä yhteistyössä mahtavien asiakkaiden sekä parhaiden kollegojen kanssa – saa hehkuttaa!

Mielelläni kuvailisin itseäni yhä edelleen sanoilla “nuori ja urheilija”, mutta enää jäljellä lienee todellisuudessa vain “ja”. Viimeksi suksien päällä olen ollut armeijassa 10 vuotta sitten, mutta sitä kun ei välttämättä voi laskea oikeaksi hiihtämiseksi, niin tositarkoituksella luultavasti vuosituhannen vaihteessa. Olemattomasta hiihtotaustastani huolimatta (tai ehkä sen vuoksi), en suostu ainakaan vielä tässä vaiheessa panikoimaan tulevan hiihtoprojektin edessä. Vielä toistaiseksi ennen ensimmäistäkään hiihdettyä kilometriä haluan uskotella itselleni ja teille muille, että entisenä kilpaurheilijana tiedän, mitä tällainen projekti vaatii valmentautumisen osalta ja mitä tuleman pitää. Todellisuudessahan kestävyysurheilu on näyttäytynyt itselleni aiemmin enemmän uhkana kuin mahdollisuutena, mutta en anna sen pilata tuumaakaan hyvää ja luottavaista ennakkofiilistäni. Uskon joka tapauksessa, että entinen pikajuoksija on muokattavissa kolmessa kuukaudessa uskottavaksi pitkän matkan hiihtäjäksi mm. kaurapuuron, hyvän valmennuksen ja ennen kaikkea muiden tsemppauksen voimalla. Katsotaan miten äijän käy.

Ensimmäinen tapaaminen valmentajan Jannen sekä hiihtokollegani Albertin kanssa on takana ja askelmerkit projektin jatkolle on asetettu paikoilleen. Mahtavaa oli muuten huomata kuinka innoissaan me kaikki olimme ja sopivasti pilke silmäkulmassa niin minulla, Albertilla kuin koutsilla Jannella. Tästä tulee ihan mahtava kevät tämän projektin tiimoilta!

Tätä kirjoittaessa itse päätapahtumaan on aikaa 85 päivää, joten tulevana viikonloppuna on itselläni korkea aika suunnata jo hieman omatoimisesti ladulle tekemään tilannekatsaus ja uhkakuva-arvio omasta hiihtokunnosta ja -tekniikasta. Alla linkki videoon, jossa luon katsauksen kotikutoiseen suksienhuoltopisteeseeni. Lopputulos pidon riittävyydestä paljastuu viikonlopun aikana ladulla sekä seuraavassa kirjoituksessani.

Hyviä pitoja viikonloppuun – kuullaan ensi viikolla!

Matti

Katso Matin video selfmade suksienhuoltopisteestä tästä>>

Suosituimmat