Siirry sisältötekstiin

Women in Tech – töissä kehityksen aallonharjalla

Teknologia-ala on ollut perinteisesti hyvin miesvoittoinen ala, mutta naisten osuus on lisääntymään päin ja hyvä niin. Mikä alassa on parasta? Täytyykö olla teknisesti lahjakas pärjätäkseen?

Visma women in tech
Viestintäjohtaja Sanna Burton ja Visma Passelin & Paybywayn toimitusjohtaja Terhi Karasjärvi kuvassa oikealla.

Perjantaina 11.10.2019 tuhatkunta teknologia-alalla työskentelevää tai alasta kiinnostunutta naista kokoontui Women in Tech –foorumiin Finlandia-talolle. Mukaan oli uskaltautunut muutama mieskin.

Lähdimme kollegani Terhi Karasjärven kanssa paikalle inspiroitumaan ja verkostoitumaan. Olemme Terhin kanssa työskennelleet teknologia-alalla jo vuosia ja kotiutuneet niin hyvin, että toimialan vaihtaminen tuottaisi jo aikamoista luopumisen tuskaa. Kumpikaan meistä ei koodaa tai ole muutenkaan erityisen teknisesti lahjakas. Oma osaamiseni on viestinnän kentällä ja Terhi on edennyt markkinointitehtävistä Visma Passelin toimitusjohtajaksi.

”It’s more important to follow your passion than your plan.”
– Marissa Mayer

Marissa Mayerin keynote-puheenvuoro oli meille molemmille päivän kohokohta. Marissa jakoi yleisön kanssa oman tarinansa ja rohkaisi seuraamaan omaa intohimoa suunnitelmien sijaan. Marissa puhuu kokemuksesta, sillä hän on itse rohkeasti muuttanut tarkkaankin laadittuja suunnitelmiaan jo useampaan kertaan elämän heittäessä eteen uusia mahdollisuuksia.

Nuoren Marissan suunnitelmissa oli ura neurokirurgina, mutta opintojen aikana Harwardin yliopistossa hän huomasikin tuntevansa vetoa tietojenkäsittelyn opintoihin ja päätyi muuttamaan opintojensa suuntaa. Valmistuttuaan hän päätyi Googlen 20. työntekijäksi ja siitä Yahoon toimitusjohtajaksi (mikä ei myöskään sopinut suunnitelmiin) ja sittemmin teknologiayrittäjäksi.

Marissa Mayer Women in Tech -foorumin lavalla

Muutos on pysyvä tila

Mikä tässä alassa sitten kiehtoo? Itse nautin erityisesti kehityksen aallonharjalla ratsastamisesta. Teknologia mahdollistaa koko ajan enemmän ja sitä hyödynnetään aina vaan paremmin niin ihmisten elämänlaadun parantamiseen, työelämän kehittämiseen kuin yritysten liiketoiminnan tukemiseen.

Vastuullisuus ja kestävä kehitys olivat vahvasti mukana Women in Tech -foorumin teemassa ja ne ovat myös minulle tärkeitä arvoja. Teknologiayhtiöillä on loistavat edellytykset toimia ympäristön kannalta vastuullisesti. Vielä merkityksellisempää on kuitenkin se, että teknologiayritykset voivat tukea omien asiakkaidensa vastuullisuustyötä tarjoamalla kestävää kehitystä edistäviä ratkaisuja.

Alan nopea kehitystahti mahdollistaa myös henkilökohtaisen kehittymisen ja jatkuvan uuden oppimisen. Innovointi ja uuden teknologian hyödyntäminen ei ole vain osa tuotekehityksen työnkuvaa, vaan uusien ja parempien toimintatapojen löytäminen on kaikkien oikeus.

12 vuotta sitten ensimmäisenä työpäivänäni ohjelmistoalalla esimieheni kertoi, että muutos on täällä pysyvä tila. Mielestäni se kiteyttää edelleen loistavasti alan perimmäisen luonteen.

Haemme Vismalle jatkuvasti osaajia enemmän tai vähemmän teknisiin rooleihin. Jos siis ura yritysten kasvua ja menestystä edistävien ohjelmistojen parissa tuntuu omalta, niin kannattaa katsoa meidän avoimet työpaikat.

Katso Visman avoimet työpaikat

Suosituimmat