Siirry sisältötekstiin

Ylläs-Levi projekti: Albert esittäytyy!

Nyt on aika esitellä toinen Ylläs-Levi projektiin osallistuva: Albert! Lue lisää Albertin lapsuuden hiihtokokemuksista ja ajatuksista Ylläs-Levi projektin alkumetreiltä.

Lyhyt esittely:

Nimi: Albert Wikström

Ikä: 34

Missä: Helsinki

Vismalla: Partner Manager

Hiihtotausta: Paljon (Helsinkiläiselle, joka koulussa hiihti kerran eikä intissä kertaakaan)

Mistä sain kipinän hakea mukaan Visma SkiClassiciin?

Isosiskoni on useita kertoja haastanut minut mukaan 90km Vasaloppet-hiihtokilpailuun. Vasaloppet on myös osa Visma Ski Classics-kilpailusarjaa. Olen aina löytänyt tekosyitä olla lähtemättä mukaan. Ajattelin, että ammattivalmentajan avulla minulla olisi mahdollisuus treenata oikein ja varmistua, että minusta on pitkän matkan hiihtokisaan. Tämän jälkeen uskon, että voisin tulevaisuudessa osallistua myös Vasaloppettiin.

Urheilun harrastaminen on jäänyt kohdaltani heikoiksi sitten tammikuun 2016. Tällöin minä, entinen SM-tason taitoiluisteljia, keräsin taas urheiluvamma-CV:seeni uuden meriitin. Vasen lonkankoukistaja kipeytyi eikä suostu toipumaan. Toistaiseksi taitoluistimet ovat hyllyllä.

Haukkasinko liian ison palan?

Sain 20.12.16 tiedon, että minut on valittu Ylläs-Levi-projektiin. Tämä oli samaan aikaan sekä  ilo että kunnia mutta koin myös pelkoa, miten ihmeessä mä tulen selviämään noin pitkästä matkasta?

Ajattelin, että nyt pitää lähteä heti treenaamaan! Samana iltana tein tunnin sauvakävelylenkin Keskuspuistossa. Mietin että, kun jouluna tulee muutama vapaapäivä, pääsen treenaamaan. Seuraavana päivänä kuume nousi 39-asteeseen ja pysyi siellä 4 päivää. Joululoma meni sitten toipuessa.

Sukset jalkaan ja menoksi!

Kun nyt kirjoitan tätä esittelyä niin takana on muutama hiihtokerta ja treenipäivä valmentaja Janne Marvailan kanssa. Tällä hetkellä minulta löytyy itsevarmuutta, että selviän kisasta kunnialla ja siitä tulee upea hieno päivä viettää 35-vuotis syntymäpäivääni (joka on virallisesti edellisenä päivänä). 

Minkä lapsena oppii sen vanhana taitaa

Mutta mistä hiihtointoni on alkanut? En muista milloin olen ensimmäistä kertaa hiihtänyt. Kuvatodisteet kertovat kuitenkin, että pienenä lapsena. Lapsuus- ja teinivuosinani perheelläni oli tapana viettää lomaa hiihtäen Ruotsissa Lofsdalenin tuntureilla. Mukana matkassa olivat enoni tai perhetuttuja. Niiltä ajoilta on monia hyviä muistoja tunturihiihdosta.

Olen aina pitänyt hiihdosta sekä perinteisestä että luistelutyylistä ja kellarista löytyy molempien tyylien sukset, sauvat ja monot. Helsingissä säät eivät aina suosi hiihtäjää mutta aina, kun on hyvät kelit, pyrin lähtemään ladulle.

Alla olevassa kuvassa 4-vuotias minä ja isosiskoni Helsingin Keskuspuistossa tammikuussa 1987 (ne kuuluisat 86-87 Siperian talvet).

Terveisin Albert

Suosituimmat