Siirry sisältötekstiin

Wilman luona kylässä

Perjantaina 23.11. koulun jälkeen pääsin käymään Vaasan Visman toimistolla. Siellä oli paljon muitakin lapsia. Se johtui siitä, että perjantaina järjestettiin Ota lapsi mukaan töihin -päivä.  

Lapsi töissä

Vieraskynä: Venla Raatikainen, koululainen, 6.lk.  Venla työskenteli yhteensä 25 muun lapsen kanssa Ota lapsi mukaan töihin -päivänä Visman Vaasan toimistolla, joka on Wilman ja koko InSchool-tuoteperheen ”koti”.

Perjantaina 23.11. koulun jälkeen pääsin käymään Vaasan Visman toimistolla. Siellä oli paljon muitakin lapsia. Se johtui siitä, että perjantaina järjestettiin Ota lapsi mukaan töihin -päivä.  

Äitini on töissä Vismalla ja tekee toimistolla ainakin tietokonehommia. Äidillä on myös palavereita usein. Äiti juo myös monesti kahvia kahviautomaatista. Minäkin sain ottaa automaatista kaakaota.

Visman Wilma on minulle tuttu, koska olen käyttänyt Wilmaa kouluhommissa. Luen Wilmasta viikon tapahtumat. Myös kokeiden arvosanat ilmoitetaan Wilmaan. Wilmassa parhainta on se, kun voi katsoa koearvosanat nopeasti puhelimesta. Hyödyllisintä on, jos on esimerkiksi kipeä, niin ei haittaa vaikka ei ole kuulemassa koearvosanaa, vaan näkee sen Wilmasta.

Monenlaisia toimistohommia

Toimistolla ohjelmassa oli askartelua, valokuvasuunnistusta, herkkujen syöntiä, Wilmapeliä, koodausta, Duplo-legojen rakentamista ja palaveri. Palaverin piti toimitusjohtaja Jukka Holm. Palaveri oli videoneuvottelu Vaasan, Tampereen ja Helsingin Vismatoimistojen vierailevien lasten kanssa. Palaverissa kysyttiin kaupunkeja kuvien avulla ja tehtiin päätös joulun ajan kiltistä käyttäytymisestä.

Toimistolla itse pääsin/jouduin leikkaamaan nimilappuja, askartelemaan joulukortteja, leikkimään legoilla, valokuvasuunnistamaan, syömään herkkuja ja pelaamaan. Osallistuin myös palaveriin. Työpaikalla tapasin koodareita ja paljon muitakin mukavia tyyppejä.

Voisin ehkä olla töissä Vismalla. Tekisin varmaan samaa työtä kun äiti. Parasta päivässä oli Wilmapelit ja herkut. Askartelu ja valokuvasuunnistus oli myös hauskaa.

Työkavereiden kommentteja:

”Se valokuvasuunnistus oli parasta! Sulla on tosi kivat työkaverit!” -Elias 5v.

”Äiti, missä ne rahat on?” -Minttu 3v.

”En mä halua lähteä kotiin, haluan jäädä tänne töihin.” -Usva 3v.

”Koodaaminen ja valokuvasuunnistus oli kivaa.”

-Elmer 8v.

”Äiti osaako se Tommi oikeesti kaiken. Ihanko kaiken?” -Freya 5v.

”Kaikista kivointa oli kaakaokone. Saatko sä juoda siitä joka päivä?”  -Ayla 8v.

Suosituimmat