Siirry sisältötekstiin

xTampuurin avulla tehokkuutta tarkastuksien käsittelyyn

xTampuurin asuntotarkastussovelluksen kehittämisen tärkeimpänä motivaattorina on koko ajan ollut tarkastusprosessin tehostaminen sekä tarkastajan työn helpottaminen kentällä.

xTampuuri-mobiilisovellus-tampuuri

Ensimmäinen versio xTampuurilla asuntotarkastuksien tekemiseen tarkoitetuista ominaisuuksista julkaistiin käytännössä tasan vuosi sitten ja nyt vuoden jälkeen on hyvä tarkastaa tilannetta. Onko lupaukset lunastettu ja mitä vuodessa on tapahtunut?

Ensimmäinen vuosi

Ensimmäisen vuoden aikana tarkastuksia on tehty yhteensä yli 20 000 kappaletta ja pelkästään tämän vuoden kuutena ensimmäisenä kuukautena on tehty yli 15 000 tarkastusta. xTampuurin asuntotarkastuksiin liittyvät ominaisuudet on siis otettu hyvin vastaan ja asiakkaiden palautteen mukaan sovellusta on myös kehitetty huomattavasti eteenpäin.

Vuosi sitten xTampuurista julkaistiin versio 2.0.0 ja 28.6.2018 olemme päivittäneet xTampuuriin versioon 2.7.0. Uudessa versiossa on lisätty asiakkaiden toivomia ominaisuuksia ja tehostettu niin oman seinän kuin hakulistojen käyttöä entisestään.

Prosessien tehostaminen

xTampuurilla tehtyjen tarkastuksien avulla saadaan aika hyvä käsitys siitä miten pitkään tarkastuksen tekeminen käytännössä kestää. Yli 13 000 tarkastuksen otannalla tarkastuslomake on auki keskimäärin kolme minuuttia ja kolmekymmentä sekuntia. Tarkemmat tarkastustyyppikohtaiset tiedot löytyy alla olevasta taulukosta.

TarkastustyyppiAikaOtanta
Ennakkotarkastus2 min 13 sek (133 sek)2 000 tarkastusta
Muuttotarkastus4 min 07 sek (247 sek)4 100 tarkastusta
Huoneistotarkastus3 min 35 sek (215 sek)7 300 tarkastusta

Tässä kolmen minuutin ajassa tehdään huoneistossa kaikki tarkastukeen liittyvät toimenpiteet, mukaanlukien ilmoituksien (tilauksien) tekeminen eri huolto sekä urakointiliikkeille sekä vakuuden pidättämiseen liittyvät merkinnät. Kaiken kaikkiaan tarkastuksiin liittyvä siirtyminen paikasta toiseen vie huomattavasti enemmän aikaa kuin itse tarkastaminen. cTampuurin puolella keskimääräinen tarkastuslomakkeella vietetty aika on hieman yli viisi minuttia, joten siinäkin mielessä xTampuurin työkaluilla on saatu tehokkuutta prosessiin.

Liikkuvuuden tehostaminen

Prosessien tehostamisen näkulmasta voisikin olla hyvä keskittyä siirtymiseen käytetyn ajan optimoimiseen kuin siihen miten paljon menee aikaa itse tarkastuksen tekemiseen. Toki varmasti tuota tarkastuksella/huoneistossa käytettävää aikaa voi varmasti vielä huomattavastikin optiomoida sekä tehdä tarkastuksen tekemisestä jouhevampaa, mutta suurimmat säästöt ajassa saadaan kyllä muista prosessin vaiheista. Esimerkiksi reittisuunnittelu suoraan xTampuurista olisi varmastikin tähän yksi vaihtoehto.

Google käsittelee liikkumiseen liittyvää optimointia artikkelissa ”Traveling Salesman Problem”. Kukaan ei löydä täydellistä ratkaisua kaikkiin liikkumisen optimointiongelmiin, mutta paras/optimaalisin reitti pystytään varmasti laskemaan esimerkiksi noiden Google esittämien tapojen avulla.

Suosituimmat